From Floorball Club BFC

Main: Raportti070210

Voitokas viikonloppu

Vanhat Koirat - FC BFC 3-6

Ensimmäiseen peliin saapui paikalle joukko edellisenä iltana hyvin saunoneita ja kylpeneitä ”pelimiehiä” ja BFC pääsi täten pelaamaan täydellä rosterilla vastustajan vajaan kahden kentän kokoonpanoa vastaan. Ennen pelin alkua käydyissä spekuloinneissa vastustajan odotettiin jäävän nopeasti BFC:n jalkoihin kovan liikkeen avulla.

BFC:n kone ei tuntunut käynnistyvän kunnolla peliä varten ja pelinrakentelun sijaan nähtiin pelailua. Osa pelaajista oli ilmeisesti saunonut lihaksistonsa liiankin rennoksi peliä varten. BFC aloitti kuitenkin maalinteon Jyrki Laineen saadessa syötön maalintekosektorille, josta Jyrki viritti terävän ja tarkan rannelaukauksen ylämummoon vastustajan maalivahdin ohitse. Vastustaja kuittasi pian tilanteen tasoihin, mutta innokkaasti puolustajan paikalta hyökkäyspeliin osallistunut Christoffer Hagelberg (a.k.a. Tofi) tykitti pallon ”siniviivalta” vastustajan maaliverkkoon vieden BFC:n jälleen maalin johtoon.

BFC halusi pitää pelin elossa päästämällä vastustajan rinnalle aina 3-3 tilanteeseen saakka. Toisessa erässä BFC:ltä maalinteossa onnistuivat Sami Lajunen ja Niko Mörsky. Viimeiseen erään lähdettiin BFC:n 3-4 johtolukemista, jolloin moni uskoi BFC:n jo repäisevän kunnon kaulan vastustajaan. Viimeisen erän lukuisista maalipaikoista BFC sai aikaiseksi kuitenkin vain kaksi maalia. BFC:n viidennessä maalissa Antti Halko näytti maskipelaamisen mallia. Maalin edustalle hakeutunut Antti ohjasi rinnuksillaan Joona Aaltolan maalille lähettämän pallon hölmistyneen maalivahdin ohitse. Samalla Seppo Myllymäki hykerteli tyytyväisyydestä BFC:n maalilla, kun treeneissä läpikäydyt harjoitteet olivat menneet perille. Lopulliset lukemat 3-6 taululle viimeisteli Niko Mörsky.

Ensimmäistä peliä leimasi heikko viimeistely ja ajoittainen lepsu puolustaminen. Näyttäviä onnistumisia hyökkäyskuvioista ei nähty tällä kertaa. Vastustajalle täytyy tietenkin antaa krediittiä FC BFC:n kaltaisen huippujoukkueen pitämisestä aisoissa niinkin hyvin.

Ensimmäisestä ottelusta ei tähtiä jaeta. Tähän tilanteeseen voisi käyttää suomalaisten jääkiekkopelaajien yhtä suosikkifraasia, jota pian kuullaan taas olympialaisissa:

”Ihan sama, kuka ne maalit tekee - jokainen jätkä on yhtä tärkee!”

..Silti ottelun onnistujiksi voisi mainita Niko Mörskyn kahdella maalillaan ja Tofin kahdella tehopisteellään.

BFC:n taidonnäyte: FC BFC – TU 9-0

Sunnuntaipäivän toisessa ottelussa kohtasimme aina yllätysvalmiin TU:n. Edellinen ottelu heitä vastaan oli päättynyt värikkäiden vaiheiden jälkeen BFC:n niukkaan 7-5 voittoon. Siitä ottelusta pelaajien takaraivossa kummitteli lukuisat yksilövirheet sekä TU:n raivokas karvauspeli.

Tämänkertainen ottelu alkoi varovaisissa merkeissä molempien hieman tunnustellessa toisen tekemisiä, BFC:n kuitenkin hallitessa jonkin verran. Pelikellon näyttäessä 11.22 sai ensimmäinen maali päivänvalonsa kun Jussi "Heja Sverige" Sulin löysi Antti Halkon ja Halkon kylmä viimeistely toimi. Tästä vain puoli minuuttia, kun ottelun hahmo Sammy löysi Tofin ja peli oli jo 2-0.

Toisessa erässä pelissä ei ollut kuin yksi joukkue ja tästä kertovat taukolukematkin 6-0. TU:lla oli toisessa erässä muutama hassu maalipaikka, jotka tulivat enimmäkseen erään krapulaisen puolustajan sekoiluista...

Kolmannen erän ehkä suurin anti tehtyjen kolmen maalin lisäksi oli se, että Seppo "Onnelan karaokekuningas" Myllymäki onnistui pitämään nollapelin loppuun asti. Johtuiko kenties toisella erätauolla annetusta "bonuslupauksesta", mikä kaikille pelaajille suotiin nollapelistä..? Ei sovi myöskään väheksyä sen tosiasian merkitystä, että Jokke sai ketsuppipullonsa auki.

Näin ottelun lopputulos oli siis 9-0 ja joukkueemme paransi komeasti maalieroaan ja vankisti paikkansa neljän joukossa. Kyseessä oli ehkä yksi kauden ehjimmistä otteluista, joissa jokainen täytti tonttinsa. Tämä fiilis ja peli kun otetaan mukaan seuraavaan turnaukseen, niin hyvä tulee!

Ottelun tähdistö:

*** #69 Seppo "Viidestoista yö" Myllymäki: Suppo pelasi loistopelin edellisillasta huolimatta. Nollapelin kermana kakun päällä oli saatu syöttöpiste.

** #31 Ilkka Taponen: Ilkka pelasi erinomaista peruspeliä omassa päässä ja tuki hyökkäyksiä mallikkaasti.

* #44 Sami "Sammy-boy" Lajunen: Ajoittaisista motivaatio-ongelmista aiemmin kärsinyt joukkueen luottohyökkääjä teki tehot 2+2 ja näytti, että kevättä kohti homma alkaa toimimaan taas entiseen malliin.

Ensimmäisen pelin kangertelusta huolimatta turnauksesta saatiin pakolliset kaksi voittoa ja neljä sarjapistettä. Kahden viikon päästä Esport Areenassa pelataan kuitenkin varsinaiset ”pudotuspelit”, kun FC BFC hakee revansseja FC Kolinasta ja FBC Elit II:sta.

Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti070210
Sivua on muokattu viimeksi 10.02.2010 15:32