Floorball Club BFC
Ennakko 181009

BFC:llä on vauhti päällä!

Kuutos-divarin ensimmäiset ottelut ovat takana ja BFC:n voittoprosentti on hienosti täysi sata. Kaksi ensimmäistä ottelua BFC voitti ansaitusti, mutta selviöitä eivät voitot olleet. Varsinkin toisen ottelun 1-3 tappioaseman kääntäminen voitoksi osoitti huikeaa itseluottamusta, mikä huokuu jokaisesta pelaajasta aina maalivahdista kärkikarvaajiin. BFC:n vireeseen syyt löytyvät harjoittelusta. Oikeanlaiset pelaajahankinnat ovat varmistaneet, että harjoituksia voidaan viedä läpi aina riittävällä miehityksellä, mutta silti kertauksia siunaantuu jokaiselle.

Seuraavat kaksi ottelua pelataan 18. päivä Ruskeasuolla kello 9.00 ja 19.00. Kyseessä on BFC:n vastuuturnaus. Ensimmäisessä ottelussa tulee vastaan VaKo eli Vanhat Koirat. VaKo on vasta perustettu joukkue, joka selvitti ensimmäisen turnauksen voitolla ja tasapelillä. Ennen näitä otteluita Vako pelasi harjoitusottelun Majureita vastaan, tuon ottelun VaKo hävisi 8-2. Toimitus haastatteli Vaon ykköspelaaja J-P Koskista maanantain valmistavien harjoitusten jälkeen. J-P:n mukaan joukkue kärsii loukkaantumisaallosta joka vaikeuttaa valmistautumista kovaan otteluun BFC:tä vastaan. "Olen silti luottavainen ottelun alla, puolustuksen kautta lähdetään". Herra Koskinen on joukkueensa maalivahti, joka on uransa huippukausillaan edustanut Lopen Laakaa aina 2. divisioonassa asti. " kello 9.00 sunnuntai aamuna ei ole tietenkään paras mahdollinen aika, mutta se on sama molemmille joukkueille. Tiukka peli varmasti tulossa!"

Toisessa ottelussa BFC kohtaa Tuomarilan urheilijat. TU koki kovia ensimmäisessä turnauksessa häviten molemmat ottelunsa. Vaikka TU avasikin tappiolla, ei TU:ta ole povattu lohkon heittopussiksi. TU:n ennakko kirjoittaa ottelusta seuraavasti: "Toisessa ottelussa tulee vastaan espoolainen FC BFC, joka voitti molemmat ottelunsa kahdella maalilla. Heidän nettisivujensa mukaan voitot tulivat kevyesti, eikä heidän kauden tavoitekaan ole enempää eikä vähempää kuin sarjanousu. Tulevatko he takki auki otteluun, vai tuleeko tästä vain uusi 12-0 -tappio TUn pitkään tappioputkeen? (Joka toivon mukaan katkeaa tuntia ennen tämän ottelun avausta.)". Ennen kauden alkua TU kuvaili BFC:tä seuraavasti: "Espoolaisjoukkueista silmille iskee FC BFC, jonka logo muistuttaa minua Espoon Bluesista. Lyhennekin viittaisi Espoon Bluesin fanijoukkoon, johon minun pitäisi ehdottomasti kuulua. Tämä on suorastaan epäreilua! Kaikki pelit lähdetään voittamaan ja sitten vastaan asettuu tällainen poppoo, johon minäkin periaatteessa kuulun. Nettisivut sen sijaan näyttävät suorastaan ammattimaiselta, mikä on hupaisaa sikäli, että kukaan tuskin tätäkään blogia lukee. Joukkueella ei ole kuin vuoden pidempi historia kuin TU:n miehityksellä, joten odotettavissa on tiukkaa vääntöä loppuun asti tätä porukkaa vastaan." Pieniä asiavirheitä analyyseissä esiintyy, mutta se hyväksyttäköön, sillä kyseessähän ei ole ammattimaiset sivut. TU:n pelaajista esille voidaan nostaa Kari Ceballos-Purhosen. Mies joka tekee maaleja kolme kertaa enemmän kuin syöttöpisteitä, joukkueensa oma Sulin. Joukkeensa "Pichichi" Kari on monelle tuttu tuomarina, joten kentällä onkin kaikkien yritettävä hillitä itsensä, eikä lähdetä kostamaan vääriä tuomioita menneistä peleistä!

Turnauksen aikana kannattaa seurata heitä:

Marttin Herranen: Jäähyherkkä puolustaja teki kaksi hienoa maalia edellisessä ottelussa. Tältä pelaajalta voidaan odottaa lisää maaleja sekä huikeaa uhrautumista joukkueen eteen. Ei ota jäähyjä ensi turnauksessa.

Kakkoskenttä: Pitkäaikainen ketjukoostumus rikkoutui Jussin siirryttyä vuokralle Ruotsiin. Kuka paikkaa Jussin ja miten yhteistyö tulee sujumaan?

Sami Lajunen: Ykköskentän laiturin veto on ollut hukassa. Löytyykö maalivire nyt? Onko mailassa oikeanlainen lapa? Odotukset ovat kovat.