From Floorball Club BFC

Main: Raportti041014

Ruskeasuolta tuliaisia ja munamiehiä

Turnauksen perusteella ennakossa mainittu joukkueen kaksiajako on edelleen voimassa kesän jälkeen. Sammuneet vanhat tähdet eivät juurikaan leimahtaneet liekkeihin vaan voitot haettiin nuorison voimin. Klo 11 ottelu TelaKetjua vastaan noudatti ennakossa oletettua kaavaa. TeKe meni jo 47 sekunnin jälkeen johtoon kun Jykän olemattomat refleksit päästivät poikittaissyötön längistä läpi ja vastustaja sai ohjata pallon tyhjään BFC maaliin. Toinen erä olikin sitten tavallisesta poikkeavasti täysin BFC:n, päättyen 6-1 BFC:lle. Edes kolmannen erän häviäminen 3-1 ei aiheuttanut katastrofia vaan lopputulos oli BFC:lle 5-8 voitto ja Markukselle hikinauhatemppu. Ottelu oli kokonaisuudessaan vauhdikasta salibandyä ja molempia maalivahteja koeteltiin todenteolla. Miehiä tuli ja meni molempiin maaleihin kaikissa mahdollisissa asennoissa, mukaan lukien huvittava muna-asento. BFC:n puolelta munamiehenä hääri Antti Halko.

Avausottelun fanimäärä oli varsin kiitettävä ja ennen päivän toista ottelua fanikatsomosta bongattiin mm. "todistetusti tyhjästä maalista ohi ampuva" Sammy. Odotukset Jokerit peliin olivat siis sekä katsomon että vaihtopenkin puolella todella kovat.

Ilmeisesti ennakon osuvuus turnauksen avausottelussa sai joukkueen ennakoimaan helppoa voittoa narreista - toisin kävi. Jokerit peli alkoi kuten aamun ensimmäinen pelikin TeKeä vastaan. Tehotonta pyörittelyä puolin ja toisin. Joukkuepeli oli todella olematonta, kaikkien yrittäessä tehdä itse maalia ennen kuin ottelu katkaistaan maalieron takia. Salibandy on kuitenkin joukkuelaji ja niinpä ensimmäisen erän puolen välin jälkeen vastustaja siirtyy 1-0 johtoon. Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuorotahtiin, pelin hallinnan ollessa ajoittain BFC:llä, ajoittain Jokereilla ja osan aikaa pillipiipareilla. Onneksi ajassa 43 minuuttia tasan iski Pete BFC:n lopulliseen 4-2 johtoon. Minuuttia myöhemmin Jokerien #12 Jani Pohjonen täydensi oman kolmen maalin iltansa Stoben hienosta (?) poikittaissyötöstä. Jokerit tuli siis lopussa vielä maalin päähän, mutta Peten puolustajan kautta viimeistelemä BFC:n neljäs maali jäi lopulta voittomaaliksi. BFC:lle siis 4-3 voitto ja turnauksesta täydet neljä sarjapistettä. Kauden huonoin peli, mutta lohdutuksena voi todeta vanhan viisauden "hyvän joukkueen merkki on että voitto irtoaa huonollakin pelillä" pitävän paikkansa.

Turnauksessa Stoben kasetti kesti hienosti (mitä nyt yksi syöttö vastustajan maaliin). Toisin kävi Toffen, Mikko S:n, Pekka R:n, Anssin ja Markuksen kasettien kanssa, jokaiselle kakkonen. Kirsikkana kakun päällä koko joukkueen "liikaa pelaajia kentällä"-jäähy oman ylivoiman aikana. Sikakilpa on siis vielä täysin auki kärkipaikan jakautuessa edellämainittujen kesken tasan.

Turnauksessa alivoima oli pääosin hyvää, ylivoima kokonaisuudessaan huonoa. Ei juurikaan syöttöjä yhdellä kosketuksella, tästä seurauksena vastustaja ehti peittämään vetolinjat. Ja jos syöttö saatiinkin lähtemään ykkösellä se tuli laukojalle rystypuolella tai jalkoihin - paria poikkeusta lukuunottamatta. Noissa parissa tapauksessa laukoja jäi räpläämään pallon kanssa, sen sijaan että laukaus olisi lähtenyt heti ja välittömästi. Ainakin yv vaatii siis treeneissä lisää hieromista.

Turnauksen tähdet:

Erikoismaininta:

PS: BFC News palasi ilahduttavasti avausturnauksessa kesätauolta

Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti041014
Sivua on muokattu viimeksi 06.10.2014 18:51