From Floorball Club BFC

Main: Raportti020411

Kausi sai tajuttoman päätöksen!

FC BFC lähti kauden viimeiseen turnaukseen pelaamaan vain kunniasta, sillä vaaraa putoamisesta VI-divisioonaan tai noususta IV-divisioonaan ei ollut. Tärkeää oli kuitenkin hakea asetelmia ja kadoksissa ollutta peliasennetta ensi kautta silmällä pitäen. Ennen turnausta oli tiedossa, että FC BFC:n loppusijoitus tulisi olemaan mitä tahansa sijojen 6-9 väliltä 10 joukkueen lohkossa. Turnauksesta jäi käteen 2 pistettä, joten joukkue piti entisen sijansa ja on kauden lopputuloksissa seitsemäs. Ensimmäisen V-divisioona kauden jälkeen voi olla siis tyytyväinen siitä, että joukkueemme kykenee pelaamaan tällä tasolla. Sen sijaan kauden loppua kohden heikentyneet peliesitykset jättivät kysymysmerkkejä ilmaan. Näitä kysymyksiä käsitellään kauden päättävässä saunaillassa.

FC BFC - Swigu 93: 5-4

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui putoamisen jo varmistanut jumbojoukkue Swigu 93. Swigu osoitti kuitenkin jo alusta alkaen, ettei tällä tasolla ole mukana heittopussijoukkueita. Takki auki otteluun lähtenyt BFC sai kaivaa pallon omasta maalistaan ensimmäisen kerran ajassa 1:41. Maali syntyi maalinedustahässäkän päätteeksi, kun pakit olivat unohtaneet miehen maalin eteen. Ensimmäinen erä jatkui tasaisena ja pahoja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Erän lopussa, ajassa 13:34, Toffe joutui ottamaan puolustuspään jäähyn mailaan lyönnistä. Toffen taktinen jäähy edesauttoi BFC:tä monissa vaarallisissa tilanteissa. Paras näistä oli Joakim Antmanin läpiajokiermutelu Seppo Myllymäen avausheitosta, josta Jokke ampui pallon maaliin ajassa 14:25. Kyseessä oli muuten Sepon kauden avauspiste, jonka turvin Seppo jatkaa neljän kauden mittaista pisteputkeaan. Kova suoritus maalivahdille! Ylivoiman aikana nähtiin myös toinen läpiajo, kun Antti Halko karvasi pallon puolustajan lavasta ja pääsi puolittaiseen läpiajoon. Läpiajossa pallo vietiin perinteisesti rystylle ja tökättiin siitä sisään, mutta mitä ihmettä! Pallo kimposikin tolpasta tolppaan ja siitä ulos. Samaan aikaan soi myös summeri erätauon merkiksi. Antin mielestä pallo oli maalissa, tuomarin mielestä ei ja Sulinin Jussi peräänkuulutti summerin merkitystä tilanteessa. Tästä farssista ei päästy yhteisymmärrykseen ja selvä maali jäi hyväksymättä.

Erätauolle mentiin siis 1-1 tasatilanteessa. Tässä kohtaa pelaajisto mitä ilmeisemmin mietti hiljaa mielessään, että nyt peli alkaa kääntymään meidän hyväksi. Näin ei todellakaan käynyt, vaan Swigu maalasi kolme seuraavaa maalia ja pysäytti digitaalit aikoihin 16:49, 23:45 ja 25:21. Ottelu alkoi kääntyä jo loppua kohti ja taululla tylyt numerot 4-1 Swigulle. Yksi maaleista tuli tasavajaalla, kun Daniel West otti puolustuspään jäähyn jatkuvasta väärästä pelitavasta. Hetkeä myöhemmin myös Swigun pelaaja passitettiin boksiin ja kauklahden suurella kentällä oli enemmän tilaa kuin Jyrkin hehkuttamassa Turkuhallissa.

Swigun 4-1 maali koitui kuitenkin koko ottelun käännekohdaksi, sillä maalin tekijää ei löytynyt lainkaan pöytäkirjasta. Swigun hätääntyneet pelaajat keksivät maalin tekijälle nimeksi "Jukka Pulkkinen". Tilanteesta tuomittiin 5+20 ottelurangaistus ja "Jukka" passitettiin suihkuun. BFC:n ylivoima ei ottanut käynnistyäkseen ja YV:n aikana nähtiin lukuisia tilanteita, jossa Swigu pyöritti ja syötteli palloa omassa päässään ja BFC yritti karvata vain yhdellä pelaajalla. Maali kuitenkin saatiin reilun 3 minuutin odottelun jälkeen, kun Robert Lundell karvasi mahtavasti pallon maalin kulmalla kahdelta Swigulaiselta ja syötti maalin eteen yksin jätetylle Halkolle. Tilanteessa Halko katsoi parhaaksi vetää täysillä, sillä eihan pallo muuten voi mennä tyhjään maaliin. Erätauolle mentiin Swigun johtaessa 4-2.

Nyt BFC:n vaihtopenkillä näkyi jo vakavampia ilmeitä ja oli selvää, että Swigun 4-1 johto oli toiminut herätteenä joukkueelle. Viimeinen erä lähdettiin taistelemaan voitosta. Swigu sen sijaan painotti pelaajilleen, että nyt on kyseessä kauden viimeinen erä ja kaikkensa pitää antaa. Ensimmäisessä vaihdossa Halko jatkoi siitä mihin ennen erätaukoa jäi. Puolustajan paikkaa pelannut Pekka Paalosmaa antoi keskiviivalta erinomaisen syötön laidan kautta Halkolle, josta Antti otti pari askelta, näki etukulmassa tilaa ja tuikkasi pallon ohi hölmistyneen maalivahdin. Tähän sitten tyrehtyikin Halkon maalitehtailu ja perinteiset 5 maalia jäivät vain naurettavaksi haaveeksi. Viisi minuuttia myöhemmin, ajassa 35:59, Jokke toi pelin tasoihin yläkulmalaukauksellaan Jyrkin esityöstä. Viimeistään tässä vaiheessa alkoi olla selvää, että maalin teki BFC:n pistepörssin voittaja. Neljä minuuttia myöhemmin Jussi Sulin näytti miksi BFC suihkari lähettiin Ruotsiin hakemaan tätä tähtihyökkääjää. Ajassa 39:43 Jussi ampui tarkan laukauksen Swigun maaliin Joona Aaltolan esityöstä. Maali jäi ottelun voittomaaliksi ja nousu 4-1 tappioasemasta 5-4 voittoon oli tosiasia! Lopussa Swigu haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia ja BFC:llä oli useampikin mahdollisuus tehdä maali vielä tyhjiin. Paras paikka siunautui taas Jussi Sulinille, joka päätti epäitsekkäästi vielä syöttää Jokelle. Noh, kaikkihan te Jussi syötöt tiedätte, reisille se meni ja maali jäi syntymättä.

HyRy - FC BFC: 9-4

Illan toisessa ottelussa vastaan asettui ensimmäisessä ottelussa lohkon voiton ja IV-divisioonaan nousun varmistanut HyRy. HyRy:n menestyksen myötä tässä ottelussa halli oli myös loppuunmyyty ja meteli sen mukaista, että tuomareiden vihellyksiäkin oli vaikeaa kuulla. BFC nauttii täysille tuville pelaamisesta, joten hallin kova meteli vain nosti joukkueen taistelutahtoa.

Vastustajan erinomaisuus tuli selväksi ensimmäisistä vaihdoista lähtien. Meidän pallolliselle pelaajalle ei annettu tuumaakaan tilaa ja HyRy:n oma peli perustui laadukkaisiin ja nopeisiin syöttöihin. Peliä lähdettiinkin pelaamaan puolustusvoittoisesti ja hyökkäykset jätettiin nopeiden vastahyökkäysten varaan.

Ensimmäiset viisi minuuttia BFC:n puolustuspeli toimi hyvin ja HyRy saatiin pidettyä pois pahoilta tekopaikoilta. Hieman tämän jälkeen kuitenkin molemmat BFC:n puolustajat olivat ajautuneet samaan laitaan ja maalin eteen vapaaksi unohdettu vastustajan pelaaja vei HyRy:n 1-0 johtoon ajassa 5:19. Sama HyRy:n pelaajakaksikko oli asialla hetkeä myöhemmin viimeistellen 2-0 maalin.

Vastahyökkäysotteluissa Joken erinomainen nopeus ja ketteryys nousee aina arvoon arvaamattomaan ja niin kävi myös tällä kertaa. Toffe antoi Jokelle syötön, jonka turvin Jokke juoksi, kiemurteli ja laukoi vastustajan fanilauman hiljaiseksi ajassa 9:21. Ennen erätaukoa nähtiin vielä HyRy:n 3-1 maali ja jäähy sekä Sulinin Jussin 3-2 kavennus mahtavan syöttelykuvion päätteeksi, johon osallistui Jussin lisäksi Jokke ja Toffe. Erän loppupuolella myös Antti Seppinen ehti asuntokaupoiltaan hallille. HyRy:n kannattajat palkitsivat tähtipuolustajan ensimmäisen vaihdoin "Aantti Seppinen, Antti Seppinen" -huudoin. Herra itse innoistui tästä sellaiseen sankarijuoksuun, että vaihtopenkki sai toppuutella kaverin hyökkäyshaluja.

Toinen erä noudatti samaa kaaavaa kuin edellinen. Vastustaja teki taas yhden maalin enemmän maalaamalla 2 kertaa. BFC:n maalista vastasivat tutut miehet, kun Toffen esityöstä huikeaan kevätvireeseen äitynyt Jussi Sulin siirsi pallon varmasti verkon perukoille. Jäähyt tässä erässä meni tasan, kun Toffe otti hyökkäyspäässä jäähyn estämisestä.

Kolmannessa erässä HyRy menikin sitten menojaan ratkaisemalla ottelun neljällä maalilla. Tässä erässä BFC pystyi edellisen erän tapaan vain yhteen ylivoimamaaliin. Maalista vastasi, kukas muukaan, kuin hattutempun varmistanut Jussi Sulin! Ylivoimaa edelsi kuitenkin ikävämpi tapahtumasarja, jollaisia ei toivoisi salibandyssä näkevän. Ilkka Taponen sai pallon omassa päässä ja vei sitä vastustamattomasti ja määrätietoisesti kohti vastustajan päätyä. Ilkka eteni toista laitaa pitkin vetäen peräti 3 HyRy:n pelaajaa kiinni itseensä. Taistelijan luonteen omaava Ilkka syötti viimeisillä voimillaan kaikkien kolmen pelaajan keskeltä keskustassa vapaana olleelle Halkolle. Sitten pimeni. Ensin pimeni taklauksen antaneella HyRy:n numero 10:llä ja hetkeä myöhemmin tajuttomaksi taklatulla Ilkalla. Tilanteen jälkeen Ilkka talutettiin vaihtoaitioon ja numero 10 suihkuun - molempien pelit oli pelattu. Pisteet kuitenkin taklauksen antaneelle Hyryläiselle, joka tuli ottelun jälkeen pyytämään anteeksi tapahtunutta. Turnauksen päätyttyä Ilkka vietiin vielä tapaamaan joukkueen lääkäriä, joka epäili murtumaa leuassa ja lievää aivotärähdystä. Leuka kuvattiin ja Ilkan toipumisaika ilmoitetaan myöhemmin röntgenspesialistin lausunnon jälkeen. Valitettavasti Ilkka ei pysty osallistumaan palauttavaan treeniin tänään sunnuntaina 3.4.2011.

Yhteenveto

Swigu ottelun alkua lukuunottamatta joukkue pelasi varsin kelpo turnauksen. Joukkue sai takaisin sitä taistelevaa ilmettä, jota siltä on totuttu näkemään alkukaudesta ja edellisillä kausilla. HyRy-ottelun tappiosta huolimatta myös tästä pelistä jäi hyvä maku suuhun. Jokke varmisti pistepörssin voittonsa, mutta puolustajien pistepörssin kuninkuus jäi ratkaisematta ja palkinnon jakavat Ilkka ja Tuomas. Pistepörssissä ainoastaan 4 pelaajaa ylitti 10 pisteen haamurajan, kun viime kaudella vastaavaan temppuun pystyi peräti 8 pelaajaa. Muut palkinnot ja spekulaatiot kauden päättävässä saunaillassa!

Ottelun tähdistö

Kolme tähteä: Jussi Sulin - osoitti, ettei ennakossa kannata vittuilla. Tehoilla 0+1 turnaukseen lähtenyt tähtihyökkääjä kohensi sijoitustaan huimasti tehden neljä maalia. Jussi on isojen otteluiden mies, joka oli tulessa myös viime vuoden viimeisessä turnauksessa. Jussi är tillbaka!

Kaksi tähteä: Joakim Antman - varmisti pistepörssin voittonsa pirteällä pelillä. Kevyessä askeleessa ja perinteisissä kiemuroissa ei näkynyt jälkeäkään Jokkea vaivanneesta flunssasta. Tehot 3+1.

Yksi tähti: Ilkka Taponen - puolustuksen johtaja ja taistelijasielu piti oman pään puhtaana ja BFC:n peleissä mukana. Tajuttoman hyvä pakki!

Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti020411
Sivua on muokattu viimeksi 03.04.2011 12:37