Floorball Club BFC
Raportti 040409

Koko kaupungin surullisin päivä

Johdanto

Lauantai 4.4. oli Espoolaisen urheiluhistorian kannalta vuoden surullisin päivä. Bluesin edustusjoukkue taipui jatkoerässä Kärpille 4-3 ja tuloksena oli matka pronssiotteluun. Ei siinä kuitenkaan vielä kaikki! FC BFC lähti hakemaan Etelä-Suomen VI-divisioonan kakkoslohkon viidenteen sarjasijoituksen säilymiseen tarvittavia kahta pistettä, mutta epäonnistui tavoitteessaan täysin. THT-centerin kirous varmisti, että tälläkin kertaa kotiintuomiseksi saatiin vain yksi piste. Tämä tarkoittaa myös sitä, että FC BFC:n kohtalona on alistua ViTun alle (ViTu voitti molemmat pelinsä). FC BFC:n lopullinen sijoitus on siis kuudes.

FC BFC - Raitakorvat

Ensimmäinen peli Takkuturkkeja vastaan oli maalirikas kamppailu, joka päättyi 8-8 tasapeliin. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla joukkeilla oli omat hyvät hetkensä pelin aikana. Peliin oli saatu hyvä henkinen lataus, kun kamppailu oli aloitettu jo ennen peliä näiden suurseurojen nettisivuilla. Ottelu sai unelmastartin kun Jussi Sulinin kuuluisa maalinkerto/rannelaukaus yhdistelmä pysäytti pelikellot aikaan 0.11. Tästä seurasi myös kauden komein tuuletus. Ajassa 1.52 Jussi löi lisää vettä myllyyn ja takoi taululle jo lopullisen tuntuiset 2-0. Kun vielä Nikon millintarkka ylänurkkaveto yllätti Karvakattien maalivahdin, moni ajattelin pelin olevan ohi. Ensimmäisen erän loppu tehtiin kuitenkin maaleja tasatahtiin ja erätauolla lähdettiin lukemissa 5-3.

Sitten seurasikin se FC BFC:n jo legendaariseksi muodostunut "toinen erä". Tilastot ovat tylyä luettavaa: 4 päästettyä maalia, 0 tehtyä maalia (jos jättää tuon yhden oman maalin huomioimatta). Oma maali syntyi pallon ollessa omassa päädyssä takakulmassa ja kovan karvauksen ansiosta se pomppasi jotenkin kummallisesti etukulmasta sisään. Joukkueemme pelasi tässä vaiheessa ylivoimalla - tätä on harjoiteltu. Toinen erä oli ehdottomasti Kirppukissojen.

Kolmannessa erässä tuli uudesti latautunut FC BFC. Tästä kertoo Halkon näyttävä spagaatti sekä erän kolme ensimmäistä maalia. Joakim oli päättänyt ratkaista pelin kahdella komealla osumalla ensin ajassa 31:23 ja 34:39. Esityön maaleihin teki mainiossa krapulassa pelannut "vara-Sami" Niko. Kun Jussi latoi taululle vielä johtomaalilta tuntuneen 8-7 osuman ajassa 37.58, vaikutti peli viimein kääntyneen. Ja paskan vitut, vain 27 sekuntia myöhemmin kaveri oli taas tasoissa ja maalikarkelot loppuivatkin siihen. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ottelun loppuhetkillä ja pomppu kumpaan tahansa suuntaan olisi voinut ratkaista ottelun toiselle. Nyt ottelu päättyi 8-8 tasapeliin, mutta jos tulos mitattaisiin voitettuina erinä, olisi joukkueemme ansainnut suvereenin 2-1 voiton. Jos tämä olisi Formulaa, niin pistelaskusysteemi menisi varmaan remonttiin ensi kaudeksi.

Viimeinen turnaus heittää varjoja myös kahden kauden arkivihollisen Täplämirrien toiminnan jatkuvuudelle. Lainattua sivustolta http://www.raitakissat.net: Miten käy Kissoille jatkossa? Vain Sami Niemi tietää, mutta jotain kai tässä täytyisi tehdä jotta mielenkiinto säilyisi.

Rangers Pantterit - FC BFC

Toinen peli tiedettiin jo ennalta raskaaksi. Joukkueella oli vielä hyvin muistissa edellisen pelin 13-1 tappio ja keskeytys kolmannen erän alussa. Vastassa oli siis tietenkin sarjajohtaja Rangers Pantterit. Saman ei haluttu toistuvan, vaan joukkue lähti myymään nahkaansa kiskurihinnalla. Valmentaja Seppo Myllymäki pani joukkueen pelistrategian täysin uuteen uskoon, joka näytti toimivan. Joukkueen peli ei ollut ehkä kaikkein yleisöystävällisintä, mutta se piti oman maalin puhtaana ja antoi mahdollisuuden vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Uusi pelisysteemi esti vastustajan aikeet tehokkaasti. Ajassa 8:13 pelisysteemi kuitenkin hajosi joukkueemme vastahyökkäyksen jälkeen ja vastustaja näytti heti vaarallisuutensa: 1-0. FC BFC ei kuitenkaan luovuttanut vaan vastaus tuli ajassa 13:10, kun mainion pelin pelannut Joakim sivalsi rannelaukauksen maaliin Jussi Sulinin mallikkaasta esityöstä. Erätauolla lähdettiin numeroista 1-1, joka sopi joukkueellemme enemmän kuin hyvin.

Erätauolla sovittiin, että pelaamme nyt kerrankin myös hyvin toisen erän ja vielämä siten, että kaikki sen muistaisivat. Tässä joukkue onnistui varsin hyvin. Vastustaja pääsi rokottamaan vain kertaalleen ajassa 29.09. Erän aikana FC BFC pääsi pelaamaan myös kahden minuutin ylivoiman, jona aikana peli pyöri vastustajan päässä. FC BFC jäi kuitenkin erässä maaleitta, joten erätauolla mentiin lukemissa 2-1.

Kolmas erä alkoikin FC BFC:n kannalta mainiosti. Ajassa 36.43 Joakim toi joukkueemme tasohin Sepon mainiosta avauksesta, joka toi Sepolle jo toisen syöttöpisteen tässä turnauksessa. Vain minuutti ja yksi sekunti myöhemmin Joakim vei joukkueemme jo johtoon onnistuneen kääntörannarin ansiosta. Siis mitä ihmettä? Peliaikaa oli enää jäljellä noin 7 minuuttia ja joukkueemme johti sarjajohtajaa 3-2. Kuten arvata saattaa, joukkueemme ei osannut suhtautua oikein uudenlaiseen tilanteeseen, vaan pelisysteemi alkoi hajota. Niinpä ajassa 39.13 vihollinen toi pelin tasoihin ja vain hetkeä myöhemmin ajassa 39.39 joukkueemme oli taas tappiolla. Tästä FC BFC ei enää noussut vaan Pantterit kaunistelivat loppunumeroiksi vielä 6-3.

Joukkueemme voi kuitenkin olla ylpeä jälkimmäisestä pelistä. Ainostaan Janthers on pystynyt laittamaan sarjajohtajalle kapuloita rattaisiin. Kaikista muista joukkueista olemme ainoa, joka päästi "vain" 6 maalia Panttereita vastaan, eikä ottelu edes päättänyt keskeytykseen. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, ettei tällaisia pelejä ole kauhean kiva pelata.

Kauden jälkipyykki

Viimeinen turnaus on nyt paketissa ja kauteen on mahtunut paljon. Tällä kaudella pistepörssin voitti Joakim Antman 34:llä pisteellä, joka on samalla uusi seuraennätys! Toiseksi sijoittui viime kauden paras pistemies Jussi Sulin 30:llä pisteellä, joka oli neljän pisteen parannus Jussin viime kauden saldoon. Jäähypörssin voitti puolustajien kuuma nimi Marttin Herranen. Myös Marttin teki uuden seuraennätyksen 16 jäähyminuutilla. Tässäkin taistelussa Jussi Sulin joutui tyytymään kakkostilaan, vaikka viime kauden tulos parantui kuudella minuutilla.

Loput palkinnoista ja jälkipyykistä käydään läpi saunaillasta. Kiitos ja kumarrus kaudesta. Kyllä tämä on niin mukavaa, että jaksaa taas ensi kaudella. Joukkueesta lopetti kauden aikana 3 pelaajaa. Uusia pelaajakandidaatteja saa tuoda vapaasti näytille niin maanantain kuin torstain treeneihin. Oikeastaan rekrytointi aloitettiin jo eilen ja huhujen mukaan kolme uutta kaveria olisi tulossa.

Tässä vielä turnauksen tähdistö.

  • ***: Joakim Antman. Osoitti molemmissa otteluissa taistelijan luonteensa tekemällä maalit (6 kpl) tärkeisiin paikkoihin. Varmisti myös pistepörssin voiton. Joukkuepelaaja.
  • **: Marttin Herranen. Pystyi pois jäähyaitiosta, vaikka Jussi Sulinilla oli mahdollisuus nousta jäähypörssissä Marttinin rinnalla. Näytti johtavan puolustajan otteita läpi ottelun. Lisäksi pistesaldo karttui kahdella syöttöpisteellä, josta tuloksena puolustajien pistepörssin kärkitila.
  • *: Seppo Myllymäki. Oivia otteita tärkeillä hetkillä. Myös maalivahdin kaksi syöttöpistettä oikeuttaa vähintään yhteen tähteen.