Floorball Club BFC
Ennakko 130413

Uuteen nousuun!?

Huomenna lauantaina 13.4.2013 Tellervon päivänä FC BFC isännöi VI-divisionan 3. lohkon 9. turnausta THT-centerin kirkkaissa valoissa Kauklahdessa. Vastuujoukkueen papereihin on listattu päivän ottelut klo 10:00 alkavaksi ja paperin alaosassa teksti:

Lohkon kaksi parasta joukkuetta nousevat V-divisionaan.

Ei epäilystäkään, etteikö FC BFC olisi lohkonsa paras joukkue, mutta tässä tapauksessa salibandyliitto mittaa parammuuden saavutettujen pisteiden mukaan. Ja huonosti ei BFC pärjää näissäkään karkeloissa, sillä FC BFC johtaa lohkoaan, kun kasassa on kaikkiaan 25 pistettä. Eroa toisena olevaan EIF:iin on 2 pistettä ja kolmanteen SKS:ään 3 pistettä. Näin ollen BFC:llä on vielä teoreettinen mahdollisuus jäädä lohkonsa kolmanneksi, eikä siinä tapauksessa joukkuetta pelasta edes 2009-2010 kaudelta tuttu villikorttisääntö, jonka turvin joukkueen edellinen VI-divisioonan mestaruus ratkesi. Kyseistä sääntöä ei nimittäin enää ole. Jotta kaikki olisi joukkueen omissa käsissä, vaaditaan nousuun vähintään 1 saalistettu piste neljästä mahdollisesta.

Viimeisessä turnauksessa BFC:tä vastaan asettuu aamulla klo 10:00 Uglyes ja illalla klo 19:00 CyKo. Kauden aikaisemmista kohtaamisista BFC sai raavittua kasaan näiltä joukkueilta täsmälleen sen yhden vaadittavan pisteen, joten helppoja pelejä ei ole luvassa tälläkään kertaa. Uglyes oli Tammisaaren parkettien partaveitsi voittaen BFC:n lukemin 7-4 ja CyKoa vastaan 2-2 tasapelin ratkaisi edelliskerralla viimeistään Jyrin jäähynarvoisesti kentälle jäänyt kenkä. Molemmat pelit pelattiin BFC:n kauden synkimpien vaiheiden aikaan ja erityisesti Uglyessiä vastaan tappio kirjattiin väärän pelistrategian piikkiin. Parempaa on siis lupa odottaa tällä kertaa. EIF ja THK sen sijaan jyräsivät huomiset vastustajansa puhtaalla pelillä edellisellä kerralla. Toisin sanoen mikäli kaikki edellä mainittu tapahtuisi huomenna uudestaan, nousisi BFC V-divisionaan lohkonsa toiselta sijalta ja kolmannelle sijalle jäisi näppejään nuolemaan tasapisteisiin yltänyt SKS.

Menneet ovat kuitenkin menneitä ja pallolla silmään sitä, joka menneitä muistelee. Todennäköisempää siis lienee, että BFC ottaa huomenna 2 voittoa ja jyrää ylivoimaiseen 6. divarin mestaruuteen. THT centeristä joukkueella on muutenkin hyvät muistot, sillä tällä kaudella tässä hallissa on tehty BFC:n verkoon vain yksi ainoa maali - ja tämä maali ei varmaan esittelyä kaipaa, vai mitä Seppo? Noniin, nyt viimeistään kirjoittajaa pallolla silmään.

Ratkaisun paikat?

  • Jussi Kumpuniemen kausi päättyi joukkueen lääkärin määräyksestä viime keskiviikkona ja koko ura saattaa olla vaakalaudalla. Kuka tilkitsee maaliin? Miten puolustus tähän reagoi? Romahtaako BFC:n peli kuin korttitalo?
  • Kuka kantaa henkisen vastuun kovassa paikassa? Mestaruuskaudella 2009-2010 ratkaisusta vastasivat pitkäaikainen kapteeni Jyrki Laine ja perustajajäsen Jussi Sulin. Kenen pää kestää nyt vai onko kokemus taas valttia?
  • Miten toimitsijavastuu vaikuttaa joukkueen iskukykyyn? Pyöriikö pöytäkirjat ja pelikello mielessä vai pystyykö joukkue keskittymään omiin peleihinsä 110%?
  • Puolustuksen viimeinen lukko, Tuomas "aina paikalla" Ottela, on tällä kertaa poikkeuksellisesti pois, vaikka Blueskin on jo kesälomalla. Mitä ihmettä? Toimiiko puolustus enää lainkaan? Entä pystyykö Ottela keskittymään polttareihinsa?
  • Onko joukkue valmis uuteen nousuun vai vieläkö mestaruuskrapula painaa?

Yllä mainittuihin kysymyksiin saat vastauksen ainoastaan tulemalla paikalle huomenna kannustamaan BFC-voittoon! Ensimmäinen ottelu alkaa 10:00, ovet avataan 9:00, vapaa pääsy. Peli pelataan THT-centerin kentällä nr. 1, eli pääkentällä.

Seuraa heitä

  • BFC:n maalivahti: kuka löytyy maskin takaa? Ilkka, Pekka, Teppo vai kenties Seppo? Monen maalivahdin taktiikalla BFC lähtee peliin? Entä tarttuuko pallot? Mene ja tiedä.
  • Teemu Solk(k)inen: lukeeko selässä Solkkinen vai Solkinen? Entä mitä lukee ajokortissa? En tiedä, mutta vaikeaa tulee olemaan vastustajan hyökkääjien peli, kun Teemu kyntää viholliset yli laidan yksi toisensa jälkeen.
  • Uglyes #77: kuten pelinumerosta päätellä saattaa, on kyseessä todellinen maalitykki. Tykitti yksin BFC:n nurin edellisessä kohtaamisessa. Miten käy huomenna? Saadaanko kaveri kuriin, vai onko klo 10:00 liian aikaisin tälle VI-divisioonan kunkulle?