Floorball Club BFC
Ennakko 221011

2 Näytös: Osat 3 ja 4

Ensi lauantina on jälleen aika suunnata katseet ja vastaanottimet salibandykentille, kun FC BFC joukkoineen matkustaa teollisuuden keskelle, Kökkelin THT-centeriin.

Luvassa on siis kauden toinen turnaus, jossa panoksia totisesti riittää, kun jokainen joukkue tarvitsee kiperästi "syys-pisteitä" säilyttääkseen hyvät asemat sarjataulukossa ennen kylmää talvea ja paukkupakkasia.

Esirippu avattiin sarjassa kolme viikkoa sitten Masalassa, jota totta vie kesän ja harjoituspelien jälkeen odotettiin vesikielellä. Alku antoikin uskoa siihen kuuluisaan "Omaan tekemiseen", kun BFC antoi hyvän näytön osaamisestaan heti ensimmäisessä pelissä. Ilme oli raikas ja virkeä auringon porottaesa Kirkkonummen sinisellä taivaalla. Paistetta riitti vain valitettavasti 45 minuuttia, kun päivän toinen ottelu oli suurempi pannukakku kuin allekirjoittaneen mummelin leipoma. Vastustajan vaihtopenkin "tiheys" huomattiin varmasti jokaisen pelaajamme silmissä ja ajatukset olivatkin jo illan riennoissa. Pöytäkeskustelut ja kahvilan herkut tekivät myös tehtävänsä kun koko ottelu mentiin vastustajan tahdissa, joka vastasi lähinnä "illan viimeisiä hitaita".

Näistä lähtökohdista siis katseet tiukasti tulevaan.

Osa 3.

Heti kättelyssä vastaamme asettuu joukkue yläpuoleltamme, kun Perikato isännöi BFC:tä klo 16:00 alkavassa koitoksessa. Skouttausta ei resurssien puutteessa ole tehty, mutta vilkaisu tilastoihin kertoo sen, että kaverilla on ainakin käynyt "kato" alakerrassa päästettyjen maalien näyttäessä tylyä lukua, 17, joka on sarjassa myös suurin tällä hetkellä.

Tuon lukeman nostaminen tulee varmasti olemaan työn takana, jos vastustaja on yhtään ottanut opikseen. Tehtyjen maalin määrä PK:lla näyttää 11:sta, joten myös BFC:n otteiden täytyy parantua puolustuksessa joka sektorilla kentällä. Tarjolla siis varmasti tiukka taistelu sarjapisteistä.

Osa 4.

Perikadon yläpuolella majaileva FIBA on illan viimeinen tarjoilu BFC:n kannattajille (S. Sotka). Samoin kuin PK:ta vastaan, luvassa on myös tärkeä ottelu sijoituksia silmällä pitäen. Vastustaja on heiluttanut verkkoa 6 häkkiä per peli kun omissa on soinnut viiden samanmoisen verran.

Ottelun suurin kysymys kuuluu, mitä joukkomme on oppinut viime tauosta, joka tälläkin kertaa kestää 60 minuuttia. Palautumisen on oltava niin fyysisesti kuin henkisestikin eri tasolla kuin viimeksi nähty. Käyttämällä aika siis oikein, saadaan myös kentälle nälkäinen joukko saalistamaan pisteitä. Muussa tapauksessa nälkä voi yllättää vain vatsapohjassa..

Kaksi kovaa 45 minuuttista siis edessämme, kaikilla kolmella 2 sarjapistettä, sijoitukset 6, 7 ja 8. Pöytä on katettu, kuka vie kakun ja kuka popsii jämät? Entä kuka tiskaa? Vastaus on selvillä lauantaina klo 19:00 mennessä!

Loppuun vielä seuraa heitä-listamme jokaiselta pelipaikalta:

1. Wilho: wanhan tuttavamme paluu BFC:n riveihin oli piikikäs, kun omissa soi 7 kertaa. Maaleista ei Wilhoa voi syyttää ja uusi näytönpaikka maistuu varmasti. Luuotettava torjuja joka tekee uutta tulemista.

2. Kim Mikander: Puolustuksen vahva torni, ei näy tilastoissa mutta hoitaa alati oman tonttinsa alhaalla hyvin. Antaa turvaa kentällä muille.

3. Jyrki Laine: Kapteeni Ykä, sijoittuminen ja puolustaminen hyvissä kantimissa. Jos orkesterin muut pillipiiparit alkavat säveltää omiaan, saako kapelimestari pumpun soimaan omalla esimerkillään??

Nähdään lauantaina!