From Floorball Club BFC

Main: Raportti150111

Seuraennätys murskaksi Kirkkonummella!

BFC- MuLi

BFC aloitti ottelun MuLia vastaan tasaväkisesti, vaikkakin vastustaja pääsi useisiin vaarallisiin paikkoihin. Paikkoja oli myös BFC:llä, mutta tolppaa lähemmäksi ei BFC:kään pääsyt ensimmäisessä erässä.

Toinen erä alkoikin sitten kohtalokkaasti, 3-0 tauluun Mulin hyväksi. Tämän jälkeen nähtiin valmentajan silmiä hellinyt maali. Jo kausitolkulla harjoiteltu vaparikuvio saatiin kasaan, ja Iso-Stobe laukoi kauden avausmaalinsa pienestä kulmasta. Myöhemmin vielä parempaa kulmaa vielä paremmasta maalipaikasta tarjoiltiin toiselle puolustajalle Nahka-Ilkalle , mutta 3-2 maali jäi tekemättä one-timerin sinkoilessa päin seiniä. ”Tästä nähdään vielä painajaisia” totesi synkkä puolustaja erätauolla.

Tilanne synkkeni koko joukkueen kannalta täysin kolmannessa erässä, jossa MuLi karkasi reiluun voittoon, oliko se nyt 7-1. Ennakossakin spekuloitu joukkueen valmiustila ei ollut paras mahdollinen ja harhasyöttöjä sattui todella paljon. MuLia veikanneita onnisti tänään, voitot voi lunastaa sunnuntai treeneistä.

BFC - Swigu 93

Ennen toisen ottelun alkua joukkueen kokoonpano koki kovan kolauksen, kun johtopelaajat Sami, Niko ja Ilkka jättivät leikin kesken ja lähtivät rilluttelemaan kaupungille. Onneksi herroja saapui paikkaamaan Espoon kuningas Antti Seppinen - tavoilleen uskollisena erän myöhässä. Näin BFC sai koottua iskukykyisen kahdesta täydestä kentästä koostuvan joukkueen.

Itse ottelua oli odotettu pitkään ja hartaasti, sillä vastaan asettui kaudelta 2008-2009 tuttu Swigu 93. Tuolloin BFC koki karvaat 9-3 ja 8-5 tappiot, joten kalavelkoja oli maksettavana aina korkojen kera. Ennen ottelua elämänsä ehtoopuolella olevat Swigulaiset kertoivat hävinneensä 7 peliä putkeen ennen BFC koitosta, mutta tämä peli tulisi muuttamaan kurssin suunnan. Tässä vaiheessa FC BFC:n pelaajistolle livahti pelko puseroon ja tilkka housuihin, joten kapteenisto joutui lohduttamaan joukkueen herkkiä taitelijasieluja suklaapatukoin.

Joukkueet asettuivat vaihtopenkeille valmiina aloittamaan koitoksen, kunnes Pekka huomasi toisen tuomarin olevan naispuolinen. Pekan peli olikin jo pilalla ennen kuin se ehti edes alkaa. Kaikesta huolimatta peli pääsi alkamaan ja liikkelle lähdettiin varovaisin ottein. Heti alussa oli havaittavissa, että pelin vauhti jäisi kauas edellisestä, vaikka Swigun vaihtopenkillä oli pelaajia kuin meren mutaa. Varovaisuus päättyi ajassa 3:53, kun Swigu antoi muistutuksen omasta vaarallisuudestaan viemällä papparaiset 1-0 johtoon. Tasoitusta ei tarvinnut kuitenkaan kauaa odottaa, kun Toffe löysi kulmatilanteen päätteeksi oivallisella syötöllään maalin eteen hiipineen Halkon ja tilanne oli 1-1 ajassa 5:06. Kapteeni Laine kommentoi maalia ylistyssanoin "läheltä alas ja keskelle". Swigu ei tyytynyt tilanteeseen, vaan päätti ottaa taas ohjat käsiinsä viemällä harmaahapset 2-1 johtoon ajassa 8:33. Tässä kohtaa kobra Antmania alkoi silminnähden vituttamaan ja Joakim päätti hakea ratkaisua yksilösuorituksella. Ensin kova veto kohti vastustajan maalivahtia, jonka jälkeen juoksu puolustajan ohi omaan paluupalloon ja taululle numerot 2-2 ajassa 10:18. Antman totesi edellisen olleen helppo, joten hän teki vielä toisen maalin pari minuuttia myöhemmin Toffen mahtavasta esityöstä. Erätauolle mentiin BFC:n ansaitsemassa 3-2 johdossa. Tässä vaiheessa Seppinenkin oli löytänyt paikalle, hakenut unohtuneet kenkänsä autosta, lainannut mailaa joukkuekaverilta ja vetänyt päälleen valkoisen paidan, joka ei ollut kuitenkaan BFC:n pelipaita. Loppupeli päästiin kuin päästiinkin pelaamaan ehjillä pakkipareilla.

Swigu kokosi rivinsä erätauolla ja toinen erä jäikin enimmäkseen työeräksi, jossa ei juuri tilastomerkintöjä nähty. Ensimmäistä tilastomerkintää saatiin odottaa aina erän viimeiselle minuutille, josta alkoikin kuusi ja puoli minuuttia kestänyt Antti Halko show. Erän viimeisen minuutin puolivälin jälkeen huimassa syöttövireessä ollut Toffe syötti Halkon puhtaaseen läpiajoon. Kapteeni Laine pureskeli tässä kohtaa kynsiään vaihtoaitiossa, sillä nopeutta läpiajossa oli liikaa Halkon taitoihin nähden. Koko vaihtoaitio odotti pallon karkaamista Halkon lavasta, mutta tällä kertaa Halko onnistuikin jallittamalla maalivahdin maihin ja viemällä rystyllä pallon maaliin. Kyseessä oli siis runsaasti harjoiteltu kuvio, jolla nöyryytetään parhaina päivinä myös Suppo Myllymäkeä. Oli taas erätauon aika BFC:n johtaessa 4-2.

Kolmannen erän alkuun Halko teki vielä samassa vaihdossa 2 harkoista tuttua keskelle leikkaavaa kuviota ja iski maalit ajoissa 33:39 ja 33:59. Syötöt maaleihin tarjoilivat kapteeni Laine sekä kauden pistetilinsä avannut Kim Mikander. Nämä maalit olivat Swigulle jo liikaa ja vihollisen selkäranka alkoi nitistä. Selkärangan nitinä konkretisoitui ajassa 34:38 jäähyn muodossa. Kentälle pääsi koko lohkon pelkäämä BFC:n ylivoimaviisikko, joka päätti ylivoimansa tuttuun tapaan rangaistuksen päättymiseen ennen aikojaan ajassa 35:57. Pekka oli saanut alun shokin jälkeen ajatuksensa jälleen kokoon ja löysi loistavalla syötöllään maalin edustalle parkkeeranneen Halkon, joka viimeisteli pelin viidennen maalinsa laukauksella oikeaan yläkulmaan.

Pelin luultiin olleen jo ohi, mutta Swigu heräsi peliin kaventamalla lukemiksi 7-3 ajassa 41:01. Vähät siitä, sillä 21 sekuntia myöhemmin älykkääksi ja kokeneeksikin tituleerattu kapteeni Laine pääsi käyttämään erinomaista rannelaukaustaan, viemällä BFC:n jo 8-3 johtoon erinomaisen pelin ja turnauksen pelanneen T. Ottelan esityöstä. Viimeisellä minuutilla Swigu pääsi vielä kaunistelemaan numeroita 8-4 kavennuksellaan, jonka jälkeen Swigu yritti hakea vielä tasoitusta ilman maalivahtia. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, kun pallon sai tehokaksikko Toffe ja Jokke. Toffe vei palloa vahvasti kohti tyhjää maalia ja päätti jatkaa epäitsekästä iltaansa jättämällä pallon takana juoksevalle Antmanille, jolla oli helppo työ sinetöidä illan toinen hattutemppu ja ottelun lopputulos 9-4.

Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti150111
Sivua on muokattu viimeksi 17.01.2011 10:20