Floorball Club BFC
Raportti 080215

Etelä-Suomen 5-dividioonan 1. lohko jatkui 8.2.2015 AC Myllypurossa. FC BFC lähti peleihin piikkipaikalta 4 pisteen erolla Ojy II:een. Lähtötilanne oli erittäin haastava, sillä paikalle saatiin raaVITTUa vain 9 kenttäpelaajaa ja 1 (+ 1 katsomossa istunut) maalivahti. Näin peleihin lähdettiin 3 puolustajalla ja 2 hyökkäyskolmikolla. Voittoja kuitenkin lähdettiin hakemaan.

Ottelu Jokereita vastaan taisi olla BFC:lle liian aikainen (klo 12), sillä Jokerit oli paljon paremmin hereillä alussa, ja ajassa 4.02 taululla oli 3-0 -lukemat Jokereiden hyväksi. BFC ei tästä häkeltynyt ja alkoi hiljalleen ottamaaan ottelutapahtumia haltuun. Kuparinen saatiin rikki ajassa 8.51 kun Pekka Riisalo purjehti maalille ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Tämän jälkeen kapteeni Jyrki Laine purjehti kunniakujaa keskeltä läpi 3-2 -hyökkäyksessä --> 3-2. Toinen erä alkoi salamamaalilla kun Tuomas ottela heitti keskityksen maalille ja Mikko Melkkilä kirmasi perään. Pallo ilmasta maaliin ja tilanne tasan. Voittomaali nähtiin jo ajassa 20.24 Markus Mustosen niitatessa pallon läheltä ylös. Jokerit ei saanut enää kirivaihdetta päälle ja viimeinen erä BFC:lle 3-0 ja koko ottelu 7-3. Mustia pilviä tosin leijui jo joukkueen yllä kun kolmen miehen jykevässä puolustuksessa Anssi Kiviharju valitteli jo alaraajan heikkoa tilaa.

Toinen ottelu oli Rankoa vastaan, joka oli hävinnyt aiemman pelinsä Ojy II:a vastaan 10-0. Alku oli lupaava siitä huolimatta että Ranko ehtikin käymään 1-0 -johdossa. Ajassa 2:48 taululla oli kuitenkin jo 2-1 -luvut BFC:lle. Kaikki näytti sujuvan hienosti ja ensimmäinen erä oli BFC:n osalta ihan mallikasta peliä. Erän lopussa saatu 2 minuutin rangaistus osoittautui kuitenkin kohtalokkaaksi. 2 minuuttia kestettiin nippa nappa, mutta heti kun tultiin täyteen, rankoi Ranko --> 2-2. Ja sitten ajassa 20:05 tuomittiin Rankolle rankkari. Rankolainen rankaisi rankkarista armotta --> 3-2. Samassa ajassa alaraajavaivat pakottivat Anssi Kiviharjun sivuun puolustuksesta. Tämä ei helpottanut tilanneta ollenkaan, sillä jalka painoi jo toisessa ottelussa kapealla materiaalilla pelattaessa ja nyt jouduttiin lisäksi 5 hyökkääjän peluutukseen. BFC sortui jäähyilyyn ja Ranko kiitti. Jalkaa alkoi painamaan ja kun hyvästä taistelusta ja hyvistä tilanteista huolimatta ei onnistumisia tullut, alkoi painamaan myös päätä. Ja käsiä. Ranko oli puolestaan tehokas ja kiitti saamistaan ylivoimatilaisuuksista. Kuokkaan tuli lopulta 4-9. Seuraavassa turnauksessa vastus ei ainakaan helpotu, sillä vastassa on mm. sarjakakkonen, Rankon tänään 10-0 kaatanut Ojy II. Toivottavasti silloin on ehjiä jätkiä vähän enemmän kuin tänään oli. Kaikki on onneksi vielä omissa käsissä.