Floorball Club BFC
Raportti 271007

Kauden toisesta turnauksesta BFC:lle loppusaldona karvas tappio ja kauden avausvoitto

Raitakissat - FC BFC 4 - 2

Toisen turnauksen ensimmäiseen otteluun BFC:n piti lähteä itsevarmana, mutta viime hetken poisjäännit sotkivat kokoonpanoja melkoisesti, eikä muutaman pelaajan mainostama aamukrapulakaan asiaa parantanut.

Koko turnauksen toinen ottelu (klo 10:00) lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä, molempien pelaten varsin luokatonta hyökkäyspeliä. Maalivahteja ei juurikaan ottelun alussa koeteltu (Raitakissojen maalivahtia ei koko ottelussa). Pallo pomppi lavassa, laukaukset lähtivät mihin sattuivat, jos edes lähtivät, ja syötöt päättyivät järjestäen vastustajan katkoon. Alussa sentään pelaajien jalka nousi kohtuullisen kepeästi ja avauspelikin toimi kohtalaisesti (itse asiassa avauspeli toimi turnauksessa varsin mallikkaasti - liekö sitä sitten joskus treeneissä harjoitellun). Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin erän loppupuolella kun Jussin löysä rannelaukaus lipsahti helposti vastustajan maaliin vastahyökkäyksen päätteeksi. Tämä jäikin erän ainoaksi tilastomerkinnäksi.

Toinen erä alkoi BFC:n kannalta murheellisesti. Raitakissat tekivät 1 - 1 tasoitusmaalin heti ensimmäisen vaihdon aikana, ykköskentän normaalin 2:15 minuutin pituisen vaihdon päätteeksi. Erän puoliväliin asti edettiin taas tasaisissa merkeissä, kunnes Jussin oivaltavasti pienestä näpystä #11 päästi nokikkain vastustajan moken kanssa. Veto suuntautui kerrankin oikeaoppisesti ylämummoon - valitettavasti vain maalivahti teki koko ottelun ainoan kunnon torjuntansa juuri tähän kohtaan, joten ottelutilanne säilyi ennallaan. Erässä ei edelleenkään ihmeempää nähty.

Toisen erä lopun ja kolmannan erän alun melko sekavan pelailun katkaisi vastustajan maalivahdin nopea avaus puolustusalueellemme. Avauksesta Raitakissojen hyökkääjä pääsi nopealla harhautuksella nokikkain Sepon kanssa ja onnistui löytämään maalin takakulmasta pallon mentävän reiän. Tilanne Raitakissoille 2 - 1. Takaiskun sai ottaa vastaan BFC:n kakkonen (vaihdon pituus 0:45). Tätä maalia seurasikin kolmen vaihdon jakso, joissa jokaisessa tehtiin maali. Näistä ensimmäisessä maalasi Raitakissat eli seuraava takaisku tuli jälleen tutun kaavan mukaan, nopealla vastaiskulla. Raitakissojen pakki syötti keskeltä hyökkääjän läpi, joka kahden BFC pakin välistä pyörähti ympäri ja yllätti Sepon maalissa epäreilulla laukauksella. Tätä takaiskua oli siis vuorostaan kentällä todistamassa ykkönen (vaihdon pituus 2:05). 3 - 1 tappiotilanteessa kentällä marssi seuraavaksi BFC:n sisuuntunut kakkonen, joka saikin päättäväisen hyökkäyksen jälkeen kavennuksen aikaiseksi. Vastahyökkäyksen päätteeksi Jyrkin tulinen, mutta löysä ranneveto upposi jälleen helposti vastustajan maaliin (tämän upean maalin muuten niin loistava kameramies missasi zoomaillessaan tulostaulua, pahus sentään). Ottelun 4 - 2 ja samalla viimeinen maali tuli Raitakissojen tekemänä. Raitakissojen hyökkääjä pääsi laukomaan kolmen BFC pelaajan keskeltä täysin vapaasti (keskeltä kenttää, tosin kohtalaisen kaukaa) ottelun loppulukemat. Viimeisessä maalissa kentällä ei ollut BFC:n kakkonen.

Ottelun parasta antia BFC:lle lienee kommentti Ilkan parturikeikasta ja sitä seurannut ajatustenvaihto Raitakissan ja Ilkan välillä :-D

Pallokeisarit Blue - FC BFC 1 - 10

Turnauksen toiseen otteluun BFC lähti heti alusta alkaen paremmista lähtökohdista kun mailavirtuoosi Valtteri ilmaantui pelaavaan kokoonpanoon. Näin saatiin kasaan kaksi kokonaista kentällistä. Ottelun myöhäisempi ajankohtakin auttoi BFC:n pelaajia karistamaan unihiekat silmistä ja maksasta.

Ottelun alku oli vielä jonkin verran hermostunutta peliä joukkueeltamme. Puolustajien rauhallinen pelaaminen ja hyvin toiminut avauspeli vaikutti kuitenkin pian positiivisesti myös hyökkääjiin ja oma pelimme lähti rullaamaan. Muutaman minuutin pelin jälkeen Jussi pelasi hienosti vastaantulleen puolustajan ulos tilanteesta; kurkottaen syötön Antille, joka oli hetkessä vastustajan maalilla nokikkain maalivahdin kanssa. Pallo näpäkkällä sivalluksella pystytolpan vierestä maaliin ja BFC johtoon 1 - 0. Nämä pari lausetta kertovatkin jo kaiken vastustajasta ja heidän tasostaan - siis että Jussi syöttää ja Antti H. tekee vielä maalin :-) Vastustaja ja katsomo tosin varmasti luulivat tämän tutkaparin tehneen tuhansia maaleja samalla tyylillä, niin miedot olivat poikien tuuletukset.

Maalin jälkeen BFC sai aina vain lisää peli-intoa kun taas Palloseessarien peli oli täysin yksinyrittämistä ja epätoivoisia kaukolaukauksia. Peliä jatkettiin viitisen minuuttia hienoisessa BFC:n hallinnassa kunnes veljekset Matti ja Teppo eikun Jussi ja Antti jälleen karkasivat 2 - 1 hyökkäykseen. Nyt nähtiin varsin oppikirjamainen ja hallittu hyökkäys, jossa täydellisyyttä hipovilla syötöillä Jussi - Antti - Jussi viettiin vastustajan pakki kebab-kioskille kahville. Piste i:n päälle jäi vain puuttumaan, kun Jussi jättikin maalin tekemättä. Liekö aikaisemmin saatu syöttöpiste pistänyt pään pyörälle? Puoli minuuttia tästä eteenpäin ja Sakha syötti Halon taas nokikkain vastustajan moken kanssa. Tällä kertaa vielä vastustajan maali varjeltui hyvän torjunnan ansiosta.

Näiden tilanteiden jälkeen ottelun tempo hieman laski ja muutenkin tilanne kentällä tasoittui. Puolustajillemme tuli muutama paikka, mutta vedot lähtivät näissä täysillä päin ensimmäistä vastustajan pelaajaa. Näistä emme siis kostuneet muuta kuin mielihyvän muutamasta tuotetusta mustelmasta. Parempi vaihtoehto olisi voinut olla nostaa ranteella maalille pomppupallo sisään hakattavaksi. Tälläisen poikkeuksen muodostikin Jussin ja Samin hoitama vapaalyönti. Maalia ei tilanteesta tullut, mutta pallo pomppi kuitenkin vaarallisesti vastustajan maalilla.

Seuraavassa maalissa saatiinkin sitten ihastella Marxin veljesten perinteisempää roolijakoa maalinteossa. Halko syötti Jussille kentän keskelle ja kultaranne antoi pienten kiemuroiden jälkeen Wizin puhua. Tuloksena ylämummo ja tilanne BFC:lle 2 - 0. Tästä yksi vaihtokierros eteenpäin ja sama setä-mies oli asialla samoin lääkkein ja tuloksin. Nyt syöttäjämestarina toimi il Capitano, Mikko. Tilanne BFC:lle kolme - muna. Ja seuraavassa vaihdossa homma jatkuu ykkösen osalta vastustajan super-nöyryytyksellä (vahingonilo on paras ilo). Vastustajan pakki antaa oman maalin kulmalle vaparin, josta toinen pakki avaa pitkällä roikulla pelin. Nyt vaan käy niin että tekevälle jää luu käteen tai tässä tapauksessa katkennut maila. Lopputuloksena on paikallaan pyörivä pallo ja puoleen kenttään lentävä lapa. Jussi juoksee keskialueelta ensimmäisenä palloa hakemaan ja nautiskelee rystyltä jälleen loistavan syötön #77:n lapaan. Naps ja tilanne 4 - 0 BFC:lle. Nyt alkaa vastustajiltakin jo kuulua kommenttia "antakee armoo". Vaihtopenkillä pitkän matikan lukeneet alkavat ounastella ottelun ennenaikaista loppua :-P

Seuraavassa vaihdossa kakkosen laiturit pelaavat sentterille keskelle avopaikan, mutta sentterin kosketus palloon on liian pehmeä - lieneekö perjantaina otettu jäykkäkouristusrokotus poistaneen käsien jäykkyyttä liikaa. No goal.

Ensimmäisen erä jälkeen ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Varsinkin kun joukkueen asenne oli kohdallaan ja kahta viimeistä erääkin lähdettiin pelaamaan kuin tilanne olisi ollut 0 - 0 eikä 4 - 0 tai 7 - 0. Seuraavassa lyhyesti toisen ja kolmannen erän kohokohdat (maalit).

5 - 0 maali, sisäänlyönnistä hyökkäysalueen kulmasta Jyrki ja Valtteri juonivat harjoitellulla kuviolla pallon vastustajan verkkoon. Jyrki antaa loistavan 10 cm pitkän syötön kulmapisteeltä suoraan Valtterin lapaan, josta oli helppo työ ottaa kaksi sivuaskelta ja pistää pallon moken korvan ja tolpan välistä maalin kattoon.

6 - 0 nopea avaus laitaan Jyrkille, joka siirtää pallon eteenpäin Samille. Sami liruttaa toisella yrittämällä pallon längistä verkon perukoille.

7 - 0 sisäänlyönti hyökkäysalueen kulmasta. Ykkönen lähtee vaihtoon. Valtteri juoksee antamaan sisäänlyöntiä, Jyrki ja Sacha löntystelevät omille paikoilleen. Samaan aikaan Sami on hiipinyt ns. b-pisteiden väliin, jonne Valtteri antaa syötön. Jumala armahtaa, Sami ei - piiska heilahtaa ja verkko vinkuu. Vastustajan hetkellinen unisuus käytetään kerrankin hyödyksi.

Tässä välissä vastustaja (ja melkein av-harjoitusta halunnut BFC:kin) protestoivat Ilkan puskupalloa ja siitä antamatta jäänyttä jäähyä.

Vielä ennen seuraavaa maalia, molemmat kentälliset tuhlaavat pari- kolme kymmenen tuhannen yenin paikka.

8 - 0 Valtteri heittää taasen ylämummot. Bonat tarjoili Sasha.

8 - 1 vastustaja tuikkaa pomppupallosta kavennuksen. BFC:n housut tutisevat hetken, mutta valmentajan rauhallinen olemus saa pelin pian takasin uomiinsa :-)

9 - 1 vastustajan Pimp my game -peluri yrittää nousua pallon kanssa Jussin ja Valtterin välistä. Jussi kiittää pallosta, syöttäen (taas) Valtterille, joka tekee perustylsät ylämummot :-)

vieläkö näitä riittää... huoh....

Tulihan sitä 10 - 1, mutta sitä ennen loppui videonauha ja jäi oppikirja maskipelaamisesta näkemättä. #11 teki maskia maalin edessä ja Sami heitti lähes puolesta kentästä löysän puolitoistametrisen. Viime hetkellä maskimies siirtyy edestä pois ja ylämummo soi jälleen ennen kuin molari ehtii sanoa "hätäkakka".

Näihin numeroihin ottelu muistaakseni päättyi.

Huomioita turnauksen otteluista eli plussa ja miinukset

++ avauspeli
+ vaparit
+ varmistus
- hyökkääjien syöttöpeli
- puolittainen karvaus (hyökkääjät)
- maskipelaaminen

ja muitakin löytyy... niistä ja näihin tarkennusta tarvittaessa vaikka harkoissa lisää...

Palkitut

Turnauksen vakuuttaja:

Pelaaja numero #29, ensimmäiset salibandypelit... saldona hyvää puolustuspeliä, hyviä avauksia ja syöttöjä sekä muutama komea maali.

Valmentajien tähdistö:

*** #29 Sami Lajunen (Puolustuspään johtohahmo, hienoja katkoja, nopeita pelin avauksia sekä kaiken lisäksi, saldona hattutemppu)
** #68 Jussi "Siemens Hunks" Sulin (Kultaranne nakutti taas mellevät tehot turnauksesta, ja mikä positiivista, nyt alkoi myös syötöt napsua ketjukavereille)
* #6 Valtteri Niska (Joukkueen taitava mailavirtuoosi, jolla kädet ei jäädy. Kolmesta ylämummo-maalista yksi tähti)

PS: Toivottavasti seuraava kirjoittaja löytyy alapäästä. Ei minun vaan siis kentällisten eli pakki tai molari. Nyt on kaksi kertaa kuultu hyökkääjien raporttia....

Lapa jäähän ja keskiympyrään, Antin ja Jussin nimet lehteen