From Floorball Club BFC

Main: Raportti180212

Tappioputki poikki, mutta paikka 5-divisioonassa katkolla...

RANKO II – FC BFC 5-2

Peli ei alkanut FC BFC:n kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Vastustaja pääsi iskemään pallon 4 kertaa FC BFC:n maaliin vajaan 5 minuutin pelin jälkeen. Väärän pelikuvion johdosta FC BFC:n pakka oli aivan sekaisin ensimmäisten minuuttien aikana, jolloin vastustaja rankaisi murhaavasti omalla alueella tapahtuneista virheistä.

Ensimmäisen erän yskimisen jälkeen palauteltiin valmennusleirin oppeja mieleen ja otettiin uusi vaihde peliin mukaan. Tämä toikin heti tulosta ja FC BFC kavensi tilanteen 4-1 Jyrki Laineen hienolla esityöllä syöttäen tarkkaakin tarkemman namupassin suoraan Antti Halkon lapaan. Halko rankaisi välittömästi vastustajaa hienolla ja tarkalla laukauksella. Sanomattakin oli selvää, että tämän tasoinen vahva laituri ei jätä näistä paikoista tekemättä.

FC BFC haki lisäkavennusta vielä kolmannen erän viimeisillä minuuteilla, mutta vastustaja sai kuin varkain pomppupallon keskialueella suoraan lapaan ja ujutti pallon tyhjään maaliin. FC BFC:n tappio oli lähes sinetöity. Lohtua toi lopussa vielä jälleen Jyrki Laineen hienon esityön jälkeen syöttämä pallo suoraan Kristian Af Heurlin lapaan ja Kristianin tekemä 5-2 kavennus. Se ei kuitenkaan riittänyt vaikka FC BFC voitti 2 erää maalein 1-2.

Pelin jälkeen kokoonnuttiin valmennusjohdon toimesta välittömästi debriefing-tilaisuuteen ja puitiin SWOT-analyysin (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) pohjalta miten seuraava vastus FIBA kukistetaan.

FC BFC - FIBA 3-3

Debriefing-tilaisuuden jälkeen FC BFC:n peli jatkui samalla tasolla kuin aiemman pelin kaksi viimeistä erää. FC BFC hallitsi peliä täydellisesti ja uusi tutkapari Jussi Sulin ja Tuomas Alanko niittivät kauhua vastustajan maalin edustalla. Lukuisien yritysten jälkeen pitkään ilmassa roikkunut avausmaali tältä kaksikolta upposi vastustajan verkkoon. Alanko riisti pallon keskialueella ja tarkkasilmäisenä havaitsi Sulinin suoraan vastustajan maalin edustalla, nopea ja tarkka syöttö Sulinin lapaan ja 1-0 oli taululla.

Murhaava ykkösketju otti myös mallia kakkoskentän pelistä ja kapteeni Jyrki Laineen namupassin saattelemana kukapa muukaan kuin kovaa tilastoa takonut Antti Halko ohjasi näyttävästi jalkaa apuna käyttäen pallon vastustajan maaliin ja taululla oli tylyt 2-0 lukemat. Toisen erän jälkeen mentiin hengähtämään erätauolle FC BFC:n väkevässä johdossa.

Kolmannen erän alku oli taas tahmeaa FC BFC:n toimesta, avaussyötöt yksi toisensa jälkeen napsuivat suoraan vastustajien lapoihin ja tästä vastustaja rankaisi välittömästi kaventamalla tilanteen 2-1. Mentaalivalmentaja Anssi Kiviharju painotti valmennusleirin anteja ja kehotti kiinnittämään enemmän huomiota omassa päässä rauhalliseen pelaamiseen. 2-1 tilanteessa pelaaminen kuitenkin osoittautui taas FC BFC:n kohtaloksi ja jälleen kovasta yrityksestä huolimatta avaussyöttö napsahti suoraan vastustajan lapaan ja loistavaa peliä pelannut Putkosen Vilho maalilla, oli yllätetty toistamiseen.

Kolmannen erän alun tahmaisuuden jälkeen otettiin uusi ryhtiliike ja väkevä ykkösketju rynni väkisin vastustajan vankan puolustuksen läpi. Jyrki Laine riistää pallon vastustajalta härkämäisen väkivahvoilla otteillaan ja syöttää uskomattoman tarkan passin suoraan Ilkka Tapposen lapaan, Tapponen ei epäröinyt hetkeäkään vaan täräytti infernaalisen rannelaukauksen puolen kentän tasolta ja pallo suhahtaa näyttävästi vastustajan maalivahdin ohitse, tilanne on 3-2. FC BFC pyörittää loppuun asti väkevällä otteella peliä pitäen langat omissa käsissään. Vastustaja ottaa aikalisän ja hakee kavennusta ilman maalivahtia 6 kenttäpelaajalla. FC BFC blokkaa laukaukset toisensa jälkeen ja Putkonen pysyy maalilla vankkana. 14 sekuntia ennen ottelun päättymistä vastustajan keskushyökkääjä on täysin vapaana ja kuin ihmeen kaupalla vielä saa pallon blokkauspompun jälkeen lapaansa, sulkee silmänsä ja laukaisee kohti FC BFC:n maalia, Putkonen on voimaton edessä olevasta maskista johtuen ja tilanne on 3-3. Loppu varmisteltiin ja FC BFC:n tappioputki oli ohitse. Tämä ei kuitenkaan VIELÄKÄÄN taannut paikan säilyttämistä 5-divisioonassa.

FC BFC vetäytyy julkisuudesta keskittymään seuraavaan turnaukseen, jossa käydään elämän ja kuoleman kamppailu 5-divisioonan paikan säilyttämisen kannalta. Olemme siis neljän pakkovoiton edessä…

Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti180212
Sivua on muokattu viimeksi 22.02.2012 11:06