From Floorball Club BFC

Main: Raportti130310

BFC:n voitokkaat pelit Itä-Helsingin slummialueella saivat jatkoa

BFC-Pallokeisarit 4-2 (3-0,0-2,1-0)

Lauantain varhaisaamun ensimmäisessä pelissä BFC kohtasi kovana isäntäjoukkueena tunnetun Pallokeisarit. Otteluun lähdettiin mielenkiintoisista lähtökohdista, kun BFC:lle oli tärkeää voittaa ottelu pysyäkseen kolmen joukossa ja Pallokeisareilla oli lähes pakkovoiton paikka välttääkseen tippumiseen VII-divisioonaan. BFC oli ottelun alun erinomaisesti hereillä ja värkkäsikin ensimmäisessä erässä kolme maalia. Ensimmäisessä Teppo jätti pallon hyökkäykseen mukaan nousseelle puolustaja Herraselle, joka kiersi maalin ja nousi röyhkeästi maalin eteen ja vei BFC:n johtoon. Tästä ei kauan mennyt, kun "flunssainen" tutkapari Lajunen-Antman värkkäsi kaksi komeaa maalia Lajusen toimiessa molemmissa viimeistelijänä ja tauolle mentiin siis 3-0 lukemissa. Toiseen erään BFC lähti juuri oikealla "takki auki-asenteella" ja sillä tavalla saatiinkin Pallokeisarit mukavasti peliin mukaan heidän tehdessä 3-1 maalin maalinedustahärdellin päätteeksi ja 3-2 maalin 3vs1 hyökkäyksestä. Toisella erätauolla BFC:n leirissä pohdittiin, kumpi on tärkeämpää, voittaa tämä ottelu ja pitää nousuhaaveet V-divisioonaan yllä vai antaa monivuotisen rakkaan kilpakumppanin Pallokeisarit kävellä voittoon. Mielipiteiden jakaantuessa, voiton vei Sepon sana, joka totesi, että hän ei eilen turhaan käynyt Kaija Koon keikalla hakemassa fiilistä otteluun vain tullakseen häviämään sen. Näinpä ollen kolmannen erän ainoan maalin teki todellnen asennepuolustaja Ilkka Taponen, joka sai pallon itselleen keskialueella ja nousi röyhkeästi ja upotti pallon vastustamattomasti ylänurkkaan. Loppulukemat erittäin tiukasta ja "vauhdikkaasta" ottelusta olivat 4-2.

Raitakissat-BFC 5-6 (3-1,1-3,1-2)

Toiseen peliin lähdettiin edellisen pelin toisen erän toimivalla "kävellen eteenpäin" -taktiikalla ja erä menikin juuri, kuten tuolla taktiikalla odottaa saattaa. Reilun kolmen minuutin pyörityksen jälkeen Raitakissat sahasi BFC:n puolustuksen poikki ja meni 1-0 johtoon. Tämän jälkeen lähes välittömästi Lajunen-Antman kaksikko löysi clap clap -syötöillä toisensa ja Lajunen tasoitti pelin 1-1een. Loppuerä päätettiin sitten pelata kävelytaktiikalla ja erän jälkeen lukemat taululla olivatkin järkyttävät 3-1 Raitakissoille. Raitakissojen tehdessä toisen erän alkupuolella jo 4-1 maalin, päätti Seppo "Haaveet kaatuu" Myllymäki ottaa aikalisän ja kerrankin se tuotti tulosta! Lajunen-Antman kaksikko laittoi jalkaa toisen eteen ja vielä kolmannenkin..ja juoni välittömästi kavennuksen 4-2een. Tämän jälkeen ei kauaa mennyt, kun pitkän painostuksen tuloksena Pekka löysi loistosyötöllään "nelion keskeltä" kapteeni Laineen, jonka vihainen veto ei jättänyt Raitakissojen maalivahti Jeremejeville mitään mahdollisuuksia torjuntaan. 4-4 maali olikin sitten erinomaisen harjoittelun tulos. 5-3 ylivoimaa sahattiin maltilla, kunnes Antman laukoi sopivan kovan laukauksen kohti maalia ja siihen sai Herranen mailaa väliin ja peli oli 4-4 ja tunnelma BFC:n penkillä loistava. Etenkin Antman innostui oivalluksestaan niin paljon, että tykitti vaparista melkein heti perään 4-5 maalin, joka oli loistava osoitus nopeasta pelinluvusta. Raitakissat päästettiin vielä tasoihin, mutta väliäkö tuolla, kun sen jälkeen Sami "Empty net" Lajunen nousi oikeaa laitaa, tyrmäsi vastustajan pakin tieltään ja laukoi pallon komeasti takaylänurkkaan. Syöttö tästä maalista ottelun ehdottomalle tähdelle Joakim "Kyrkslätt" Antmanille. Viimeisille minuuteille saatiin vielä jännitystä, kun Ilkka Taponen taklasi vastustajan kanveesiin ja lähti jäähylle. Raitakissat saikin aikaan hirveän pyörityksen, mutta BFC kesti loppuun asti loistavasti torjuneen Myllymäen ja uhrautuvan puolustuksen ansiosta.

Kuukauden päästä pelataankin sitten sarjan päätöskierrokset ja niiden jälkeen selviää pelaako BFC ensi kaudella V-divisioonassa ja se, että onko saunaillassa iloisia miehiä, jotka jokainen vuorollaan toisia selälle taputtavat vai jäädäänkö taas ilman sarjanousua ja saunaillan aiheeksi muuttuukin syyllisten etsiminen.. Fanienkin takia toivotaan, että ensimmäinen vaihtoehto on se, joka toteutuu.

Otteluiden tehomiehet:

Antman 1+6 (ei ohivetoja tyhjistä)

Lajunen 5+0 + ohiveto tyhjästä maalista METRIN PÄÄSTÄ!

Herranen 2+1

DTM:n viikkojulkaisun kolme tähteä:

Kolme tähteä: Antman Vaikean loukkaantumisen jälkeen vakuuttava paluu kentille 1+6 tehoilla.

Kaksi tähteä: Lajunen Perjantain asennevammasta ja kaljan kittaamisesta huolimatta 5+0 tehot. Ainoana miinuksena se, ettei kyennyt tappamaan ottelua 5-6 tilanteessa ollessaan metrin päässä tyhjästä maalista.

Yksi tähti: Mikander Erinomaista peruspeliä Mikanderilta omassa päässä ja muutama vahva nousu hyökkäyspäässä. Erikoismaininta upeasta maalinedustapelaamisesta ylivoimatilanteissa.

Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti130310
Sivua on muokattu viimeksi 14.03.2010 11:28