From Floorball Club BFC

Main: Raportti120311

Nolla bojoa, muuten kivaa ... tai sitten ei ...

Vajaa kolmisen viikko sitten pelattu 8. turnaus jätti sen verran risiiniöljyisen maun että sen sulattaminen viivästytti raporttia. Turnauksesta on vaikea löytää kovinkaan monta positiivista asiaa, mutta toisaalta virheistä oppiminen kehittää paremmin. So here goes...

Aamun ensimmäinen peli oli SaVe:a vastaan. Edellinen kohtaamisessa mentiin lähes jatkoajalle saakka ennen kuin SaVen onnenkantamoinen päätti ottelun tulokseen 0-1. Odotukset olivat siis vähämaalisessa ja tiukassa kamppailussa. Ensimmäinen erä olikin jotakin tuon suuntaista. SaVe neppaili 1-0 puolustajamme turhan pehmeästä estelyistä johtuen omituisen zipin Sepin yli. 2-0 ja 3-0 maalit olivat taas seurausta puolustuksen liiallisesta hyökkäysinnosta ja niitä seuranneista 2-1 vastahyökkäyksistä.

Tässä kohdin peli näytti jo karkaavan lavasta. BFC:n kapteenisto osoitti kuitenkin mallia muulle porukalle. Ensin itse iso herra, herra kapteeni, suti ilmeisesti onnenkantamoisen vastustajan rysään. Hetkeä myöhemmin varakapteeni rannari-Ilkka kiepautti tavaramerkillään BFC:n jo maalin päähän. Valitettavasti tässä turnauksessa ja mielentilassa se ei vaan riittänyt. Vastustaja rokotti tämän jälkeen armotta useamman kerran ja takaa-ajo päättyi kuin kanan lento.

Toinen ottelu Ojy II:sta vastaan oli sopiva paikka lähteä kerrankin takki auki. Olimmehan voittaneet viimeksi nörtti-teekkarit 100-0 tai ainakin 11-4. Ensimmäiset minuutit lupasivatkin hyvää, mutta sitten vastustaja ryhtyi lyömään reikäpalloa maaliin oikein urakalla. Me taas tavoillemme uskollisena pidättäydyimme viisaasti syyllisten etsinnässä ja vastuun välttelyssä. Ainoahko "kiva, kiva, jippii" hetki koettiin kun Nipa tinttasi varsin esimerkillisen börsän. Hieno laukaus, jonka kaltaisia soisi näkevän maalianorektikoltamme useamminkin.

Puhtaita papereita ei saa pelistä kukaan ja kukaan sitä tuskin odottikaan. Itse nautin henkilökohtaisesta varsinkin viime hetkien jäähyrumbasta, ihanaa. Erityismaininnan saa vielä kameramies, joka unohtui usein katselemaan vain palloa, kameran käyttämisen sijaan (ihan kuin me kaikki muutkin kentällä seurasimme palloa emmekä peliä).

Molemmat pelit olivat hyvin samankaltaisia. Alussa homma tuntui jotenkin sujuvat, mutta sitten kaikki meni reisille. Syitä on ainakin ne normaalit eli henkilökohtaiset virheet, yksin yrittäminen, hitaat avaukset yhdessä hyökkääjien puutteellisen haun kanssa (no, Nikolta tuo taisi sentään hoitua). Muutenkin pelinopeus oli todella verkkaista. Osittain syy siihen on pelitavallinen eli pallo tulisi pelata tyhjään tilaan, jonne hyökkääjä on menossa - eikä aina suoraan lapaan, pahimmassa tapauksessa seisovalle pelaajalle. Laitahyökkääjien leikkauspelissä on myös paljon parannettavan varaan, nykyään kun nyhjätään vain siellä omalla laidalla ja minkäälaisia leikkauksia ei taida edes olla.

Palataanpa siis ensi turnauksessa omille juurillemme, tiukkaan puolustuspeliin ja tehokkaisiin vastahyökkäyksiin. Antaa kaverin pitää palloa, jos se siitä niin tykkää. Tehdään me vaan enemmän maaleja, ni hyvä tulee. Ens kaudeksi sitten hiotaan kuviot parempaan kuosiin.

Vastustajien kommentit otteluista ovat luettavissa ao. linkeistä

 SaVe - FC BFC
 FC BFC - Ojy II
Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti120311
Sivua on muokattu viimeksi 30.03.2011 23:29