Floorball Club BFC
Raportti 210210

BFC ei kyennyt venymään Kolinaa vastaan, Elit kaatui varmasti.

Kuten ennakossa hehkutettiin, sunnuntaina käytiin nousua ajatellin tärkeät Kolina- ja Elit-ottelut. Ennen ensimmäistä ottelua BFC sai huonoja uutisia Joni Väisänen ja Christoffer Hagelbergin sairastuttua vatsatautiin. Kyseessä on alustavien tutkimuksien mukaan sama tauti, joka vaivaa tällä hetkellä myös Ruotsin jääkiekkojoukkuetta. Näin ollen BFC joutui taistelemaan kahdella sentterillä normaalin kolmen täyden sisään.

Kolina näytti alusta lähtien, että se on kovassa vireessä ja BFC joutui heti puolustuskannalle. Ensimmäinen erä selvästi 4-1 Kolinalle. BFC:n maalista vastasi etukulmasta tuikannut Joakim Antman. Tähän maaliin BFC:n ilon aiheet jäivätkin, ja Kolina jyräsi lopulta 7-1 voittoon, joka ei jätä varaa selittelyille. Parhaalla kokoonpanolla pelatessaan. ja karvauspeliä hieman tarkistamalla olisi BFC voinnut haastaa Kolinan paremmin, mutta voitto oli vielä kaukana.

Elit-peliin joukkue valmistautui ihmettelemällä Joken Unihoc-diilin tuomia käyriä mailoja, ja spekuloitiin miten sentterin tontille siirretty Tuomas Ottela selviää uudella pelipaikalla. Tämän muutoksen lisäksi valmennus painotti tarkkaa syöttöpeliä, ja vastustajan pelaajien numeroilla 52 ja 77 tarkkaa vartiointia. Tämä kaksikko tunnetaan joukkeen piirissä jo nimillä “Peroksidiblondi” ja “Sushi”. Lisävirtaa otteluun toi myös edellisen kamppailun niukka tappio.

Ottelu alkoi hyvällä tempolla, ja peli liikkui nopeasti päästä päähän. Peli alkoi siirtyä pikkuhiljaa BFC:n haltuun, ja se siirtyikin 2-0 johtoon ennen Elitin ensimmäistä maalia. BFC oli kuitenkin päättänyt voittaa, eikä antanut kavennuksen häiritä. Kovavireiseksi tiedetty Sami Lajunen oli aivan uskomattomalla pelipäällä ( 4+4 ). Häntä komppasivat ketjukaverit Niko Mörsky (1+1) ja Joakim Antman (3+2). Myös Robert Lundell pääsi kuittaamaan kalavelat, ja merkkautti 1+0 tehot. Pelipäättyi vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen 9-3 numeroihin. Ottelu oli alusta loppuun BFC:n hallussa, ja varsinkin Elitin numero 52 jäi näkymättömäksi. Olikohan hänelläkin vatsatautia, vai vaivasiko “OOH-VOOOUUU” tuuletuskuvion pois vääminen? Vastustajan vaarallisin pelaaja oli ehdottomasti nro 77, joka järjesti lopuksi yksilösuorituksella loppunumerot.

Ennakossa haastateltu ykköspakkiparin Ilkka Taponen oli ottelun jälkeen tyytyväinen. “ Tietenkin ekan ottelun häviäminen harmitti varmasti kaikkia, mutta se saatin painettua taka-alalle ja valmistautuminen tähän peliin onnistui hyvin. Se näkyy nyt tuolla taululla. Oli myös hienoa nähdä Iso-Stobe pelaavan noin huikeasti sentterinä, olen oikein ylpeä hänestä! Tuomaksen toimiessa sentterinä pelasin nyt Antti Seppisen ja Marttin Herrasen kanssa. Yhteispeli toimi hyvin ja en voi muuta kun ihmetellä sitä intesiteettiä ja omistaumista, joilla molemmat pelaavat.. huikea peli kertakaikkiaan.”

Koko turnauksen tähdistö seuraavasti:

Kolme tähteä: Sami Lajunen. Tehot 4+4 jo yksinään kertovat vahvasta panoksesta. Sami oli myös aktiivinen omassa päässä ja pelasi aktiivisesti myös pallottamana.

Kaksi tähteä: Tuomas Ottela. Hyvää peliä sekä puolustajana että hyökkääjänä. Hienoa uhrautumista joukkueen eteen!

Yksi tähti: Seppo Myllymäki. Varmaa peliä varsinkin Elitiä vastaan. Valmentajan roolissaan teki juuri tarvittavat muutokset pelien välissä vaikka soraääniä kuuluikin.

BFC on nyt kolmantena pisteen RF Crew:tä edellä kun neljä peliä on pelaamatta. Tämä kaksikko tulee ratkaisemaan kolmanen sijan joka näillä näkymin tulee riittämään sarjanousuun. Tämä kausi tulee päättymään uskomattomalla tavalla kun viimeisessä turnauksessa juuri nämä joukkueet kohtaavat ja ratkaisevat tuon paikan. Tätä ennen on kuitenkin molempien hoidettava kaksi ottelua pitäen mahdollisuutensa hengissä.

UNELMA ELÄÄ!