Floorball Club BFC
Pelaajahaastattelut

08.04.2011

Tuomas Ottela

"Sulla on ihmissuhde sopassa ongelmia? Miten se on vaikuttanut sun kauteen?"

- Pakkipari oli perseestä. Liian iso apina. Odotukset oli hirveet. Ylilataus. Siihen asti oli aika tuskasta.

"Seppinenkin tulee penisrengas päällä peliin. Miten sä keskityt peliin?"

- Täs on kyse siitä kun herää aamulla. Ei sillon kelaa mitään turhaa.

"Millasen kouluarvosanan sä antasit itelles tästä kaudesta?"

- Perus 7. Henkilökohtanen tavote oli piste-ennätys. Sitä pitää lähtee aina parantaa. Joukkueen menestys on aina pääasia ja sitä haluaa auttaa.

"Millä fiiliksillä lähdet ens kautta kohtden? Entä naisasiat?"

- Kuntopohjaa lähetään Provinssirokissa rakentaa. Ei naisasiat liity tähän. Antti Seppisellä on ongelma Provinssirokin suhteen.


27.02.2010

Joukkueen Timo Jutilan näköisimmän miehen häivyttyä Itävaltaan sukupuolen vaihosleikkaukseen tai sitten laskettelemaan, isketään pöytään tosipelurien pikavastaukset...

Niko Mörsky
1. Maali vai syöttö?
- syöttö
2. Ovaali vai ei?
- ei
3. Raitakissat vai Pallokeisarit?
- tupsukorvat
4. Karhu vai Heineken?
- Heineken
5. Mailamerkki
- Unihoc
6. Mieliruoka
- Kanaa Hoi-Sin kastikkeessa

Sami Lajunen
1. Maali vai syöttö?
- syöttö
2. Ovaali vai ei?
- ei
3. Raitakissat vai Pallokeisarit?
- Raitakissat
4. Karhu vai Heineken?
- Heineken
5. Mailamerkki
- Unihoc
6. Mieliruoka
- Ruisleipä


19.02.2010

Pikakahvikysely

Aberlour whiskyn seurassa toimittaja tapasi BFC:n ikämiespelaajia kauden tärkeimpien pelien lähestyessä. Todella lyhyeen kyselyyn vastaa ensimmäisenä kolmoskenttään siirretty joukkueen Timo Jutilan näköisin mies.

Antti Halko
1. Maali vai syöttö?
- maali
2. Ovaali vai ei?
- ovaali
3. Raitakissat vai Pallokeisarit?
- Raitakissat
4. Karhu vai Heineken?
- Heineken
5. Mailamerkki
- Läskiputki
6. Mieliruoka
- on

Samaan sessioon eksyi juro ja jäykkä sentteri kakkoskentästä...

Jyrki Laine
1. Maali vai syöttö?
- syöttö
2. Ovaali vai ei?
- ovaali
3. Raitakissat vai Pallokeisarit?
- Pallokeisarit
4. Karhu vai Heineken?
- Heineken
5. Mailamerkki
- Exel
6. Mieliruoka
- makaronilaatikko


21.9.2008

BFC:n pelaajat uskovat nousuun

Divisioonakausi 2008-2009 alkaa muutaman viikon kuluttua ja espoolainen FC BFC jatkaa valmistautumistaan historiansa toiseen kauteen. Joukkue on aloittanut muutama viikko sitten säännöllisen yhteisharjoittelun ja vastuuvalmentaja Seppo Myllymäki on nostanut taktisten harjoitteluiden määrää.

– Seppo heittää aktiivisuudellaan haasteen joukkueelle. Hänen panoksensa inspiroi meitä kaikkia, kiittelee varakapteeni Jyrki Laine.

Entistä intensiivisemmän valmennuksen lisäksi joukkue on myös vahvistanut rivejään. Loukkaantumisista kärsineen Tomi Mäenpään lopetettua pelaajauransa ja Sami Lajusen siirryttyä vuodeksi armeijan harmaisiin hankki BFC takalinjoilleen kaksi uutta puolustajaa, jotka ovat molemmat pelanneet BFC:n edeltäjäjoukkueessa.

Kokenut Kim Mikander tuo voimaa ja rauhallisuutta puolustukseen, Marttin Herranen puolestaan liikkuvuutta sekä pallollista taitoa. Sen lisäksi joukkueessa aiemmin mukana ollut Tuomas Ottela palasi rinkiin suoritettuaan asevelvollisuutensa.

Myös hyökkäystä vahvistettiin palkkaamalla kokenut pelintekijä Harri Rusanen. Muutoin joukkueessa on varsin korkea jatkuvuus: yhteensä neljätoista viime kauden pelaajaa jatkaa myös tulevan kauden joukkueessa.

– Runkomme on pysynyt samana, kuten myös johtamismetodit, kiittelee puolustaja Ilkka Taponen.

– Meillä on nyt paremmat menestysmahdollisuudet kuin luultavasti pitkään aikaan. Joukkueellamme on yhteistä kokemusta ja uusi pelityylimme on avainasemassa alkavalla kaudella, Taponen sanoo.

Pelisysteemin toteuttaminen avainehtona

Hyvästä joukkuehengestä huolimatta BFC:n heikkoutena on ollut tietynlainen sitoutumattomuus yhteiseen pelisysteemiin ja sen toteuttamiseen. Toisinaan taktiset kuviot unohtuvat liian helposti, kun pelin vauhti ja intensiteetti kasvaa.

– Pelisysteemin toteuttaminen on kaikista tärkeintä. Stick to the plan, Laine muistuttaa.

Joukkueen avainpelaajiksi arvioitu Laine uskoo, että mikäli joukkue kykenee toteuttamaan Myllymäen pelikirjaa ja näin sitoutuu yhteisesti sovittuihin asioihin, se kompensoi taidon puutteen. Se johtaisi menestykseen ja joukkueen yhteisesti asetettuun tavoitteeseen: nousuun.

– Olen pettynyt jos emme nouse. Itse yritän parhaani ja toivon, että myös muut tulevat mukana, Laine pohtii.

– Luotan Antti Seppiseen, vannoo Taponen menestysmahdollisuuksia arvioitaessa.

Edessä valoisa tulevaisuus?

Kysyttäessä missä BFC on kolmen, neljän vuoden päästä, mikä on tällä tasolla suhteellisen pitkä aika, on monella optimistinen, jopa kauniin idealistinen näkemys tulevaan.

– Pelaamme silloin hyvää salibandya ja sahaamme neljännen ja viidennen divisioonan välimaastossa. Silloin joukkueessamme erottuu jyvät akanoista, ennustaa Laine.

– Kolmen vuoden kuluttua olemme viidennen divisioonan kärkijoukkueita, uskoo puolestaan joukkueen toiseksi varakapteeniksi valittu Antti Halko.

Ensimmäistä kertaa kapteenistoon valittu Halko aikoo tehdä oman osansa menestyksen eteen kannustamalla muita entistä enemmän.

– Aion olla myös aina paikalla, monen muun tavoin Iron man -palkintoa tavoitteleva Halko lupaa.

Kaiken kaikkiaan viime kauden positiivisimpiin yllättäjiin kuuluva Halko uskoo vahvasti nousumahdollisuuksiin tällä kaudella.

– Nousu on erittäin realistinen tavoite. Kurinalaisuus on kuitenkin tärkeää, hän pohtii.

– Ei tässä kuitenkaan olisi mitään järkeä pelata jos ei uskoisi siihen nousuun.

Sasha Huttunen


26.2.2008

Kapteeni Björklund tyytyväinen kauteen

FC BFC:n 29-vuotias kapteeni Mikko Björklund on tyytyväinen joukkueensa ensimmäiseen kauteen Suomen Salibandyliiton kuudennessa divisioonassa. Kun jäljellä on enää kaksi turnauskierrosta, on BFC sarjataulukon keskikastissa.

– Paljon on ollut hyvää ja ollaan menty hienosti eteenpäin. Oli tiedossa, että tulee vaikea kausi, koska on vasta ensimmäinen kausi ja paljon on vielä parannettavaa, mutta ollaan me tehty oikeinkin asioita. Voittoja on tullut ihan mukavasti, Björklund miettii.

Kokemattomuutta heijastaa ensimmäisen divisioonakauden lisäksi joukkueen nuori keski-ikä.

– Meillä on nuori joukkue, jossa on ikämiehiä oikeastaan vain minä ja Jyrki. Meidän juniorit ehkä vielä vähän höntyilee ja ryntäilee liikaa, Björklund virnistää.

BFC vaihtoi kaksi viikkoa sitten valmentajaa. Päävalmentaja Janne Kumpuniemen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä ja loppukauden ajan valmennusvastuun kantaa apuvalmentajana aikaisemmin toiminut Seppo Myllymäki.

– Se oli vähän pakko tehdä. Sen enempää ottamatta kantaa syihin, tämä vaihto oli mielestäni oikea ratkaisu, kapteeni sanoo.

Pitäisikö ensi kaudeksi hankkia kuitenkin uusi ulkopuolinen valmentaja?

– Jos löytyy hyvä valmentaja, niin miksei me voitaisi sitä ottaa. Seppo on kuitenkin hoitanut hyvin valmennuksen. Katsotaan valmentajakuviota kauden jälkeen, vastaa Björklund.

Omaan kauteensa Björklund on, kuten joukkueenkin kauteen, melko tyytyväinen.

– Suhteellisen hyvin on mennyt, joskin aika vähän päässyt hyökkäämään, paljon olen pelannut puolustajana. Maalivahtina en ole vielä ehtinyt pelaamaan. Yritetään vielä, viime ottelut puolustajana pelannut Björklund sanoo.

Suurimman osan urastaan hyökkääjänä pelannut Björklund on tehnyt tällä kaudella 16 pelaamassaan ottelussa viisi maalia ja antanut neljä syöttöä.

– Pikkaisen enemmän saisi tulla pisteitä, mutta ihan tyytyväinen olen.

Joukkueen loukkaantumissuman myötä kapteenin rooli on korostunut. Björklund onkin maalivahti Myllymäen ohella ainoa, joka on pelannut kaikissa otteluissa. Viimeisissä otteluissa pelipaikka on ollut puolustuksessa, jossa konkari on osoittanut vahvuutensa katkomalla hyvin vastustajan syöttöjä ja blokkaamalla vastustajan laukauksia.

– Heikkoutena ehkä sijoittuminen puolustuspäässä, nopeutta voisi myös olla enemmän, pohtii Björklund, joka pitää vahvuutenaan rauhallisuuttaan.

Espoolaisjoukkueen harjoitteluun seuran oma kasvatti on kokonaisvaltaisesti tyytyväinen, joskin joidenkin pelaajien ajoittainen sitoutumattomuus herättää pientä ihmetystä.

– Välillä iskee ihmeellisiä vatsaflunssia joukkueeseen, vaikkei edes olla Nokialla.

Osaltaan loukkaantumissumaa lievittämään BFC hankki siirtotakarajan kynnyksellä kolme vahvistusta joukkueeseen: puolustaja Sami Lajusen sekä hyökkääjät Joakim Antmanin ja Niko Mörskyn. Björklund on tyytyväinen vahvistuksiin.

– Loistavia pelimiehiä, maailmanluokan pelaajia. Todellisia vahvistuksia, todellisia löytöjä. Juuri sitä mitä me kaipasimme, hän kehuu.

Björklund valittiin kesällä pidetyssä vuosikokouksessa joukkueensa kapteeniksi suljetulla pelaajaäänestyksellä. Miten kapteenin tehtävät poikkeavat muiden pelaajien tehtävistä?

– Ylimääräisiä tehtäviä tulee. Joutuu tuomareihin olemaan yhteydessä, joutuu tekemään enemmän paperihommia ja tietenkin pitää yrittää aina herätellä joukkuetta. Pitää näyttää esimerkkiä, ei siinä sen kummempaa, kapteeni selittää.

Vielä on pelaamatta neljä ottelua ennen kuin kausi päättyy huhtikuussa. Vastaan tulee kaksi ennalta selvästi vahvempaa joukkuetta Loimu ja PU-58, joilta pisteiden saaminen edellyttää suurta onnistumista. Edelliset kohtaamiset päättyivät tappioon.

– Joutuu tekemään kovasti duunia jos halutaan pisteitä, "Mike" pohtii.

Kaksi ennalta heikompaa vastustajaa, Pandat ja ECG III, kaatuivat selvästi BFC:n käsittelyssä kauden ensimmäisellä puoliskolla. Björklund odottaa nytkin joukkueeltaan voittoja.

– Ne ovat pakkovoittoja, pitäisi ottaa pisteitä. Toivottavasti saadaan kaikki äijät pelikuntoon.

Lopuksi kapteeni lähettää joukkueen lukuisille kannattajille terveisiä.

– Tulkaa katsomaan kevään ratkaisupelejä, niin näette taistelevan BFC:n! Iskulauseemme on "voimaa ja kunniaa"!

Sasha Huttunen