From Floorball Club BFC

Main: Raportti060408

Kauden viimeinen turnaus laittoi miettimään

Sunnuntaina 6.4. pelatussa kauden päätösturnauksessa FC BFC hävisi molemmat ottelunsa, mikä tarkoitti tappioputken venymistä jo kahdeksaan peräkkäiseen otteluun. Myös Seppo Myllymäki hakee yhä avausvoittoaan päävalmentajana. Turnauksen ennakkoasetelmissa FC BFC lähti hakemaan jopa kahta voittoa, mutta tälläkään kertaa taidot eivät riittäneet. Joukkueen kustannuksella leikittelivät Pandat III ja Loimu.

FC BFC - Pandat III: Ketjut ja peli sekaisin

Vastuuvalmentaja Seppo Myllymäki oli päättänyt ottaa avausvoittonsa päävalmentajana hinnalla millä hyvänsä. Seppo pelasi upporikasta ja rutiköyhää laittamalla joukkueen ketjut täysin uuteen uskoon. Maaliin määrättiin kakkosveskari Ilkka Taponen, pakeiksi pääsivät Sasha, Halko, Niko sekä Joakim ja hyökkäyksestä vastasivat Jyrki, Simo, Jussi, Tomi, Peter, Sami, Kauttu, Mikko sekä Myllymäki itse. Mikon kausi päättyi pettymykseen, kun vastuuvalmentaja ei määrännytkään häntä maaliin, mikä olisi tehnyt Mikosta kauden ainoan kaikkia paikkoja pelanneen pelaajan. Mikko nieli kiukkunsa vähin äänin ja kanavoi energiansa joukkueen kannustamiseen, kuten kelpo kapteenin kuuluukin.

Ottelu lähti käyntiin erittäin kovalla tempolla ja FC BFC teki avausmaalinsa jo toisessa vaihdossaan, kun Peterin pitkään treenattu rannari osui vihdoin tolppien väliin Samin kelpo syötöstä. Joukkue pelasi maalin jälkeiset vaihdot viisaasti halliten pallollista peliä, joka sai vastustajan turhautumaan ja lyömään pelaajaamme mailaan ajassa 06:53. FC BFC jättää ylivoimatilanteet harvoin käyttämättä ja niin kävi myös tällä kertaa. Ylivoimaa ehdittiin pelata vaivaiset kaksi sekuntia, kun valmentaja Seppo Myllymäki päätti omakätisesti näyttää kuinka treenattu 69-kuvio toimii. Nokkela syöttö Simo Huotilaiselle, joka lämäsi sydämensä kyllydestä pallon yläkulmaan. Tätä maalia namuteltiin illan urheiluruudussa vielä moneen kertaan.

Kun joukkue ehti todeta uusien ketjujen toimivuuden, kääntyi ottelun momentum yllättäen Pandat III:lle. Alle minuutti FC BFC:n toisesta maalista ja Pandat upotti millintarkan vetonsa tolpan juureen ja peli oli 2-1. Tästä taas minuutti niin omissa soi jälleen ja maalin tekijänä kukapa muu kuin Seppisen hehkuttama Janne Puikkonen. Seuraavaa maalia Pandat joutuikin jauhamaan kokonaiset kaksi minuuttia ja millintarkka tolppalaukaus yllätti taas hyvin pelanneen Ilkka Taposen. Pandat oli siirtynyt ottelussa 2-3 johtoon. Tämä oli Sashalle liikaa, joka päätti ottaa kovemmat keinot käyttöön. Joukkueen kolmanneksi kovimpana luunmurskaajana Huttunen otti jäähyn estämisestä, mikä johti Pandojen neljänteen maaliin. Ensimmäinen erä oli pelattu - kentällä nähtiin 6 maalia, kaksi jäähyä ja todella viihdyttävä ja yleisöön menevä peli!

Erätauolla Seppo Myllymäki kuvasi peliä hänen painajaisekseen ja Seppo yritti ketjumuutosten avulla herätä unestaan. Seppo määräsi Sashan omalle paikalleen hyökkäämään ja Kautun tutummalle puolustussektorille. Erän alku pelattiin varovasti virheitä vältellen. Neljän minuutin kulttua tasaisen varma sentteri Jyrki Laine päättää näyttää miten tappioasemasta noustaa tekemällä loistavan esityön Sami Lajuselle, joka ei paikasta erehdy. Syötöllään Jyrki varmisti joukkueen sisäisen pistepörssin kakkostilan sekä syöttöpörssin ylivoimaisen kuninkuuden. Tästä saamme varmasti kuulla moneen kertaan vielä saunailloissa. Ja vain pari minuuttia myöhemmin Simo antaa vauhdikkaan nappisyötön Peterille, joka osoittaa toistamiseen vedon olevan kohdillaan. FC BFC oli tullut mahdottoman tuntuisesti tasoihin kahden maalin takaa. Erän loppu pelattiin maaleitta, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat hyvät maalintekopaikkansa.

Kolmas erä jatkui siis tasatilanteesta ja vaikutti siltä kuin kumpikaan joukkue ei pystyisi ratkaista ottelua edukseen. Paikkoja sen sijaan riitti molemmilla joukkueilla ja maalivahdeille tarjottiin sankarinviittaa. Valitettavasti 1.5 minuuttia ennen pelin loppua upporikasta ja rutiköyhää pelanneesta Seposta tuli rutiköyhä. Pandat ratkaisi ottelun upealla kuviolla, joka päättyi Pandojen 4-5 voittomaaliin. FC BFC haki tasoitusta ottelun lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta tälläkertaa se ei riittänyt. Tappio sarjajumbolle tiesi tappioputken venymistä jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Joukkue poistui vaitonaisena kaukalosta areenan valojen sammuessa.

Pelin kolme kultaista tähteä:
*** Simo Huotilainen: Tehot 1+1 ja treenatusta vaparikuviosta ylänurkkalaukaus, jollaista allekirjoittanut ei ole nähnyt edes liigassa.
** Peter Hellman: Kauden paras peli ja siitä saldona 2+0.
* Jyrki Laine: Uskoi omaan tekemiseensä loppuun asti ja varmisti tehoillaan 0+1 pistepörssin toisen sijan.


Loimu - FC BFC: Mikä on kun ei taidot riitä

Jälkimmäisessä ottelussa päävalmentaja Seppo Myllymäki päätti normalisoida pelipaikkoja määräämällä mm. itsensä maaliin. Vastaan asettui Loimu, joka tiedettiin yhdeksi liigan kovimmista joukkueista. Tämä ei FC BFC:tä hätkähdyttänyt, vaan joukkue päätti lähteä kiusaamaan vastustajaansa, jonka pelissä oli panoksena nousu V-divisioonaan.

Joukkue osoitti taistelutahtonsa ensimmäisessä erässä, joka pelattiin maaleitta. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta maalivahdit vetivät tällä kertaa pidemmän korren. Varsinkin maaliin palannut Seppo Myllymäki osoitti, miksi hän määräsi itsensä maaliin. Erätauolla Seppo osoitti tyytyväisyyttään joukkueen taisteluun, mutta viisaammat osasivat kertoa toisen erän olevan FC BFC:llä aina huono.

Viisaat olivat oikeassa, sillä toista erää ehdittiin pelata vain kolme minuuttia, kun joukkueelle tuli todella musta puoliminuuttia. Jokainen ketju päätti kuunnella erätauolla puhuneita neropatteja päästämällä maalin. Maalit tulivat ajassa 18:04, 18:22 ja 18:36. Jos tästä pitää jotain positiivista hakea, niin ainakin vaihdot pysyivät lyhyinä kyseisen puoliminuuttisen aikana. FC BFC kokosi itsensä viideksi minuutiksi, jonka jälkeen omissa soi jälleen. Tässä vaiheessa joukkueella oli hyvin muistissa edellisen kohtaamisen 10-1 numerot, joka haluttiin tällä kertaa välttää. Sen osoittivat huippuvireessä olevat Peter ja Sami, kun Sami pääsi tälläämään loistavalla laukauksellaan tilanteeksi 4-1 Peterin esityöstä. Loppuerä pelattiin maaleitta ja erätauolla viisaista tuli jälkiviisaita lausunnoilla "mitä mä sanoin". Joukkue vakuutteli kuitenkin toisilleen, ettei peliä ole vielä pelattu.

Joukkueen vakuuttelua uskoi ainakin tuttu tutkapari Sami ja Peter, joka maalasi toistamiseen hieman onneekaasti, kun Samin veto kimposi maaliin vastustajan elimestä. Ottelun jälkeen Sami kertasi osumaa sanoilla "kaikki lasketaan". Vastustajan johtaessa lopullisen tuntuisesti 4-2 FC BFC päätti käyttää päivän seuraavat mustat hetkensä. Ensin maalit ajassa 37.17 ja 37.36 sekä tämän jälkeen maalit ajassa 38.51 ja 39.06. Maalien lisäksi Loimu ehti jyrätä myös pelaajiamme, joista kovia koki etenkin Niko Mörsky. Jäähyttömät ajelut olivat Jussi Sulinille liikaa, joka päätti itsekin kokeilla vastaavaa. Jussi taklasi vastustajan yli laidan, mutta kaikkien ihmetykseksi tilanteesta vihellettiin jäähy! Ottelun jälkeen tätä väärin vihelletyä jäähyä pidettiin käännekohtana ja tappion suurimpana syynä. Vastustaja ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, vaan tälläsi ylivoimamaalin. Maalin jälkeen Simonkenttä tuli kaunistelemaan lukemia, kun Antti Halko laukoi onneekkasti Simon loistavasta esityöstä tilanteeksi 9-3. Kymppi saatiin kuitenkin täyteen vajaa kaksi minuuttia ennen loppua, kun Loimu tykitti ottelun päätöslukemiksi 10-3.

FC BFC oli lyödy kahdeksannen kerran putkeen ja kevätkauden otteluista ainoat voitot tulivat ensimmäisessä turnauksessa. Joukkueella on aika katsoa peiliin ja uutta vauhtia lähdetään hakemaan harjoitusten lisäksi kesäkuussa alkavasta kesäliigasta. Joukkueen ensimmäinen divarikausi toi joukkueelle sijan 8/11.

Pelin kolme kultaista tähteä:
*** Sami Lajunen: Jatkoi siitä mihin edellisessä pelissä jäi takoen tehot 2+0.
** Seppo Myllymäki: Piti joukkuetta pystyssä mustia hetkiä lukuunottamatta.
* Jussi Sulin: Hoiti poliisin virkaa erinomaisesti ja osoitti ettei joukkuettamme kohdella miten tahansa. Tästä saldona 4 min.


Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti060408
Sivua on muokattu viimeksi 09.04.2008 09:50