From Floorball Club BFC

Main: Raportti110410

Unelmista tuli totta!

Uusi sivu kääntyy FC BFC:n historiassa, kun kolmen kauden tahkoaminen VI-divarissa päättyy ja joukkue pelaa ensi kaudella sarjatasoa ylempänä V-divisioonassa. Sarjanousu varmistui tänään 11.4.2010, kun FC BFC voitti molemmat pelinsä kauden viimeisessä turnauksessa. Lähtökohdat turnaukseen oli kutkuttavat, kun ensimmäisessä ottelussa molemmilla joukkueilla oli sama panos: voittaja varmistaisi nousun V-divisioonaan. Toisessa ottelussa vastaan asettui tulokasjoukkue FLOB III.

FC BFC - RF Crew: 4-2

Tähän otteluun ei tarvinnut taistelutahtoa etsiä koirien ja kissojen kanssa, vaan jokainen jätkä tiesi mistä on kysymys. Vain voitto ja tasapeli piti FC BFC:n nousuhaaveen elossa. Tämä näkyi myös joukkueen avaushuudossa, joka kuului varmasti Sipoonrantaan saakka. Ensimmäinen erä alkoi varovasti ja vastustajalla oli jopa hienoinen ote pelistä ja peli pyöri enimmäkseen BFC:n päädyssä. Läpi kauden toiminut joukkuepuolustus piti kuitenkin huolen siitä, ettei vastustajaa päästetty pahoille tekopaikoille ja viimeisenä lukkona toimi varman eleettömästi torjunut maalivahti Seppo Myllymäki.

Ottelu alkoi kääntymään BFC:lle noin kuuden ja puolen peliminuutin jälkeen. RF Crew sai vaarallisen näköisen 3 vs 2 hyökkäyksen BFC:n päätyyn, mutta kuin ihmeen kaupalla, Crew:n palloa ylöspäin tuonut pelaaja liukastui kesken hyökkäyksen ja pallon sai ilopilleri Sami Lajunen. Ei aikaakaan, kun Sami oli syöttänyt pistepörssin voittoa tavoittelevan Joakim Antmanin läpiajoon ja avot - peli oli 1-0 ajassa 6:44. Hieman myöhemmin, ajassa 10:59, loistavasti koko ottelun pelannut 2. kenttä lisäsi johdon jo kahteen nollaan, kun Tofi löysi keskeltä kapteeni Laineen, joka harvoin erehtyy näistä pakoista. Laineella olikin varaa ihmetellä vaihtopenkillä kuinka kaksikko Sami-Joakim voi johtaa pistepörssiä kaikkien niiden tyhjän maalien ohilaukausten jälkeenkin. Ensimmäinen erä päättyi BFC:lle ansaitusti 2-0.

Toista erää väritti lukuisat jäähyt sekä RF Crew:n turhautuminen omaan maalisaldoonsa. Toisesta erästä lähtien harvalukuisen Crew:n peli vain huononi ja huononi, joka helpotti BFC:n päivätyötä huomattavasti. Tämä näkyi myös jäähyinä, sillä RF Crew otti jäähyt ajassa 20:48, 24:45 ja 29:39. Kaksi ensimmäistä tuli kumiukko Antmanin ansiosta ja viimeinen romuluu Halkon kiinnipitämisestä. Valitettavasti ruuti oli tällä kertaa märkää, eikä ylivoimamaaleja nähty. Näin toinen erä päättyi maalittomana ja taululla oli edelleen BFC:n 2-0 johtolukemat.

Kolmas erä alkoi karmeimmalla mahdollisella tavalla, kun jäähyilyn aloitti puolestaan FC BFC. Ajassa 31:24 loistavan turnauksen pelanneelle Antti Kautulle vihellettiin jäähy kampituksesta maalinedustilanteessa, jota edesauttoi vastustajapelaajan huikea uimahyppy. Tilanteen jälkeen kaljumpi tuomari kävi vielä sättimässä vihellyksen tehnyttä pojankloppia: "ei siinä kuule mitään ollut poijka!". Ensimmäinen ylivoima selvittiin, mutta täysilukuisena ehdittiin pelata vain hetki, kunnes Marttin Herranen päättää saavuttaa kauden Sika-palkinnon hinnalla millä hyvänsä ja tuloksena jäähy ajassa 34:43. Tämän jäähyn loppupuolella nähtiin erikoinen tilanne, kun pojankloppituomari viheltää pelin poikki, mutta Crew jatkaa pelaamista tekemällä maalin hölmistyneiden BFC-pelaajien katsoessa vierestä. Kaljupäätuomari löi lisää vettä myllyyn ojentamalla käden suoraksi maalin merkiksi. Tästäkös vasta Marttin ja Seppinen innostuivatkin ja tilanne meni huuteluksi. Huuteluiden ja tuomareiden pystypalaverin päätteeksi maali hylättiin ja vastustajalle tuomittiin rangaistuslaukaus. Noh, kaikkihan sen tietää miten siinä kävi, kun vastassa oli Seppo Myllymäki - maali ajassa 36:46 ja peli on jälleen auki! Onneksi kapteeni Laine lopetti jännityksen lyhyeeseen laukomalla hänelle eriskummallisen matalan lyöntilaukauksen ajassa 37:58, joka vei BFC:n taas kahden maalin karkumatkalle.

Kaksi maalia ja jo horisontissa siintänyt V-divari oli kuitenkin kapteeni Laineelle liikaa, jonka pää ei lopulta kestänyt kovassa paikassa. Ajassa 40:07 Laine päättää, ettei peli ole vielä ohi ottamalla törkeän jäähyn laitakamppailussa. Jäähystä selvittiin kuitenkin ilman taka-iskuja ja seuraavaksi jäähylle pasitettiin RF Crew:n pelaaja ajassa 42:43. Näytti jo siltä, että loppuaika päästään pelaamaan ylivoimalla mukavassa kahden maalin johdossa, mutta kissan vitut! Kapteeni Laineen pää pimahti toistamiseen, kun herra päätti osallistua peliin ilman mailaa. Tuloksena toinen törkeä jäähy ajassa 42:47. 4 vs 4 pelissä kentälle avautui kosolti lisää tilaa ja toinen toistaan pahempia tilanteita nähtiin molempiin päihin. Erään tilanteen päätteeksi Antti Kauttu oli pakotettu pelaamaan palloa maalivahdin alueella ja tuloksena oli jälleen rangaistuslaukaus RF Crew:lle. Vetämään asettui jälleen vastustajan oma Antti Seppinen, eli numero 2, joka hassutti Sepon helposti jo toistamiseen. Loppu olikin huikea trilleri, kun RF Crew haki tasotusta ilman maalivahtia Raitakissojen ja FLOB III:sen kannustamana. Lopullinen niitti arkkuun tuli kuitenkin ajassa 49:45, kun Seppo Myllymäki nappaa marjan ilmasta ja heittää sen hyökkäykseen juosseelle Sulinin Jussille, joka viimeistelee loppunumerot 4-2 ajassa 44:59.

Ottelu siis päättyi toisen RF Crew kohtaamisen tavoin BFC:n 4-2 voittoon, eikä pelaajien ilolla ollut rajoja! Koko joukkue kameraryhmineen ryntäsi kentälle heittäen varusteensa ilmaan ja muodostivat yhden ison ringin merkkinä noususta V-divisionaan. Ottelussa korostui hyvä puolustuspeli koko viisikkona ja myös alivoimapeli näytti toimivan mallikkaasti. Vielä kun Seppo torjui kaiken mikä oli torjuttavissa, oli BFC:lle todella vaikea tehdä pelitilannemaalia. Parhaasta hyökkäyksestä vastasi kapteeni Laineen johdolla kakkoskenttä, joka viimeisteli peräti 3 kertaa. Ilkka Taponen totesi ottelun jälkeen, ettei muista ottelun päätössummerin jälkeisiä hetkiä juuri lainkaan. Siis se Ilkka Taponen, joka vastasi tässä ottelussa meidän "verta, hikeä, kyyneleitä ja mustelmia" -ohjelman veriosuudesta näyttämällä, että pysähtyy se pallo vaikka hampailla, jos muu ei auta.

FC BFC - FLOB III: 5-2

Kun aamulla oli käyty läpi koko tunneskaala, jonka urheilija voi urallaan kokea, oli valmistautuminen FLOB III -otteluun todella vaikeaa. Koska ottelu oli täysin merkityksetön eikä lopputuloksella ollut juuri merkitystä, päätti FC BFC lähteä koitokseen koko rosterillaan, eli peräti neljän ketjun voimin. Tosin valmentaja Seppo Myllymäen erikoisella matikalla BFC olisi tarvinnut ottelusta ainakin yhden pisteen sarjanousun varmistamiseen. Varakapteeni Antman asetti kuitenkin ottelun päätavoitteeksi maalin Antti Seppiselle. Suuresta pelaajamäärästä huolimatta ottelun tempo oli melko hidas, eikä kukaan tuntunut saavan peliään paremmin auki.

Niinpä ensimmäinen erä päättyikin ilman tilastomerkintöjä. Toisessa erässä maalitilitkin saatiin auki, kun pistepörssin voittoa tavoitteleva Joakim Antman ampui avausmaalin ajassa 23:21. Antman harmistui kuullessaan, että maalin oli syöttänyt pahin kilpakumppani Sami Lajunen. Erän muut merkittävät tapahtumat oli Tuomas Ottelan jäähy mailaan lyönnistä ajassa 24:23 sekä FLOB III:sen tasoitus ajassa 29:17. Kaksi erää oli pelattu ja tilanne edelleen tasan: 1-1.

Valmentaja Myllymäki luotti pelitaktiikkaansa ja totesi vaihtoaitiossa, ettei mitään tulla muuttamaan. Loistavan turnauksen pelannut Robert Lundell oli samaa mieltä, iskemällä 2 seuraavaa maalia. Ensin Tuomas Ottelan syötöstä Robbe nosti pallon maalin kattoon ajassa 31:03 ja toistamiseen Antti Kautun syötöstä ajassa 35:29. Robben maalien välissä Sami Lajusella oli erimielisyyttä tuomareiden kanssa, jotka vihelsivät Samille jäähyn Samin tulessa vaihtoon vaihto-alueen ulkopuolelta. Tästä riemastuneena Sami päätti teipata vaihto-alueen merkin selvemmin ja kaikki olivat taas iloisia. Ruotsista BFC:n avuksi lennätetty Jussi Sulin vei BFC:n jo turvallisen tuntuiseen kolmen maalin johtoon Antti Seppisen ilmiömäisestä orgasmisyötöstä ajassa 37:08. FLOB kavensi muutaman minuutin päästä tilanteeksi 4-2 hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Tämän jälkeen FLOB otti kuitenkin 2 jäähyä samaan aikaan, joista ensimmäinen tuli sikailusta, mutta jälkimmäinen väärin merkityistä pelinumeroista. Jälkimmäinen tuomio olisi jäänyt tuomarilta antamatta ellei kapteenimme olisi kärppänä puuttunut asiaan. FLOB oli merkinnyt pöytäkirjaan peräti 6 pelinumeroa väärin ja tuloksena oli 5 vs 3 yv BFC:lle. Joakim Antman päätti, että tähän ylivoimaan on hyvä päättää kausi ja tasata pistepörssin voitto Sami Lajusen kera. Ajassa 41:09 Joakim teki koko kauden viimeisen BFC-maalin maalikehikon kulmalta, liruttamalla pallon millintarkasti maalivahdin haarovälistä. Syötön maaliin antoi myöskin loistavan turnauksen pelannut Tuomas Ottela.

Lopputulos 5-2 oli tosiasia ja viimeistään tämän ottelun jälkeen nousu V-divariin oli selvää myös valmentaja Myllyniemen mielestä. Ottelun päätyttyä joukkue laittoi päähänsä jo kauden alussa tilatut "FC BFC MESTARIT" -bantanat ja juhlat olivat valmiina alkamaan. Kuohuviiniä roiskutettiin fanien kannustaessa ja loppu on historiaa! Kiitos kaikille - tästä alkaa uusi aika!

Kauden päättää päätösgaala Panorama Towerissa 16.4.2010 klo 18:00 alkaen.

Turnauksen tähdistö:

*** -tähteä: Jyrki Laine, joka kantoi kapteenin vastuunsa mainiosti ja varmisti nousun ensimmäisen ottelun kahdella maalillaan.
** -tähteä Seppo Myllymäki, joka mahdollisti loistavilla torjunnoillaan ja osuvalla pelitaktiikallaan nousun V-divisionaan.
* -tähti Robert Lundell, joka ratkaisi FLOB-ottelun, kun muut eivät siihen pystyneet.

Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti110410
Sivua on muokattu viimeksi 11.04.2010 18:55