From Floorball Club BFC

Main: Raportti290314

Kausi pakettiin..

Kauden viimeinen koitos käytiin hoitamassa viime viikonloppuna Kirkkonummen Masalassa. Asetelmat oli selvääkin selvemmät: Neljäs sija kiikarissa BFC:llä, vastustajat EST ja Jyräys taistelisivat suorasta nousupaikasta. Roolimme olisi siis myös kiusaaja kenties toiselle joukkueista. Kokoonpano aamu- ja iltapäivän huumaan oli hieman sekaisin, johtuen kaikista keväisistä epidemioista. Jalkeille saatiin kuitenkin motivoitunut ja taisteleva BFC kuten viimeiseen turnaukseen kuuluukin.

Ennen ensimmäistä ottelua seurattiin, kuinka MasKi löntysteli itsensä tappioon ja sitä kautta antoi BFC:lle avaimet repiä ero heti kättelyssä tavoittamattomiin. Kuinkas kävi?

FC BFC vs EST

1. Erä Ensimmäinen ottelu käyntiin. EST oli ilmeisesti käynnyt koko sakin voimin aamulenkillä, niin tuoreella jalalla kaveri iski heti alusta kiinni syvälle BFC:n takalinjoihin. Alun painostus toikin heille ensimmäisen maalin, kun peli oli vanhentunut vain vaivaiset 30 sekunttia. Tästä lannistumatta joukkueemme jatkoi pää pystyssä ottelua, vaikka EST tukkikin keskustan tiiviisti, eikä vielä täysin hyville maalisektoreille päästy. Erän puolivälissä nähtiin toinen osuma. Pallo ammuttiin jostain sinisen (?) tietämiltä kohti BFC:n maalia, jonka maalinedus ruuhkasta otti onnettomen pompun ja pallo maalin ylähyllylle. Pelikello näytti aikaa 8:52. Seuraava osuma seurasi ajassa 11:14, kun EST siirtyi jo ottelussa 3-0 johtoon. Tästä minuutti eteenpäin ja BFC:lle ensimmäinen ylivoima. Tulos jäi vaisuksi tällä kakkosella, eikä pukukoppimaalia saatu aikaiseksi. Vedot puuttuivat.

Tilastot: Vedot kohti maalia: 3 Torjunnat (Tomi): 7

2.Erä Ensimmäisen erän jälkeen olikin yksi suunta: Ylös ja kohti maalia ja vetoja! Erä starttasi huomattavasti paremmin mihin edellinen päättyi, ja meininki näytti taas miltä pitää. Jyri kolisutti jo ylärimaakin, mutta vielä ei lähemmäs päästy. Painopiste siirtyi hitaasti, mutta varmasti kohti EST:n maalia. Palkintoa seurasi ajassa 8:26, kun Markus vapautti Joken irti ja Jokke Donkey Kongin. Pallo yläressun ja peli 3-1:een. Ote pysyi tämän jälkeen tiukasti meillä, ja heti perään oli Pekka R:llä hyvä tontti laittaa pallo sisään, mutta ruuhkaan jäi. Puolustuspelaaminenkin nosti tasoa kohisten, eikä paikkoja enää siuaantunut vastustajalle, lukuunottamatta ns. "helppoja vetoja", jotka Tomi poimi varmasti. Reilu minuutti edellisestä ja taas soi. Markukselta esimerkillinen työ. Ahtaasta välistä pallonriisto ja liike maalipaikalle. Tarkka kuti ja pallo alakulmaan, näin tilanne ajassa 9:50 3-2. Tähän tilanteeseen toinen erä jäikin ja tilastot todistavat muutoksen!

Vedot kohti maalia: 6 Torunnat (Tomi): 4

3. Erä Show must go on soi stereoista ja viimeinen erä käynnistyi. EST:n vaihtopenkillä menikin juomat heti alkuun väärään kurkkuun, kun läpi ottelun hyviä otteita alakerrassa esittänyt Krisu vapautti Tofin ylhäältä pahantekoon ja pehmeällä kosketuksella pallo maaliin. Tilanne 3-3 ja aika 0:35! Ottelu jatkui tasaisena puolin jos toisin, kun molemmat joukkueet pyrkivät varmaan peliin ilman suurempia riskejä. Erän puolivälissä koitti taas ylivoiman aika. Samaan aikaan studioon saapui myös Jyräyksen maalivahti (ilmeisesti kakkosmokke) pukupäällä ja saunominen mielessä. Ylivoiman aikana ESTin pelaaja otti irtioton ja pääsi läpi. Tomi esitti kuitenkin sellaisen vastaantulon maalilta, joka sai studiovieraamme innostumaan: "Tollasta en oo nähny koskaa vitoses!". Lopussa BFC:lle rakentui hyvä paikka, kun Markus tarjoili ja Jokke latasi minkä jaksoi, ei kuitenkaan maalia. Ja niin kuin yleensä, yksi paikka itselle, niin toinen toiselle. Ajassa 13:04 EST halusi väkisin vielä mukaan nousutaistoon, ja tuohon aikaan kirjattiin voitto-osuma myös: 4-3. Alun vaikeuksien jälkeen upea nousu koko joukkueen voimin aina tasoihin asti. Pienet asiat ratkaisi lopussa, kuten keväisin on tapana.

Tilastot: Vedot kohti maalia: 3 Torjunnat (Tomi): 3

Maininnat: Tomi: Kokosi itsenä upesti ensimmäisen erän jälkeen, vaikka pahalta näyttikin tulostaululla! Antoi tekohengitystä 3-0 tilanteessa joka torunnallaan.

Krisu: Ainakin viisi puhdasta blokattua vetoa, hyvää puolustamista ja mainittu avaus tasoitus maalissa!

Markus: Varman tehokkaana, kuten totuttu! Aloitti kirivaihetta jälleen ja muut seurasivat mukana.

Tauolla kopaan pari muuttujaa. Jokke ja Tofi päättivät kautensa tehoikkaina ensimmäiseen peliin, tilalle saapui Ile (viimeinen tilaisuus saada lisää olutta sauna-iltaan!). Hommattiin myös aitio illan Blues-Lukko matsiin..

FC BFC vs Jyräys

1. Erä Voitolla Jyräys sysättäisiin karsintoihin ja turvattaisiin 4.s sija. Siitä se lähti. Jo ajassa 3:34 ilo repesi, kun Petri tarjoili maalin takaa ja Make kiitti. 1-0 taululle! Alkua kuvastaa hyvin se, että ensimmäinen veto maaliamme kohti ja Tomin torjuma sellainen, vasta viiden minuutin pelin jälkeen. Jyräys loi kuitenkin tontteja, mutta sihti oli kyllä aivan yläilmoissa.. Ajassa 10:21 kielen päällä tuntui jo mallas, kun Ileä ohjattiin kohti jäähyboxia. Tomi hoiti taas maalilla siihen malliin, ettei maalia nähty. Hyvä av! Ennekuin summeri päätti ensimmäisen erän, Petrille tuomittiin jäähy, joka herätti ihmettelyn aihetta.

Tilastot: Laukaukset kohti maalia: 3 Torjunnat (Tomi): 5

2. Erä Alivoima alkoi ja puolustuskuvio kuosiin. Ihan ei loppuun kestetty, kun ajassa 1:43 Jyräys tasoitti ottelun 1-1:een. Osumaa edelsi siirretty rangaistus, ja näin ollen Petri istui vielä hetken penkillä. Maali toi Jyräykselle lisää puhtia ja joho-osuma syntyi vain reilu minuutti edellisestä. Erä alkoi aivan toisin kuin ensimmäinen. Tilanne pysyi lukemien valossa tasaisena erän puoleenväliin asti. Tomi esitti hyviä otteita ja Jyräyksen viimeistely ontui. Peliajoissa 9:58, 12:38 ja 12:50 pallo löytyi maalistamme ja Jyräys oli matkalla väkevästi suoraan nousuun tilanteen ollessa jo näin 5-1. Tilanteessa hyökkääjistä silmiin pisti Mikko Melkkilän sisuuntuminen, joka raastoi ja raatoi pelin ja paikkojen eteen hienolla esimerkillä selvästä tappio tilanteesta huolimatta. Kuvaavaa koko erässä oli kaikenkaikkiaan se, että ensimmäinen veto maalia kohti saatiin ajassa 14:28 ja hauskinta, jos voidaan sanoa, oli se, että maalihan siitä syntyi! Pekka R. iski ja tilanne 5-2.

Tilastot: Laukaukset kohti maalia: 1 Torjunnat (Tomi): 8

Kauden viimeinen erä! Viimeiseen erään ei laitettu hawaji-paitoja päälle, vaan pyrittiin aktiiviseen ja rohkeaan pelaamiseen, unohtamatta puolustusta. Jyräyksen erän alku oli jälleen väkevää, kun ajassa 1:23 maalin edestä iskivät lukemat 6-2. Tätä ei ainakaan Airisen Jyri purematta niellyt, vaan kävi iskemässä heti perään kavennus osuman aikaan 1:58: 6-3. Tästä reilu minuutti ja taas iski Jyräys, 7-3. Maaleja saatiin odottaa reilu tovi tästä, kun seuraavan kerran ajassa 9:35 soi omissa. Tässä kohtaa tilanne siis 8-3 ja tilastonikkarit raportoivat seuraavaa. MasKi ja BFC päätyisivät tasapisteissä, sekä maalieron ollessa tasan, siihen lopputulokseen, että MasKin (enemmän) tehdyt maalit kallistaisivat 4.s sijan heille. Valmennuksessa Anssi iski viimeisen Jokeri-kortin pöytään. Make ja Pete samaan aikaan kentälle, kun peliä oli puoli minuuttia jäljellä. Maltti ja Huumori samassa askissa. Ja niinhän siinä kävi! Makelta pallo haltuun laidassa, liike vain ja ainoastaan eteenpäin, kun taustalta maalin eteen rynninyt Pete saa syötön suoraan lapaansa ja iskee pelivälineen sisään. Peli 8-4 ajassa 14:52! Maaliero +1 vs. maSKi näin meille ja BFC:n historian paras 5. divisionan sijoitus on tosiasia!

Viimeiset tilastot: Laukaukset kohti maalia: 7 Torjunnat (Tomi): 6

Maininnat: Mikko M ja Jyri: Molemmilta hyvää asennetta loppuun asti ja heittäytmistä peliin. Rakentelua ja ryskettä.

Pete: Tarmokas leuanheittäjä haki pitkäjänteisesti osumaa. Palkinto loppumetreillä!

Ile: Jätti oluet kaupan hyllylle. Otti leukaan osumaa maalinedus hässäkässä, mutta vati kesti. Katkoi ja raastoi.

Tomi: Hyvin tsempattu toinen ottelu! Yksikin maali olisi ollut liikaa..

Näin sitten päättyi tämä kausi. Hyvä startti, sitten vähän hiljaisempaa. Tasainen lohko, jossa jokaista ottelua pystyttiin lähteä voittamaan aidosti. Karsintapaikka olisi ollut upea palkinto tehdystä työstä, mutta saavutettu sijoitus ei sekään huono. Hyvät lähtökohdat lähteä rakentamaan ensi syksyyn uutta ilmettä, kun muutkin lajit on saatu päätökseen.

kiitos kaudesta!

Retrieved from http://bfc.arkku.net/index.php?n=Main.Raportti290314
Sivua on muokattu viimeksi 01.04.2014 13:30