Floorball Club BFC
Raportti 051209

Unelmista totta

Yksi BFC:n alkukauden unelmista oli sarjanousun lisäksi se, että se veisi neljä pistettä mukanaan ankeasta ja karusta Itä-Helsingin Myllypurosta. Tilastonikkarit voivat merkitä papereihinsa 5.12.2009. Tämä on se päivä, kun yhdestä unelmasta tuli totta. Ja millä tavalla! Ensimmäisessä pelissä luunkovaa ja nimivahvaa RF Crewia vastaan BFC ärjyi, raastoi, tappeli ja taisteli! RF Crewin tähtipelaajat DTM:n vakioasiakasta myöten olivat ihmeissään, kun BFC tukki heidän maalintekosektorinsa, heittäytyi laukausten eteen ja iski murhaavalla prosentilla vastahyökkäyksistä maaleja. Ennen ottelua oli arvattavissa, että ottelusta tulee tiukka ja vähämaalinen ja sitä se myös oli. Ottelu alkoi erittäin tunnustelevissa merkeissä, molempien joukkueiden kytätessä, mitä toinen tekee. Mutta ei mennyt kauaa, kun alkoi tapahtua. Pelikellossa oli 4.25, kun Tofi uskomattomalla asenteellaan iski pallon verkon perukoille ja peli oli BFC:lle 1-0. Tasoitusmaalia ei tarvinnut kauan odotella, kun BFC:n vielä juhliessa maaliaan, iski RF Crewin pelätty ykköskenttä pelin tasoihin. Moni joukkue olisi tästä maalista lannistunut, mutta ei BFC. Ottelun ehdottomasti seuratuin pelaaja Antti "Diili-voittaja" Seppinen antoi loistavan syötön Joakimille, jolla oli helppo työ siirtää pallo verkkoon pelikellon näyttäessä 13.31. Toinen erä alkoi ensimmäisen tapaan tunnustellen ja ensimmäiset maalintekopaikat tulivatkin RF Crewille 19 minuutin kohdalla, kun Joakim sai kyseenalaisen jäähyn tuomareilta, jotka koko pelin ajan olivat pihalla kuin lumiukot. Toisen erän toinenkin tilastomerkintä meni Jokelle, joka tuimalla laukauksellaan vei BFC:n jo ratkaisevan tuntuiseen 3-1 johtoon hieman ennen toista erätaukoa. Kolmannessa erässä fanien jo korkatessa juhlajuomiaan iski RF Crew 3-2 kavennuksen. BFC:n kauhukaksikko Sami ja Jokke päättivät tämän jälkeen tehdä joukkueensa loppupelin helpommaksi iskemällä salibandykauden komeimmalla syöttöpelillä pelin 4-2:een. Maalin teki Jokke. Molemmat joukkueet käyttivät vielä maalien jälkeen aikalisänsäkin, mutta enempää maaleja ei nähty ja pisteet lähtivät BFC:n matkaan 4-2 loppulukemin. Ottelusta on vaikea nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esiin. Sen verran loistavasti jokainen hoiti tonttinsa ja pelasi nimenomaan joukkueelle.

Toisessa pelissä vastaan asettui sarjan kriisijoukkue FLOB III. BFC:n rautainen porukka tiesi, että ottelu voidaan ratkaista jo ensimmäisessä erässä pelaamalla omaa liikkuvaa, luovaa ja tehokasta peliään ja näin siinä myös kävi. Ensimmäisen erän jälkeen taululla komeilivat BFC:n murskaavat 0-5 johtolukemat. Erän maaleista vastasivat Tofi kahdesti, Joakim, Sami ja Halko kerran. Toisessä erässä BFC näytti, millaista on sellaisen salibandyjoukkueen peli, joka todella nauttii pelaamisestaan. Jokainen ketju vyörytti vuorollaan vastustajan maalilla ja vain ihmeen kaupalla erässä nähtiin "vain" kolme maalia, joista vastasivat Sami, Tofi ja Ilkka, joista mainittakoon Ilkan maali, joka oli uskomaton lyöntilaukaus mieheltä, joka tunnetaan enemmän rannelaukauksistaan. Ilkan maali myös sai katsomossa olleen runsaslukuisen fanilauman täysin sekaisin, joista etunenässä joukkueen ykkösfani Sotka alkoi tanssimaan voitontanssia ilman paitaa. Kolmannessä erässä nähtiin sitten Jyrki Laine -show. Mies teki kaksi sellaista maalia, että kyllä katsomossa olleet Oilers-scoutitkin hieroivat silmiään. Loppulukemat BFC:lle 0-10.

Kyseisten kahden voiton jälkeen BFC:llä on kasassa komeat 16 pistettä ja erästä jääkiekkovaikuttajaa lainatakseni "ollaan hyvissä kyttäysasemissa".

Otteluiden onnistujat eli kolme tähteä:

***Seppo "Suppo" Myllymäki

Seppo pelasi kaksi loistavaa ottelua ja etenkin ensimmäisessä piti joukkuetta ajoin pystyssä loistotorjunnoillaan. Miehestä huomaa valtavan luottamuksen omaan tekemiseen, joka näkyy rauhallisuutena ja toisessa pelissä runsaasti nähtyinä yhden käden torjuntoina. Kauden ensimmäinen nollapeli on myös mainitsemisen arvoinen asia ja Seppo voi onnekseen todeta, että hänen valmistautumistapansa peleihin oli parempi kuin RF Crewin maalivahdin "vastaava".

**Sami "Sammy" Lajunen

Mies pelasi kauden parhaan turnauksensa. Ensimmäisessä pelissä oli joukkueen selvästi eniten peliä tekevä pelaaja ja toisessa takoi 1+3 tehoillaan vastustajan maanrakoon. Muutenkin Samista huokui peli-ilo pienten loukkaantumisten jälkeen.

* Ilkka "Ilikka" Taponen

Pelasi molemmissa peleissä kovia minuutteja. Puolusti ja taisteli, kuin henkensä edestä. Rakensi peliä, loi paikkoja ja viimeisteli komean maalin. Mitä muuta voi puolustajalta pyytää rankan Venäjän try-out -reissun jälkeen?