Floorball Club BFC
Raportti 210112

Viimeisen erän tuska ja suuren luokan pettymys

TKB – FC BFC 4-3

Ensimmäinen erä lähti hienosti käyntiin BFC:n kannalta BFC-tulokas Kriastian af Heurlinin iskiessä pallon vastustajan verkkoon kapteeni Jyrki Laineen antamasta hyökkäyspään vapaalyönnistä jo ensimmäisellä peliminuutilla. TKB pääsi kuitenkin vielä tasoihin ensimmäisessä erässä, kun puolustus ei saanut siivottua palloa pois omasta päädystä ja flipperipallon päätteeksi pallo löytyi totuttuun tapaan BFC:n maaliverkosta.

Toisen erän toisella peliminuutilla BFC sai lahjamaalin vastustajan maalivahdilta. Molari seisoskeli maalilla omia kengänkärkiään tuijotellen, jolloin hyvin tilanteen tasalla ollut Joakim Antman tykitti pallon haaveilevan maalivahdin ohi lähes puolesta kentästä. Syötön maaliin antoi Tuomas Alanko, joka samalla avasi pistetilinsä ensimmäisessä pelissään. Viisi minuuttia myöhemmin BFC:n maalilla jatkuvasti harmia aiheuttanut TKB:n ketterä jätti pääsi iskemään jälleen pallon BFC:n maaliin pallon kolistessa peräti kahden puolustajan mailojen lavoista kohti omaa maalia. Muutamaa hetkeä myöhemmin puolustaja Ilkka Taponen käynnisti upeasti onnistuneella avauskuviolla hyökkäyksen Joakim Antmanin kautta oikeasta laidasta nousseelle Tero Kalliolle, joka laukoi pallon tarkasti maalin yläkulmaan. Samalla Tero nousi kirkkaalle kärkipaikalle puolustajien tehotilastossa. BFC joutui kahdesti pelaamaan alivoimaa toisessa erässä, mutta alivoimat hoidettiin ilman takaiskuja.

Valitettavasti viimeisessä erässä molemmat maalit tehtiin BFC:n maaliin ja muutamista hyvistä maalintekopaikoista huolimatta lisämaaleja ei saatu tehtyä. Näin lopputuloksena oli erittäin harmittava yhden maalin tappio.

Pelien välillä kahviossa totisena istuskellut luottopuolustajamme tiivisti joukkueen tunnelmat hyvin yhteen sanaan: ”Vituttaa…” Tunnin tauon aikana joukkueen jäsenillä oli kuitenkin aikana suorittaa mentaaliharjoittelua ja ennen seuraavan pelin alkua mielessä oli vain päivän toisen pelin vastustajan, Perikadon, kaataminen.

FC BFC – Perikato 3-6

Ensimmäinen erä oli Antti Halkon ja Kristian af Heurlinin näytöstä. Kristian jakeli namupasseja, joista Antti viimeisteli lähes 100%:lla varmuudella. Ensimmäisen erän viidennellä peliminuutilla Halko pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, jolloin hän teki ”signature muuvinsa” eli nopean siirron rystylle ja noston maalinkulmalta. Tällä liikkeellä on nöyryytetty Seppoa useasti treeneissä ja tällä kertaa se myös toimi täydellisesti pelitilanteessa. Vastustaja tuli kuitenkin pian tasoihin maalilla, joka upposi Sepon ohi pienestä kulmasta minimaalisen pienestä aukosta. Puolueellisilla silmillä katsottuna pallo näytti jopa uppoavan läpi sivuverkosta. Antin ja Kristianin yhteispeli toimi vielä kahdesti ensimmäisen erän aikana. Toinen ja kolmas maali olivat melko samankaltaisia: Kristian tarjoili pallon tarkalla syötöllä maalinkulmalle, josta Antti siirsi pelivälineen näppärästi vastustajan verkkoon. Näin Halko teki ensimmäisessä erässä hattutempun, jossa 1. ja 3. maalin välillä kului aikaa 9min 6s.

Toisessa erässä pelin hallinta siirtyi hiljalleen Perikadolle, mutta puolustus teki parhaansa ja maalilla Seppo Myllymäki teki tukun huipputorjuntoja. Oma maali pysyi puhtaana, mutta niin pysyi vastustajankin.

Toiselle erätauolle lähdettiin siis 3-1 johtotilanteessa. Valmentaja Kiviharju painotti erätauolla, että yksi tärkeä erä on vielä pelaamatta ja samalla pelitavalla jatketaan pelin loppuun saakka. Kolmas erä sai kuitenkin äärimmäisen huonon alun, kun tämän raportin kirjoittaja pelasi itsensä ulos irtopallosta, jolloin vastustajahyökkääjä kiitti täysin vapaasta paikasta sijoittamalla pallon yläkulmaan. Kolmas erä oli tällöin vanhentunut vain 11 sekuntia. BFC:n peli alkoi murentua pahemman kerran kolmannen erän edetessä ja vastustaja syötteli BFC:n puolustuksen aivan sekaisin. Perikato tuli tasoihin ylivoimalla ja meni hetkeä myöhemmin johtoon tasakentällisillä. Maalilla taistelleella Seppo Myllymäellä ei ollut juuri mitään mahdollisuutta torjua vastustajan viimeistellessä pomminvarmasti. Tässä vaiheessa tappiomieliala alkoi jo näkyä pelaajien kasvoilta. Perikato iskikin vielä kaksi maalia lisää ja peli alkoi olla taputeltu. BFC haki vielä kavennusosumia ilman maalivahtia, mutta tuloksetta.

Pelien päätyttyä mielessä oli pitkä liuta voimasanoja ja turnauksen lopputulos oli varmaankin karvain pettymys tähän saakka niin joukkueen kannalta kuin henkilökohtaisella tasolla. Kummassakaan pelissä omaa peliä ei pystytty pitämään kasassa täyttä 45-minuuttista. FC BFC:n historiallisen pitkä tappioputki venyi näin jo 11 otteluun!

Huonosta lopputuloksesta huolimatta turnaukseen mahtui myös joitakin positiivisia esityksiä, joista tässä muutama:

Uudet tulokkaat Kriastian af Heurlin, Mikko Melkkilä ja Tuomas Alanko löysivät paikkansa hyökkäyksessä ja olivat aktiivisesti mukana luomassa hyökkäyksiä ja maalipaikkoja. Kristianille kiitettävät tehot 1+3 heti 1. turnauksessa.

Tutkapari Antti Halko – Kristian af Heurlin. Toisen pelin 1. erässä Antille kolme hienoa maalia, joissa kaikissa syöttäjänä Kristian. Harmillisesti maalit jäivät BFC:n ainoiksi tässä ottelussa.

Maalivahdit Vilho Putkinen ja Seppo Myllymäki pitivät joukkuetta pystyssä vastustajan pitkillä painostusjaksoilla, vaikka se ei loppuun asti riittänytkään.

Kaudesta on jäljellä enää kuusi ottelua, joista on mahdollista saada maksimissaan 12 sarjapistettä. Sarjataulukossa toiseksi viimeisellä paikalla oleva Fiba on tällä hetkellä 6 pisteen päässä ja SaVe II 8 pisteen päässä. Sarjasijoituksen parantaminen on siis vielä mahdollista, mutta se vaatii täydellistä onnistumista loppukaudella ja tappioita edellä mainituille joukkueille. Siihen onkin hyvä mahdollisuus noin 4 viikon päästä, jolloin BFC kohtaa Fiban ja SaVe II:n samassa turnauksessa lauantaina 18.2. Hakaniemessä.