Floorball Club BFC
Raportti 310312

Koko kauden kuva

Mutta kaiken kaikkiaan mielestäni ihan mukiinmenevä turnaus. Ensimmäinen peli oli todella hieno ja eiköhän me joukkueena pidetä huolta siitä että kauden lopussa tämä toinen peli jää pelkäksi tilastokummajaiseksi.

Kukapa olisi kauden alussa uskonut, että ensimmäisen turnauksen raporttiin kirjoitettu fraasi tarkoittaisi lopulta sitä, että kauden ensimmäinen ja ainoa voitto jäisi tosiaan tilastokummajaiseksi. Tai, että kauden päätyttyä sarjataulukon lopussa lukee tyly vieti:

FC BFC putoaa VI-divisioonaan.

Kaikki tämä on totta. FC BFC pelaa ensi kaudella taas VI-divisioonaa kahden vuoden tauon jälkeen ja onnistui tällä kaudella saalistamaan vain 3 sarjapistettä, yhden voiton ja yhden tasapelin. Tämäkin pistemäärä on 10 pistettä vähemmän kuin seuraavaksi sijoittuneella. Pölyn laskeuduttua on hyvä hieman analysoida syitä heikosti menneelle kaudelle:

  • Kuolemanlohko: FC BFC:tä lukuunottamatta tässä lohkossa ei ollut ainuttakaan heikkoa joukkuetta. Oikeastaan kaikki joukkueet (FC BFC:tä lukuunottamatta) olivat tasavahvoja. Tästä kertoo mm. se, että sijat 1-6 olivat kauden päätyttyä kolmen pisteen sisällä. Ja se, että vielä 17.12. turnauksessa viimeisellä sijalla majaillut Kondis löytyy lopullisissa sijoituksissa kolmannelta sijalta. Siis se ainoa joukkue, jonka BFC onnistui kauden aikana kaatamaan! Eikä FC BFC:kään nyt mikään täysi heittopussi ollut. 16 hävitystä ottelusta huolimatta maaliero on siedettävä -37. Se ei ole kuin -2,3 / ottelu, eli kyllä meidän kaatoon on töitä tarvittu.
  • Uusi valmennus: Uusi valmennus ei ehtinyt saada kuvioitaan kuntoon ennen kauden alkua ja tappiot alkoivat jo kolmessa kauden kynnyksellä käydyssä harjoituspelissä. Sittemmin otteet alkoivat kevätkaudella parantua ja jokaisessa pelissä kamppailtiin jopa voitosta, mutta lopulta jäi aina luu käteen. Ensi kaudelle jää pohdittavaa, että teimmekö jotain taktisesti väärin sekä miksi tiukat kamppailut kääntyivät aina vastustajan hyväksi.
  • Pelaajien vaihtuvuus: Kauden aikana sekä lopetti että aloitti tukku uusia pelaajia. Uudet ketjut ja uudet pelaajat tarvitsevat aikaa, nyt sitä ei ollut.
  • Kaikki eivät treenaa: Osa pelaajista ei käy treeneissä lainkaan tai käy ainostaan todella harvoin. Ehkäpä ensikaudella peliaika voisi olla jokaisen treeniaktiivisuudesta kiinni?

Lauantaina 31.3.2012 käytiin kauden viimeinen turnaus, jonka molemmat pelit ovat kuin peilikuvia toisistaan. Tai oikeastaan, nämä pelit kuvaavat hyvin ihan mitä tahansa meidän kauden peleistä, paitsi sitä ainoaa tilastokummajaista - voittoa. Molemmissa peleissä vastustaja siirtyi johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. SaVe II iski maalin verkkoon ajassa 0:18, kun taas HuHa tarvitsi vastaavaan temppuun vain 11 sekuntia. Molemmissa tapauksissa ykkösketju katsoi hölmistyneenä vierestä. Molemmissa peleissä ensimmäinen erä vain ihmeteltiin ja vastustaja päästettiin 3-0 johtoon. Tämänkin jälkeen pelit seurasivat samaa käsikirjoitusta. Ensin BFC kaventaa numerot 3-1:een, jonka jälkeen vastustaja heittää vettä myllyyn tekemällä neljännen maalinsa. Molemmissa peleissä BFC:n esikoisesta vastasi puolustajat upeilla rannelaukauksillaan, ensin Tuomas Ottela ja tämän jälkeen Ilkka Taponen.

Vastustajien neljänsien maalien jälkeen alkoikin sitten varsinainen takaa-ajo. Pääsimme molemmissa peleissä aina 4-3 tilanteeseen asti, mutta molemmat takaa-ajot päättyivät lopulta vastustajien tekemään viidenteen maaliin, jonka jälkeen pelit olivat taputeltu. Ensimmäisessä pelissä vastustajan voittoa edesauttoi Ilkka Taposen ottama jäähy, jonka aikana viides maali tehtiin. Otteluiden käsikirjoitusten ainoa ero tulee siinä, että ensimmäinen ottelu päättyi 5-3 kun jälkimmäinen peräti 7-3. Ottaen huomioon vielä HuHan vaihtopelaajien määrän (2), on ottelun otteen menettäminen lopussa surkea esitys.

Hehkutetaan kuitenkin vielä hetki BFC:n maaleja. Ensimmäisen ottelun toinen maali oli harjoitellun vaparikuvion tulos, kun Jyrki Laine siirsi pallon vaparipisteeltä Joonalle, joka sijoitti määrämittaisen lerppunsa vastustajan alakulmaan. Kolmannesta maalista vastasi "B-pisteelle" parkkeerannut Antti Halko, joka sai Kristian Af Heurlinilta loistosyötön maalin takaa pitkän pyörityksen päätteeksi - pallo yläkulmaan. Wayne Grezkymäisesti syöttö merkittiin tietysti Jyrki Laineelle. Toisessa pelissä Jyrkin oivalliset syötöt taas jatkuivat, kun Jyrki vapautti Kristianin puolittaiseen läpiajoon, josta Af Heurlin jallitti pallon veskarin längeistä maaliin. Tämäkin oli kovan harjoittelun tulosta treeneistä yhdessä Sepon kanssa. Toisen pelin kolmas maali oli taas samojen herrojen käsialaa, kuin ensimmäisessäkin ottelussa. Jyrki syöttää kulmavaparin Halkolle, josta Antti tinttaa kovan lämärin suoraan yläkulmaan.

Ennen ensimmäistä peliä Jyrki Laine herätteli joukkojaan ja kertoi, että ainostaan 3 pistettä erottaa hänet pistepörssin piikkipaikalta. Kun pahimmat kilpakumppanit Joakim ja Sami loistivat poissaolollaan, riitti Jyrkille neljän pisteen ilta pistepörssin voittoon. Toisin sanoen tehoilla 0+4 Jyrki Laine vie parhaan pistemiehen pokaalin tämän kauden päätteeksi uutteen osoitteeseen. Onnittelut Jyrkille!

Viimeisestä turnauksesta, koko kaudesta, elämästä ja muistakin asioista puidaan lisää saunaillassa huhtikuun 13. perjantaina klo 17:00 alkaen. Tulkaahan kaikki paikalle!