Floorball Club BFC
Raportti 010314

Voitolla yöhön!!!

Kauden TOISEKSI viimeinen (vaimitensenyoli Jykä?) turnaus pelattiin Campo Centerissa Vantaalla. Viisumit oli haettu ennen turnausta voimaan ja turnauksen ekaan peliin lähdettiin kolmen kentällisen voimalla. Odotukset olivat luonnollisesti korkealla, vaikkakin 3 viimeistä peliä oli vedetty melko totaalisesti vihkoon. Suuret vaikeudet ovat johtuneet lähinnä viisikkopelaamisen hajoamisesta sekä vanhat kunnon pallonmenetykset keskialueella (yleensä vielä alimman pelaajan toimesta). Näitä asioita lähdettiin korjaamaan ja valmennus painotti syystäkin edellämainittuja kohtia ennen matseja.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui OJy II, ja tiedossa oli tiukkaakin tiukempi kamppailu kahdesta pisteestä. Vastustaja oli erittäin hyvin viisikkona pelaava nippu höystettynä kohtuullisen korkeatasoisella maila- ja syöttelytekniikalla. Ensimmäinen erä menikin lähellä vastustajaa ihmetellessä, sillä erän loppupuolella suhteellisen synkän kaksiminuuttisen aikana vastustaja mätti kolme häkkiä kolmessa perättäisessä vaihdossa! Heikommalla jengillä selkäranka olisi napsunut jo tässä kohdassa poikki mutta BFC on toista maata. Pikkuhiljaa matsin edetessä hilauduttiin maalin päähän vastustajasta, mutta valitettavasti yleensä orastavaa comebackia seurasi maali omiin lyhyen ajan sisään kavennuksesta. Kolmanteen erään lähdettiin maali vastustajaa perässä, mutta toisin kuin elokuvissa, maalinteossa heti erän alussa onnistui OJy ja vieläpä kaksi kertaa. Tilanteessa 3-6 kuitenkin BFC osoitti selkärankaa ja kairasi itsensä jälleen maalin päähän Mikon ja Tofin maaleilla ottelun loppupuolella. Kunniamaininta Mikolle maalista, harvoin sitä pakki raapaisee pallon yläpeltiin omalta kenttäpuoliskolta.

Ottelun lopputulos 5-6, OJy II oikeutetusti nappasi kaksi pistettä plakkariin tästä kamppailusta.

Ottelun tähdet:

Tre stjärnor - Tomi H

Vaikka veskari itseään ruoski matsin jälkeen niin tosiasia on se että ilman häntä peli ei olisi ollut lähellekään tiukka. Useita gamesavereita ja ansaittu pyttykerhon 1.sija

Två stjärnor - Tofi

Alati vaarallinen hyökkäyspäässä ja yhdessä ketjun kanssa painoivat toistuvasti pelin vastustajan päätyyn.

En stjärna - Mikko (S?) Kauden komein maali? Kenties, mutta oman pään pelaaminen erittäin vakuuttavaa myös. Alakerran ehdoton liideri tällä hetkellä.

PS. erityismaininta raportin kirjoittajalle kauden avausmaalista sekä täysin turhasta jäähystä. Sen viheltäneellä tuomarilla ei tosin ollut hampaita (ilmeisesti liiman haistelun seurauksia) joten annetakoon anteeksi kun omissa ei soinut jäähyn aikana.

Toiseen matsiin VesCaa vastaan rivit hieman harvenivat hieman Tomin siirtyessä Talviklassikkoon ja Pekka P:n poistuessa takavasemmalle. Vastustaja ei tässä matsissa ollut samaa tasoa kuin ensimmäisessä, mutta jaksoivat kuitenkin pitää pelin semi-jännittävänä kolmanteen erään asti. Kolmella vaihtomiehellä on vaikea hyökätä laadukkaasti, varsinkin kuin BFC jatkoi edelleen kolmella hyökkäyskentällisellä omaan tekemiseen luottaen. Vastustaja antoi erittäin paljon miesalivoimasta johtuen karvauspelissään ja käytännössä pääsivät vain muutamia kertoja erässä hyökkäämään muutenkin kuin norsupallojen perässä juosten. Ekan erän jälkeen tilanne oli 1-3 BFC:n ollessa vahvasti kuskin paikalla. Toinen erä oli erittäin vähämaalinen, ainoan osuman väänsi VesCa maalinedushärväyksestä, mutta jälleen todelliset/vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Viimeisessä erässä mätettiin maaleja oikein huolella, tällä kertaa kaikki neljä BFC:n toimesta. Kaikki kentälliset saivat onnistumisia laajalla rintamalla ja peli oli taputeltu käytännössä 2-4 maalin jälkeen. Pelin jälkeen oli pelaajilla hymy herkässä, pitkästä aikaa voidaan lähteä hyvillä mielin omalla voitolla yöhön ;)

Tähtipelaajat:

Three stars - Teletapit (Pekka R, Markus, Tero) Useampi tärkeä maali ottelussa, ei kertaakaan pulassa omassa päässä! Erinomainen suoritus kokonaisuudessaan.

Two stars - Stobe Ei löytynyt hyvää syöttölinjaa hyökkäysalueella niin takalinjojemme taistelun ruumiillistuma päätti räpsäyttää ranteet lukkoon ja maalivahti löysi pallon nuotasta ilman että ehti torjuntaliikettä tehdä!

One star - Joukkueena puolustaminen. Maalivahdilla ei tullut edes hiki!!