From Floorball Club BFC

Main: Raportti161207

Turnausromaani, saatavilla myös löysillä kansilla

Kaatuuko sarjakärki?

BFC lähti turnaukseen ja sen avausotteluunsa hyvin valmistautuneena. Pelistrategia oli hiottu valmiiksi ja sitä noudattamalla ottelusta tulisi varmasti tasainen. Kun vain kärsivällisyys riittäisi tarpeeksi maalipaikkoja tulisi varmasti muutaman maalin tekoon.

Ottelun alku oli tasaista. Jälkikäteen selvisi että Loimu on käynyt skouttamassa nettisivumme ja osasi jo odottaa kovaa vastusta. Paikkojan maalin tekoon on molemmilla joukkueilla ja tasaisesti mentiin ensimmäiset kymmenen minuuttia. Tuomarilinja alkoi selvitä hiljaksiin kun Valtterille tuomittiin jäähy pallon pelaamisesta maasta, vaikkei Valtteri palloon koskenutkaan. No, hyssytelkää sitte sarjakärkeä, per#%&#. Alivoimalla Jykä lähti katkon jälkeen turhan ylös ja ei ehtinyt laitaan peittämään vetoa. Loimu rokottaa siis ylivoimalla 1 - 0. Paria minuuttia myöhemmin Kauttu tekee avausmaalinsa turnauksessa. Paha vaan että Kautulla on tapana tehdä se omaan päähän ja puolustajan tekemää omaa maalia ei taida edes voida hylätä potkumaalina :-( 2 - 0 siis Loimulle.

Tokassa erässä Loimu saa alussa vaparin maalimme kulmalta. Neljän miehen muuri on hieman ylimitoitettu. Muurista vapaan hyökkääjämme ollessa maalilla Loimun hyökkääjän kiusana, jää Loimun pakki keskelle vapaaksi. Onneksi veto menee maalin ohi. 3 - 0 maali Loimulle menee jälleen onnenkantamoisella sisään. Loppujen lopuksi veto pompaa Valtterin reidestä maaliin. Kahden ekan erän maaleista kaksi on varsinaisia hillopullia, joten näihin eriin voinemme olla kohtalaisen tyytyväisiä - ainakin puolustuksellisesti. Tuomarit koittavat lopettaa ottelun jo alkuunsa tuomitsemalla Seppiselle jäähyn. Turnauksen av-saldoa kun katsoo, niin on lähes uskomatonta että alivoima kestetään.

Erän puolivälissä Valtteri pistää nopeasta vaparista pallon häkkiin, mutta maali hylätään koska tuomarien mielestä peliä ei voi jatkaa ennen kuin he antavat siihen luvan? Siispä kakkonen vaihtoon ja kolmonen hoitamaan vaparia uudestaan. Sopivasti tuomarit vielä siirtävät vaparin paikkaa hieman Loimun maalista kauemmas. Mikko siirtää Analle vetopaikkaan, mutta veto menee muuriin. Toinen vetäjä olisi ollut paikallaan, nyt vaparikuvio oli helppo ennustaa.

Kolmosen tultua vaihtoon pistää ykkönen hyvän myllyn päälle. Paikkoja on, tosin turhan lähelle maalia ajaudutaan ja Halko koittaa pariinkin otteeseen survoa pallon maalivahdin kanssa maaliin. Loimun onni että heidän mokkensa on ollut ruoka-aikaan kotona :-)

Kolmannessa erässä alkaa keskittyminen herpaantua ja vastustaja korjaa lopulta helpon voiton. Bad-boy Petski joutuu taas sikailusta jäähylle. 4 - 0 maali tulee reboundista maalin kulmalta.

5 - 0 maali tulee heti alivoiman jälkeen seuraavasta vaihdosta. Kentällä sössitään oikein kunnolla ja vain muutamia sekunteja 4 - 0 maalin jälkeen Loimu siirtyy jo viiden maalin johtoon.

Parin minuutin pelin jälkeen Metalli-Ilkkalle tuomitaan jäähy maalinedustatilanteesta - siinä pikkuinen Loimu hyökkääjä lähtee niin kuin 100 kiloinen keijukainen vain voi Ilkan pienestä töytäisystä. Loimun 6 - 0 yv maali on opetusta kentällä olleille Simolle ja Antille. Pojat pelaavat liian ylhäällä, jolloin vastustajan pakki pääsee antamaan kovan ristisyötön ja laituri laukoo hienon kudin suoraan syötöstä maaliin - Sepolla ei ole mitään mahkuja ehtiä vetoon mukaan.

Mikon-ketju alkaa pikku hiljaa saada juonesta kiinni ja vastustaja joutuukin rikkomaan Anaa, josta tuomaritkin vihdoin tuomitsevat Loimulle jäähyn. Yv:n parhaaksi tilanteeksi jää vapari, jossa Petski siirtää pallon Valtterille, jonka kova veto menee hienokseltaan maalin yli - kuten niin moni muukin veto ennen tätä.

7 - 0 käy niin nopeasti että en ehdi edes videolta mukaan ja seuraavassa vaihdossa omissa soi jälleen. Pallo pomppaa epäonnisesti Valtterin reidestä maaliin. No, hyvillä pelaajilla on tuurikin mukana, mutta joku roti sentään pitäisi olla! 8 - 0.

Ei tässä nyt nollille voida jäädä, paikkoja on ollut niin paljon että tilastollisestikin joku veto on pakko onnistua. Siispä ykkönen sisään ja vastahyökkäystä kehiin. Sami nousee puolustuksesta Jussin tontille (joka oikeaoppisesti varmistaa) ja saa loistopaikan maalin kulmalle.. mutta mutta... voisko olla niin että veto epäonnistuu :-o ... tietysti... no tilanteeseen jo tottuneena Sami kaivaa pallon vielä mokelta itselleen, mutta tällä kertaa tulee sitten se toinen vaihtoehto eli pallo yli maalin, dammit.

Kun et itse tee ja väkisin yrität... ja päästät tässä tilanteessa vielä pakkiparin Petski - Seppinen kentälle, ni läpiajohan siitä vastustajalle tulee... eli Seppo joutuu vastaanottamaan 3 - 0 hyökkäyksen ja kehtaa vielä olla torjumatta. 9 - 0 ja ykkösen alkaa epäonnistua jo omassakin päässä :-D

Menihän se munakin sentään rikki. Kun maannuoliaiset jätetään laskuista pois, koko pelin aikana Loimun maalia kohti saatiin vain pari kolme vetoa. Kavennus tuli (tietysti) näistä yhdellä. Jykä sai pallon haltuun keskialueella ja siirtää pelivälineen viereen Ilkalle, jonka komea leija menee maaliin - hyvällä maskilla on tärkeä osuus tässä maalissa.

Loppunumerot 10 - 1 Loimu viimeisteli väkisin maalin kulmalta.

Summa summarum: Puolustuspeli toimi kaksi erää hyvin, mutta kolmannessa virheitä tuli sitten oikein kunnolla. Jäähyjä liikaa, tosin niissäkin tuomaritkin suosivat luvattoman paljon vastustajia. Hyökkäyspeli oli varsin tehotonta. Vetopaikkoja oli riittävästi, mutta vetoja ujosteltiin useimmiten hetkisen liikaa, jolloin joku vastustajan isoperseinen pakki ehti peittämään. Ja jos veto lähti, niin se meni liruna suoraan mokelle tai kohti hallin kattoa kolmanteen kerrokseen.

Rauhoitettu eläin kaatuu meillä aina

Turnauksen toisen pelin alku enteili eeppisiin mittasuhteisiin paisuvaa ottelutapahtumaa - olihan vastassa paikallisvastustaja. Fiilistä vain vahvisti kentälle astellut atleettinen tuomarikaksikko. Heistä toinen oli vielä, joukkueen sisällä puheenaiheena olleen, loistavan toimitsijakurssin vetäjä, upeaa!!

Varsinainen ottelu alkaa ykköskentämme kovalla painostuksella, jota kakkonen jatkaa. Pallo kiertää koko kentällisen ympäri pakkeja myöden päätyen Nikolta Valtterille, jonka reipas kiertorannari menee kaikkien yllätykseksi maaliin. Ilmeisesti edellisen pelin häiriötekijä oli poistunut katsomosta :-D

Kolmonen käy haistelemassa ottelun tunnelmaa - tyyntä myrskyn edellä. Ykkönen tulee sisään ja vihdoin pojille manattu huono onni loppuu. Vastahyökkäyksestä Halkon löysä pomppupallo lipsahtaa vastustaja maaliin - onpa rautainen mokke vastustajalla! 2 -0.

Seuraavaksi astuu esiin tuomarityöskentely. Meidän vaparitilanteessa kolmonen lähtee vaihtoon ja vastustajan #66 (Antti Kauttu kuulemma nimeltään) kiskaisee pallon päädystä yli. Pandoille jäähy tilanteesta. Tästä seuraakin varsinainen sanasota tuomarin ja Pandojen kapteenin välillä. Lopputuloksena dumari purkaa sydäntään 120 dB:llä vastustajan kapun naamalle ja ei annakkaan jäähyä, mitä #%*#. No, olkoon sitten niin :-)

3 - 0 maali onkin sitten tunnelmaan virittyneen Mikon-kentän tuotos. Debyyttiturnaustaan kolmoskentän laidassa pelaava Ana laukoo BFC:n kynäilijän syötöstä avausosumansa. Ykkönen käy välillä pyörimässä kentällä - antaen kuumille ketjuille lepoaikaa. Jyrkin-kenttä tekaisee seuraavan maalipaikan vaparista. Jykä siirtää vaparista pallon Valtterille, joka ei teekkään maalia vaan laukoo yli, vieden näin Jykältä varman syöttöpisteen. Tämän jälkeen pelin tilanteet alkavat tasoittua ja Pandat vierailevat muutaman kerran vaarallisesti Sepin maalilla. Vaarallisin tilanne tulee kun Petski jää puolustuksessa jälkeen Pandojen kärkimiehestä, mutta onneksi Sepi peittää vastustajan yhdenkäden ohjauksen. Vastustajan avausmaali tulee kuitenkin pian läpiajon jälkitilanteesta. Hyökkääjä kirmaa Ilkan ja Teemun välistä läpi, mutta Sepi pelastaa vielä tilanteen fudismoken tyyliin potkaisemalla pallon väljemmille vesille. Tosin ei tarpeeksi väljille, koska vastustaja saa vielä pallon ja vetää sen maalille. Sepi ehtii vielä torjua, mutta Teemu kuolettaa epäonnisesti reboundin suoraan vastustajalle. 3 - 1.

Tässä kohtaa pidämme ensimmäisen perkele-palaverin ja se tuntuukin tehoavan hetkisen. Kakkosen ollessa seuraavan kerran kehissä on käydä kylmät. Jykä pelaa itsensä ulos tilanteesta ja Pandat lyllertävät 3 - 2 hyökkäykseen. Itseensä hattuuntuneena Jykä karvaa kuitenkin pallon takaisin (tai sitten vastustaja sen hänelle sössii, ei muista). Pallon saatuaan tämä joukkueen syöttöpörssin voittoa hakeva sentteri hoippuu kentän läpi "b-pisteiden" väliin laukomaan tilanteeksi 4 - 1, mikset syötä?

Tilanne alkaa näyttää taas valoisalta - varsinkin kun ykkönenkin saa kunnon myräkän aikaiseksi vastustajan päätyyn. Simo pääsee loistopaikalle vedolle, mutta eipä se maistu. Ja kun et itse tee, ni hyvin usein kukaan ei tee tai sitte vastustaja tekee - niin nytkin. Pandojen vastahyökkäyksen jälkeen Teemu ottaa pallon haltuun maalin kulmalta ja lähtee kuljettamaan sitä maalin taakse. Valitettavasti ajautuen kuitenkin liian lähelle suurta ja pahaa Sepiä, joka ihan kiusallaankin ottaa tikkarin pois ja potkaisee pallon vastustajalle. Maalihan siitä sitten tulee. Ja vaihdossa sedät ihan oikeutetusti kyykyttävät Teemua kun uskaltaa mennä niin lähelle Sepiä... näinhän se menee, right? :-D

No tätä 4 - 2 maalia seuraa sitte varsinainen höyryävä kasa epämääräistä sekoilua ja höntyilyä BFC:n pojilta. Missä se valkku on kun tarvitaan? Onneksi erätkin loppuvat joskus ja päästää erätauolle huutamaan toisillemme, jee jee.

Erätauko tekeekin hyvää ja ohjelmavuorossa onkin alkunäytös Sasha-showsta. Mr. penisrengas tarjoilee tällä kertaa palloa laitaan Sashalle, jonka raudanluja tuhnaakkeli livahtaa sieltä kulkusten vierestä verkkoon, 5 - 2. Ykkönen sen sijaan ei saa peliään kulkemaan em. puolustajan ilkuttua heitä liikaa. Tämä alkaa näkyä kentällä todella ikävällä tavalla kun Halko käy katkomassa mailansa. Onneksi kukaan ei loukkaannu todella pahalta näyttäneessä tilanteessa. Vaihtoon tullessaan saa vaihtopenkkikin kuulla Kauttumaiset kommentit asiaintilasta :-D

Mutta kun ykkönen on saatu pois kentältä, pääsee numerojärjestyksessä seuraava kentällinen mellastamaan. Vastahyökkäyksestä Niko laukoo maalille, jossa torjunnasta pompanneen reikäpallon Valtteri napauttaa sisään. 6 - 2, joka jää muuten ottelun voittomaaliksi. Pandoillakin on vielä tilanteensa, kuten kun pakkipari Petski - Seppinen menettävät pallon. Sepi kuitenkin torjuu Pandojen lähentelyt ja vastahyökkäyksestä sekakentällinen on kuitata tilanteen. Jykä laukoo kuitenkin ohi Jussin oivasta syötöstä. Vielä tässäkin vaiheessa kautta sitä jaksaa yllättyä noista syötöistä :-)

Kolmoskenttä ratkaisee ottelun lopullisesti. Ana karvaa kulmasta pallon il Capitanolle, joka laukoo pallon varmasti verkkoon. Ottelun ratkettua viihdykettä tarjoavat tuomarien jäähyjen "saatte-ette saa-eikun saatte-eikun ei" arpomiset. No, ei jäähyä Pandoille on lopputulos. BFC:n peli kuitenkin sekoaa tämän jälkeen, mutta onneksi saamme yhden vastahyökkäyksen, jossa vastustaja joutuu rikkomaan. Tilanteesta tuomitaan rankkari ja vetäjäksi menee herra V. Videotarkkailun jälkeen voin sanoa että se oli virhe, ei pysynyt edes maila herralla kädessä kun köpötteli keskiympyrään. No, takajalan polkaisut eivät auttaneet ja kun molarikaan ei viitsinyt kaapia pallon häkkiin seurasi ylivoima. Lieneekö tämä ollut Valtterin tarkoitus, koska hän syötti puolustajan tontiltaan nousseen Petskin BFC:n kahdeksannen maalintekoon.

Yhdeksäs maali on jälleen, Jykän loisto-skouttauksen, Ana ansiota. Ana karvaa pallon kulmasta Mikolle, joka jonkun aikaa mailaa taivuteltuaan neppaa pallon häkkiin. Pandojen kolmas maali onkin sitten oikea namu. Sepi on kahvilla tai vaihtopenkillä tai jossain muualla kuin maalillaan, jolloin Pandat napauttavat pitkän kaaripallosyötön maaliin. Ykköskenttä ja vaihtopenkki eivät voi muuta kuin ihmetellä maalinkulmalla seisoatöröttävää veskaansa. No, tekevälle sattuu ja kun usein sattuu ni tottuu...

Kumma juttu muuten että aina kun allekirjoittanut on tekemässä raporttia, ni maaleja mätetään oikein urakalla? Tilanteita useampaankin maaliin meillä on vielä erän aikana, mutta erätauolle lähdetään joka tapauksessa tilanteesta BFC 9, Pandat III 3.

Kolmas erä alkaa murheellisesti kun Jussi ja Valtteri sekoilevat vaihdossa ja saamme jäähyn tilanteesta - liikaa pelaajia kentällä. Alivoima ei toiminut tässä turnauksessa, nytkin vastustaja pääsee napauttamaan torjunnasta pompanneen pallon Sepin selän taakse. Maalia seuranneen painostuksen katkaisee kakkoskenttä - vastahyökkäyksellä, joka päätetään loistavaan maaliin. Niko syöttää laidasta maalilla päivystävälle BFC:n karpaasille Valtterille, joka ohjaa lapaan tulleen pallon maaliin.

Pandojen viimeinen maali tulee Samin ja Kautun suosiollisella avustuksella, kun herrat unohtavat Sepin kaksin vastustajan hyökkääjän kanssa. Pallon liruu maanantain harkoissa Sepin heikoksi paikaksi havaitusta kohdasta maaliin. BFC iski tämän jälkeen vielä nopeassa tahdissa kolme naulaa Pandojen arkkuun. Ensimmäinen oli ketsuppipullon rikkoneen Sashan illan toinen maali. Tätä seuraa meille yv, jossa vastustaja lähes perinteikkäästi pysäyttää laukauksen sukukalleuksillaan - luulisi tämän olevan hieman kivuliasta? No, samalla hetkellä Valtteri saa pahan naurukohtauksen (syynä ei varmaankaan ole äsken mainittujen kalleuksien kohtalo ja siihen liittyvät ähkäisyt ja yninät). Hekotus kun ei ota loppuakseen - siirtyy Valtteri toipumaan vaihtopenkille ja Mikko tulee kehiin. Tämän alivoimansa aikana vastustaja intoutuu liiaksi hyökkäämään ja se kostautuu. Jykä riistää pallon tarjoillen sen Mikolle, joka jatkaa sen edelleen Jussille. Vaikka kulta ei ruostu, niin nyt on lähes kuultavissa kun kultaranteen käsistä irtoaa ruoste ja Jussi tekee turnauksen avausmaalinsa. Ottelun loppunumerot 13 - 5 tulevat 3 - 1 hyökkäyksen päätteeksi. Teemu katkaisee vastustajan hyökkäyksen ja syöttää Jussille, joka siirtää pallon vastustajan pakin estelyistä huolimatta Halolle. Halko täräyttää siis ottelun loppuluvut taululle.

Tapahtumia riittää vielä tämänkin jälkeen mm. Nikolla on avopaikka maalilla, mutta aina ei voi onnistua. Ja tuleehan se jäähykin Petskille. Vastustaja käy sitä ennen koittamassa meneekö se pallo maaliin Sepin navasta läpi - eihän se mene, joten alivoimalla pelataan ottelu loppuun. Tästä huolimatta (tai ehkä siitä johtuen) pelataan Sashalle hikinauhatemppua. Sasha siis vastustajan maalille odottelemaan, kun omassa päässä karvaamme alivoimalle pallon haltuun. Vastustaja saa kuitenkin onnekkaasti ilmasta katkaistua syötön, joten hikinauhatemppu jää odottamaan seuraavaa turnausta.

Yleiset fiilarit turneesta lienevät kaikilla hyvät. Eteenpäin on menty ja mennään jatkossakin. Se että tulee virheitä ei haittaa, kunhan niistä ottaa opiksi. Kaikki turnauksessa tulleet virheethän olivat uusia, olivathan? :-D

Hyviä asioita turnauksesta:

Vaihdot pysyivät pääosin sopivina, ylivoima toimi jo ajoittain, uudet BFC:läiset pääsivät hyvin joukkueeseen sisään, löytyi kolme ratkaisuihin pystyvää kenttää

Parannuksen kohtia:

Alivoima, muutamat tyhmät (7. divaritason) jäähyt, pakkiparien yhteispeli, Jykän syöttöpeli

Turnauksen vakuuttaja lienee Joakim a.k.a Ana. Paljon hyvää rouhimista ja pallonriistoja. Hyviä syöttöjä, joista pari maalia ja yksi omin kätösinkin tehty maali.

Turnauksen tähdet:

*** Pesonen
** Eero
* Kautun oikea kenkä

PS: Mitä mä näin paljon kirjoitin... eihän täs oo mitään järkee...
Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti161207
Sivua on muokattu viimeksi 18.12.2007 23:35