Floorball Club BFC
Ennakko 141213

Paluu voittokantaan

Otsikkoon kiteytyy joukkueen tunnelmat jo aika pitkänkin ajanjakson osalta. Voitoista ei olla päästy nauttimaan sarjassa eikä aluedivarissa vähään aikaan. Kuitenkin alkukaudesta voittoja tuli liukuhihnalta ja sarjataulukko näytti mukavalta katsoa kun tappioita ei näkynyt. Nyt siis on jo perkele pakko voittaa tai paniikki valtaa lopullisesti joukkueen...

Jos kuitenkin katsotaan kokonaisuutta varsinkin pelillisen suorittamisen osalta, ei suuria eroja alkukauden esityksissä viimeaikaisiin ole ollut. Alkukaudesta tiukat pelit tulivat meille, kun viime aikoina ne ovat kääntyneet vastustajille. Suorittamisen taso on toki ollut alkukauteen nähden alavireistä, mutta isoa eroa ei ehkä yksittäistä notkahduspeliä lukuunottamatta ole ollut. Tuota suorittamisen tasoa kun vähän pystymme nostamaan alkukauden tasolle, ja kehittämään peliä siitä myös edelleen, alkavat tiukat pelit kääntymään useimmiten meille.

Miten tuo tasonnosto ja pelin kehittäminen sitten tapahtuu? Olisi hienoa jos tasonnostaminen tapahtuisi sanomalla:"Nostetaan tasoa." Ei se taida kuitenkaan ihan noin helposti tapahtua. Valmennus uskoo että se tapahtuu pelin kehittämisen kautta. Kun peli kehittyy, tapahtuu kentällä todennäköisemmin positiivisia asioita, joka sitten ruokkii positiivista kierrettä ja itseluottamusta, joka johtaa tasokkaampaan peliin joukkue- ja yksilötasolla.

Mitä pitää kehittää? Lähdemme suhteellisen tiiviillä kokoonpanolla peleihin. Tiivis pitää olla myös viisikkomme, kun vastustaja hyökkää meidän päässä, me hyökkäämme vastustajan päässä tai vastustaja tulee päälle kuin yleinen syyttäjä. Sentteri pitää keskustan, laiturit tukevat laidassa, pakit siivoavat maalinedustan, annetaan painetta koko viisikkona, tehdään kaikki asiat viisikkona. Varmaan kaikki lukijat ovat arvanneet kirjoittajan ajattelevan valmentajan aivoilla, mutta mitä jos kaikki pelaajat tekisivät niin. Oltaisiinko valmiina lauantaina klo 11.00 kun vastaan asettuu itse suuri ja paha EST?

EST:lle ei sitten ole varaa hävitä, vastustajalla on liikaa kuittailevia kesäliigakavereita (allekirjoittaneen mielestä). (Ja onhan myös kyseessä sarjataulukon perusteella ns. 4 pisteen ottelu jossa panoksena lohkon kakkospaikka.)

Toiseen peliin tulee vastaan jo kertaalleen kohdattu SC Mela. Silloin voitettiin, mutta Mela heiluu taulukossa vain 2 pisteen päässä joten pisteille olisi tässäkin matsissa käyttöä.

Näissä tunnelmissa lähdetään kääntämään pelillistä kurssia. Kaikki on vielä omissa käsissä ja aloitetaan tason nostaminen heti EST-pelin ensimmäisestä vaihdosta, niin tulos seuraa sitten perässä.

Katseet kohdistuvat:

Janne: Joukkueen tulokaspelaaja on vielä hakenut pelillistä paikkaansa, ja löytää nyt itsensä pakin paikalta. Lyökö itsensä läpi?

Petri: Joukkueen tulokaspelaaja on vielä hakenut pelillistä paikkaansa, ja löytää nyt itsensä junnuketjusta. Lyökö itsensä läpi?

Pää: Kestääkö mahdolliset vastoinkäymiset? Avainasemassa pelisuorituksen parantamisen osalta. Viime peleissä on turhautumista ollut havaittavissa liikaa, pitää pystyä tarvittaessa näyttelemään coolia ja pakottaa itsensä keskittymään ja parantamaan seuraavaan vaihtoon.