From Floorball Club BFC

Main: Raportti140209

Vihdoinkin ehjä kokonaisuus!

FC BFC voitti ensimmäistä kertaa Espoon ja Helsingin ulkopuolella.

Vieraspeleihin on pitkä matka. Sen on espoolaisten palloilulajien ylpeys FC BFC oppinut lyhyellä taipaleellaan. Henkisesti raskaista matkaotteluista kotikaupunki Espoon ja pääkaupunki Helsingin ulkopuolelle ei ollut tarttunut kotiin viemisiksi ainuttakaan voittoa. Vantaa, Lohja ja Sipoo olivat osoittautuneet valloittamattomiksi linnakkeiksi.

Kirkkonummella sinivalkoiset sävelet olivat kuitenkin tulta ja tappuraa.

Luu kurkkuun heti alussa

Yleisö oli hädintuskin ehtinyt katsomoon, kun FC BFC oli latonut taululle jo 2-0-lukemat avausottelussaan. Jussi Sulin täräytti maalin kahden minuutin pelin jälkeen ja vain 27 sekuntia myöhemmin Joakim Antman kasvatti vierasjoukkueen johtoa.

Kävi nopeasti ilmi, ettei vastustaja ViTa ollut parhaimmillaan. Loukkaantumisista kärsinyt, kapealla kokoonpanolla matkassa ollut vastustaja liikkui heikosti, eikä karvauspeliä nähty juuri lainkaan. Ottelun tempo oli kaiken kaikkiaan hidas, mutta ratkaisu voitosta sitäkin nopeampi.

– Meidän maalia kohti ei tullut juurikaan laukauksia, joten oli vaikea pysyä lämpimänä, ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalissa pelannut Ilkka Taponen kertoi.

Taposen peluuttaminen oli yleisölle yllätys, jota pidettiin viikon ajan salassa.

– Sain tietää pelaamisestani alkuviikon harjoituksissa. Emme halunneet kuitenkaan huudella kokoonpanoamme julkisuuteen etukäteen. Tiedämme mihin mediapeli voi johtaa, Taponen sanoi.

FC BFC voitti avausottelun lopulta lukemin 9-1. Taposelle voitto oli maalivahtiuran ensimmäinen divisioonatasolla.

– Olen tyytyväinen suoritukseeni, hymyili 22-vuotias veräjänvartija.

Taistelua ja taklauksia

Toinen ottelu tiedettiin huomattavasti haastavammaksi. BFC otti teemakseen tiukan puolustuspelin, joka toimikin mallikkaasti. Peli eteni pitkään todella tasaisena, vaikka Janthers pitikin palloa ja loi enemmän maalipaikkoja.

Tunteet kuumenivat ottelun aikana useasti. Luottopuolustajat Marttin Herranen ja Peter Hellman ottivat ystävänpäivän kunniaksi verbaalisti yhteen vastustajien hyökkääjien kanssa, mikä toimi henkisenä aseena. Pitkänhuiskea Hellman sai myös kokea laittomia otteita, kun Janthersin kapteeni ryntäsi tämän päälle tilanteen jälkeen.

– Meillä oli hyvä taisteluhenki. Pelissämme kuitenkin näkyi ettemme ole päässeet pelaamaan montaa ottelua peräkkäin samalla kokoonpanolla. On ollut paljon loukkaantumisia, pelikieltoja ja muita poissaoloja, Taponen valitteli.

Tappioasemassa kolmanteen erään lähtenyt BFC nousi vielä taistelemaan voitosta Sulinin ja kaikkensa antaneen Antmanin maaleilla, mutta vastustaja oli lopulta parempi maalein 5-2.

– Tasainen, tiukka peli. Meillä oli mahdollisuudet enempäänkin, kapteeni Jyrki Laine pohti.

Myllymäen poissaolo puhutti

Ennen ensimmäisen ottelun alkua yleisöä kohahdutti BFC:n vastuuvalmentajan, maalivahti Seppo Myllymäen puuttuminen kokoonpanosta. Ilta-Sanomat ehti jo uutisoida Myllymäen saaneen potkut, mutta Iltapulun haastattelema kapteeni Laine oikaisi erheellisen tiedon.

– Seppo on jatkokoulutusleirillä. Poikkeuksellinen valmennuskuvio tässä turnauksessa oli kuitenkin hyvissä ajoin tiedossa, joten kuviomme eivät olleet epäselviä, Laine selvitti.

– Valmentajan puuttuminen toi meille lisää latausta, sillä halusimme näyttää, että pystymme pelaamaan hyvin myös ilman kaitsemista.

Yksi voitto ja kaksi pistettä oli tyydyttävä suoritus, mutta ilahduttavimmaksi puheenaiheeksi nousi itse pelillinen suoritus: espoolaisten asenne oli kohdillaan ja pelin taso pysyi kauttaaltaan tasaisen hyvänä. Laine halusi mainita nimeltä myös yhden onnistujan.

– “Lefa” [Jussi Sulin] teki ensimmäisessä ottelussa neljä maalia ja rokotti alivoimalla vastustajaa toisessa pelissä. Ennen kaikkea nostaisin kuitenkin esiin joukkueen yhtenäisen pelin ja puolustamisen. Ei tullut juurikaan suuria virheitä. Se ilahduttaa ja antaa myös uskoa tulevaan, Laine kommentoi tyytyväisenä.

– Turnaus meni kaiken kaikkiaan huojentavan hyvin. Etukäteen hieman pelotti, sillä ViTa on parantanut otteitaan huomattavasti kauden edetessä ja Janthers on ollut sarjakärkenä. Positiivista oli myös se, että saimme kumpaakin vastustajaa vastaan paremmat tulokset kuin edellisissä kohtaamisissa, keskushyökkääjä muistutti.

Divisioonakautta on jäljellä vielä kaksi turnausta eli neljä ottelua. Kapteeni uskoo vahvaan loppukauteen: viime kevään kaltaista mahalaskua kukaan ei halua nähdä.

– Tästä on hyvä jatkaa. Henkinen kanttimme on vahvistunut, eikä kukaan löysäile. Lähdemme parantamaan alkukauden kohtaamisten tuloksia näitä neljää joukkuetta vastaan, Laine lupasi.

SASHA HUTTUNEN

Kirkkonummi

Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti140209
Sivua on muokattu viimeksi 15.02.2009 23:26