Floorball Club BFC
Raportti 110415

FC BFC on Suomen mestari 2014-2015

11.4. se tapahtui. Joukko Suomalaisen salibandytieteen historiakirjoja vanhentui, kun FC BFC pelasi itsensä maailmankartalle voittaen Etelä-Suomen V-divisioonan ykköslohkon, eli Suomen mestaruuden. Tämä tarkoittaa sitä, että BFC:n Miesten I-joukkue tulee pelaamaan ensi kaudella korkeammalla tasolla kuin yksikään seuran joukkue aikaisemmin - IV-divisioonassa.

Itse ottelutapahtumasta 11.4. leikattiin suurin jännitys pois jo ennen joukkueen omia pelejä, kun mestaruus varmistui BFC:n pahimien uhkaajien ottelutulosten myötä. Valmistautuminen otteluun oli vaikeaa, mutta mestaruuslippikset pidettiin visusti piilossa ja joukkue hoiti viimeiset ottelunsa ammattimaiseen näytöstyyliin. Ensin kaatui piesteautomaatti EIF numeroin 4-7 ja tämän jälkeen sarjajumbo Habaneros peräti 14-5. Viikko viimeisen turnauksen jälkeen Habaneros piti kuitenkin pintansa omassa karsintasarjassaan ja säilyttää paikkansa V-divisioonassa myös ensi kaudella. Lohko kakkonen TeKe pääsi pelaamaan myös karsintasarjaa pääsystä BFC:n kanssa samalle sarjatasolle, mutta hävisi ottelunsa ja jatkaa taivaltaan V-divisioonassa. Toisin sanoen BFC oli lohkonsa ainoa joukkue, joka teki mahdottomasta mahdottoman, nousemalla uudelle sarjatasolle.

Juhlahumusta tavoitettu kahden bandanan mies Tuomas Ottela on nähnyt urallaan paljon. BFC News sai haastattelun tuoreeltaan.

Tämä oli joukkue. Me mentiin eteenpäin. Joka päivä. Jo ensimmäisen turnauksen jälkeisistä kaljavideosta tiesin, että tässä joukkueessa, tässä organisaatiossa, näissä faneissa ja tässä dynastiassa - tässä on jotain suurta. Me tehdään historiaa. Meidät tullaan muistamaan. Tätä ei pysty sanoiksi pukemaan, mutta olen onnellinen. Ensimmäistä kertaa.

Yhteenvetoa

Kaudella 2014-2015 nähtiin yhtenäisin koskaan pelannut BFC-joukkue. Vaikka loukkaantumisten myötä vaihtuvuus kauden aikana oli suurta, oli peli-ilme, yhteiset arvot ja taistelutahto samaa tuttua BFC:tä läpi kauden. Yksilötasolla onnistumiset jakautuivat tasaisesti koko joukkueen kesken. Ehkäpä huomionarvoisena nostona todettakoon, että ykköskentän keskushyökkääjä Markus Mustonen pelasi erinomaisen kauden 34:llä tehopisteellään, unohtamatta tietenkään laitureitaan Jyri Airinen 14+13 ja Pekka Riisalo 7+9. Tämä kolmikko pitää joukkueen pistepörssissä sijoja 1, 2 ja 3. Mainittakoon myös, että Airisen pisteet kauden viimeisessä ottelussa oli 2+7, mikä on yksittäisten ottelun tasolla todella kova tulos. Kenties tulos, mitä tullaan koskaan rikkomaan. Masalan kenttä onkin totuttu muistamaan näistä todella kovista yksilötason tuloksista, joista parhaiten muistetaan Antti Halkon viiden maalin ilta arvokisatasolla.

Puolustuspäässä onnistujiin lukeutuu myös Anssi Kiviharju. Puolustajaksi pisteet 4+7 ovat paremmat kuin monella hyökkääjällä ja myös Kiviharjun liike osoitti, että loukkaantumisista oli päästy eroon ja ehjä kausi tuotti tulosta. Puolustus on kuitenkin tiimipeliä ja esiin on nostettava myös muut pakit, jotka pitivät oman pään aina yhtä puhtaana. Unohtamatta tietenkään maalivahtikaksikkoa Andersson + Honkanen, jotka olivat joukkueen viimeiset luotetut tukipilarit.