From Floorball Club BFC

Main: Raportti100109

BFC näytti parastaan Myllypurossa.

BFC palasi Myllypuron hornankattilaan itseluottamusta uhkuen vaikka takana oli kaksi tappiota viime turnauksesta. Joukkue oli hyvin kasassa, vain kolme poissaoloa. Ennen ensimmäistä peliä valmentaja- maalivahti, nykyisin myös voittava maalivahti, Seppo lietsoi omiaan voittoa kohti nimeämällä peruskokoonpanojen lisäksi myös kaksi ylivoimakenttää. Yleisöäkin oli saapunut vieraspeleihin mukavasti joten lähtökohdat oli vähintäänkin hyvät.

Ensimmäinen peli, BFC - Raitakissat

Vaikka sarjataulukko ei mairittele Raitakissoja, ovat he olleet vaikea vastus BFC:lle viime vuosina. Niinkuin usein tällä kaudella BFC aloitti vahvasti ja vei ensimmäisen erän puhtaasti 3-0. Pallonhallintaprosentit menivät aikalailla tasan, mutta maalipaikat meille noin 6-0. Vaikka kapteenisto yritti joukkuetta varoitella aina vaikeasta toisesta erästä, joukkue teki niin sanotut BFC:t, eli Raitakissat pääsivät kuin varkain nousemaan tasoihin. Varsinkin kaksi ensimmäistä maalia vastustaja teki halvasti ja muutaman onnekkaan "pompun" avulla. Peli ja pisteet sen mukana olivat jo luisumassa kissojen suihin kunnes vahvan turnauksen pelannut Ilkka Taponen herätteli joukkuetta kovalla taklauksella. Taklauksesta seurasi jäähy jonka joukkue tappoi hienosti ja sai näin lisäpontta hyökkäyksiin. Ottelun ratkaisu syntyi hienolla tavalla pelikellon näyttäessä 12.30 viimeistä erää. Seppo Myllymäki avasi loistavasti suoraan Jussi Sulinin lapaan heitolla, joka osui tasan keskiviivalle. Tavalliset kuvionsa kierrettyään Sulin napautti kovan rannarinsa etukulmasta sisään. Fani ryhmä huusi jo Seppiseltä housuja pois, mutta peli ei ollut vielä selvä. Kun viimeisiä minuutteja pelattiin otti Raitikset aikalisän ja maalivahdin pois. Tässä vaiheessa varakapteeni ja ykköskentässä kovaa työtä tehnyt Antti Halko heitti sittenmmin legendaariseksi muuttuneen lauseen: "Syödään vaikka se pallo jossei muu auta, tätä peliä ei hävitä!" Esimerkkiä näyttäen Halko ajoi hyökkäyspäässä vastustaja laidan yli rymisten, tämä ei jäänyt tuomarikaksikolta näkemättä ja seurauksena kaksi minuuttia jäähypenkillä ja reilusti sydämäntykytyksiä yleisölle. Kyseessä oli Halkon historian ensimmäinen rangaistus arvokisoissa, hyvä myöhään kuin ei milloinkaan. Kissojen ylivoima ei kuitenkaan päässyt luomaan todella vaarallisiin tilanteisiin alivoimatimantin toimiessa juuri niin kuin sen pitääkin. Voitto tuli siis lukemin 3-4 vaikka peli esitys ei ollutkaan täydellinen.

Toinen ottelu, BFC- AC Haki 3

Toisena joukkueena vastassa BFC:llä oli AC Haki 3, eli kyseessähän oli miltei paikallispeli. Haki tiedettiin kovaksi vastustajaksi jonka kanssa pelattiin tällä kaudella jo kertaalleen, silloin tuloksena 4-4. Siitä ottelusta jäi pelaajille hampaankoloon joten nyt oli näytönpaikka. Tähän peliin lähdettiin samalla kokoonpanolla kun ensimmäiseenkin. Ottelu alkoi hyvätasoisena ja kovatempoisena. Pallo liikkui päästäpäähän ja yleisö viihtyi. Ensimmäisen erän vei ansaitusti nimiinsä BFC lukemin 1-0. Toinen erä lähti komeasti käyntiin kuin BFC siirtyi nopeasti 3-0 johtoon. Toinen ja kolmas maali syntyi noin 30 välein. Tästä Haki ei kuitenkaan lannistunut vaan loi myös hieman painetta BFC:n päätyy. Hyvin pelanneet puolustajat, Marttin Herranen etunenässä, pitivät päät kylminä ja pystyivät avaamaan peliä hyökkääjille hyvin. Vielä ennen toista erätaukoa vahvalla rutiinilla pelannut BFC siirtyi 4-2 johtoon. Kolmas erä toi shampanjaa ja vaikki mitä muita herkkuja joukkueen kannattajille lähes ennen näkemättömään tapaan. BFC hallitsi viimeistä erää mielin määrin tehden toinen toistaan hienompia maaleja. Varsinkin ketju Sulin- Jyrki Laine - Halko laittoi vastustajat solmuun syöttökuvioillaan. Varsinkin Jyrkin viimeistelemä toinen maalinsa oli nauttivaa näköistä peliä koko ketjulta. Myös kolmosketju pääsi tehoille ja näyttävän kuvion jälkeen hienosti karvannut ja töitä tehnyt Tuomas Ottela napautti suoraan syötöstä pallon maaliperukoille. Vaikka Sulin sekä Sami Lajunen tuhrivat rangaistuslaukset mieheen päättyi ottelu hienoihin 11-4 lukemiin. Parhaille tehoille pääsivät varmaankin Sami Lajunen ja samassa ketjussa pelannut Joakim Antman, joka teki ainkin hattutempun ja jakeli huikeita syöttöjä. Ottelun jälkeen jopa Kauttu yltyi kiittämään joukkueen esitystä ja Seppisen hymy oli korvasta korvaan. Ottelussa tehtiin myös täysin kuvion mukaan ylivoimamaali sekä kaksi alivoimamaalia. Erikoistilanteet pelatiin siis hienosti. Sulin joka tässä pelissä teki tehot 1+3 kommentoi peliä näin: "Tänään vain kaikki loksahti kohdalleen, nää on mulle tuttuja pelikavereita tässä ketjussa ja me tiedetään missä toinen menee kun mietitään seuraavaa syöttöpaikkaa.. mutta kiitokset kuuluu koko joukkueelle ja tottakai hienolle yleisölle kannustuksesta.

Lauantain tähdistö:

  • Joakim Antman
  • Jussi Sulin
Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti100109
Sivua on muokattu viimeksi 10.01.2009 20:15